tiistai 19. heinäkuuta 2011

Maalaiskissat ja kaupunkilaiskissaMee suvilystipaikas o perintökissoi, he o jääny orvoiks talo aikasemmalt emännält. Mut he o ain ollu ulkokissoi ja asunu navetos. Nykki heit kyl koko aja käydää ruakkimas sin navettoo. He o hiirikissoi, jokka pittää viljavarastot puhtain jyrsijöist. Mää anna heil ruakaa trappusilleki ja pihhaa silloko he tullee pyytämää. Musta Miina vartoo täsä trapuil jo aamusti, et saiskos jottai herkkui.

Ole nii otettu näist kissoist, et kyl he yleensä saa herkkui mult. Vaikkei mu tarttis heit syättää, mut ollaa sovittu vakituise syättäjä kans, et määki saa pittää välil huale hee ruuvvistas. Hee miälestäs kaikki mitä heil antaa on herkkuu, vaik antasi sitä, mitä mee oma kissa Ruska ei ol syäny.

Ko mää ilmesty ovel ruaka-kuppi kädes, Musta Miina ja Miisu puskee kauheesti - ei sunkaa minnuu, mut toine toisiis. Minul Musta Miina sylkee  ja suhisee villisti samal ko hounii ruakaas ja ain välil säntää karkuu iso pala ruakaa suus. Syämisest näkkyy kui villei nämä kissat o. He syä ko villielävät. Ihan ko ei olis enne ruakaa nähnykkää, vaik varmasti o. Musta Miinaki näyttää olevas ihan tuhtis kunnos. Ihan eri meininki heil o ko mee Ruskal, joka käy makustelemas ruakaa silloko hiukka tekkee miäli eikä oikee koskaa syä kuppiis tyhjäks

Täsä he näyttää oikee kuhiseva toisilles et: "Mitäs tua naine mahtaa meil täl kerttaa antaa!"

Eikä kauvvaa ko kuppi o taas tyhjä. Miisu syä hillitymmi mut Musta Miina o varsinaine houna.
Näist kahdest kissast Miisu o vähä kesympi. Hän o antanu minu jo vähä hipast ittees samal ko mää tarjoo ruakaa.
Naapuri iso punane kolliki o tullu kattomaa et mitä tääl oikee mahtaa ol tarjol. Olisko parempaa ko koton? Ole yllättäny tämä kolli navetostaki kissoje ruakakupeilt. Mahtaako koko kulmakunna kissat käyd siält syämäs noutopöydäst?
Täs kuvas Ruska (joka joutuu olemaa naru pääs) o uteliaan menos kohti Mustaa Miinaa. Ruska ei näyt tekevä Mustaa Miinaa suurempaa vaikutust.Täs taas Ruska, tämä mee kaupunkilaiskissafröökynä, kattelee pirti klasist pihakissoi. Jos hän ossais puhhuu, hän vois ehkä sannoo: "Kyl on epistä! Nii kertakaikkiaa epistä! Kaikki muut saa ol vappain ulkon mut minu vaa tarttee ol tääl sisäl. Mua pidetää tääl vankin! Tai sillo joskus harvo kerra päivääs ko emäntä suvaittee ottaa mu ulos, sillonki tarttee kulkee tyhmä naru pääs. Eikä emäntä edes pääst mua metrii lähemmäks noit muit. Varmaa se pelkää et mää heti karkaa ja vaik öksy." (Ei silti, kyl Ruska näyttää sisäkissa ossaas helposti tyytyvä, ei mittää pahempaa kapinahenkee ol oikeesti havaittavis.)

9 kommenttia:

 1. Kauniita kissoja! :) Hyvä, että paikalliset kissat hyväksyvät Ruskan pihapiiriin kävelylle. Täällä kaupungissa vapaasti liikkuvat kissat yleensä hermostuvat esim. Kollosta (joka on hihnassa) ja Kollo muista kissoista. Joudun koko ajan vilkuilemaan ympärilleni ettei jostakin lähesty kissa.

  VastaaPoista
 2. Aivan ovat suloisia nämä maalaiskissatkin! Siskollani on kolme kissaa ja ne on sisäkissoja. niilläkin on sellanen tapa että käydään näykkimässä ruokaa sillon tällöin eikä koskaan syödä loppuun asti. Sisko pitää silti aina ruokaa lautasella, siitä ne sen on varmaan oppinutkin että voi mennä millon huvittaa vähän makustelemaan.

  VastaaPoista
 3. Suloisia kissoja nuo maalaisetkin! Ja Ruskan taitaa tehdä mieli myös maalaiselämää maistamaan :)

  VastaaPoista
 4. Toi oranssi kolli on ihan yliveto. Kolli näyttää siltä, että keväisin mourunta-aikaan sillä on vähintään toinen korva poskellaan.

  VastaaPoista
 5. Olet selvästi nauttinut maalaiselämästä, niinkuin Ruskakin varmasti.

  VastaaPoista
 6. Liikuttavan ihana tuo viimeinen kuva ♥ vai suvilystipaikka, taas opin jotain uutta :).

  VastaaPoista
 7. Sirpa ja Kollo, minust pihakissat ja Ruska suhtautuu toisiis yllättävä tyynesti ja luannikkaasti. Ruska o uteliaampi mut ei aggressiivine. Vast ihan metri etäisyydelt vähä suhistaa.

  Paula Kristiina, meilläki Ruskal o ain ruakaa lautasel, on viäl sevverra hoikka kissa et voi pittää. Ruska nualee yleensä kastikkeet ja hyytelöt ruuvvaast, palat jättää. Muroist hän kyl tykkää kaikist.

  Sirpa, kyl Ruska tekkee miäli maalaiselämää maistamaa, ja on hän jo saanukki hiukka maistaa, vaikkei vappaaks ulkon pääsekkää.

  Päivi, toi oranssi kolli oli jo tääl tänäpä vastas ja tuli uteliaasti haistelemmaa tyhjää ruakakuppii pihas: et mitä oli ruakan. Ilmeisesti hän tiätää olevas luvattomil asioil ko lähtee heti kiitämää, ko mää tule juttelemmaa häl. Seuraavaks naapuri kolli meni navettoo päi, siäl o näitte pihakissai murotarjoilu.

  Daisy, nii ole! Mukko käytii pikimmite koton, nautei siälläki olost ja huilaamisest. Ny ollaa jo takasi tääl maal.

  Sarppu, suvilystil ollaa silloko ollaa kesälomal ja lähdetää maal. Enne vanhaaki kaupunkilaiset tuli suvilystil maaseudul. Kankaspuut o Ruskal hyvä tähystyspaikka ulos. Ussei ko mää viä ruakakupi ulos muil kissoil, Ruska hyppää heti toho ikkunaa kattelemmaa.

  VastaaPoista
 8. Ihanat kissat, ihan kaikki ♥
  Meilläkin on tyttären kissa Mona ollut lomalla, mökkeillen ja nyt se murjottaa kun piti tulla kaupunkiin hetkeksi, makaa vaan käsien pesualtaassa.
  Kiva postaus, Ruska fröökynäkin ♥

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Seijastiina! Oi-voi Monaa, et täytyy lavuaaris murjottaa. Terveisii häl, kyl se siit iloks muuttuu!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!