maanantai 11. heinäkuuta 2011

Peltomaisema


Tämmest peltomaisemaa mää kattele aamusti kööki klasist tääl Koskel.

Yli viikko o jo oltu miäheni kototalos maaseudul. Ihan niinko oltais maan niälemii. Päivät ollaa kaksistas ja häärätää ja touhutaa ja puuhataa koko aja jotaki. Radio vaa o vähä joskus pääl, televisioo ei täs huushollis täl kerttaa ol. Miähe sukulaiset ja naapurit hiukka poikkeilee ja munki siskoni Auli kävi meil Porist. Aamust ehtoosee mennää niinko tuaksaus vaa. Taas o myähä ja aika men nukkumaa. Kyl aika kulluu äkkii. Seinäkello tasane tik-tak ei silti käy raskaaks eikä painostavaks, päivasto tuntuu rauhalliselt. Ja kuis ollakkaa, jollaki lai ajattomalt.

Sammaa peltomaisemaa mää ole kattellu aamusti ja ehtoosti ja erilaisil ilmoil.
Tämä kuva o otettu ehtoosti. Aurinko laskee.Täs ukkone nousee.Ja sit ruppee satamaa. Oikee lujasti sattaaki.

Kuvat o kaikki otettu kööki klasi alt talo ulkopualt. Siin talo ja pello välis o kylätiä.

Täs maisemas o mul ehkä jottai sammaa ko kello tasases tikitykses. Jottai ajatont ja rauhallist.

16 kommenttia:

 1. Siinä katsellessa mieli, kehokin rauhoittuu ja voimistuu...

  VastaaPoista
 2. Juu, kauniit oli maisemat ja oli kiva poiketa!

  VastaaPoista
 3. Ymmärsin vasta jokin aika sitten, että äidinpuoleiset juureni ovat Porissa ja sen ympäristössä. Kävin "kotiseutumatkalla" ja ihastuin. Pori on ollut minulle aikaisemmin vain läpiajopaikka, nyt näen sen toisella tavalla. Tässä sitten tuli, kuin nuppi lipputankoon, vielä mahdollisuus oppia porilaista murrettakin!

  VastaaPoista
 4. Hyvin sanottu. Tuntuu siltä, että kello on tuossa ollut iät ja ajat, ja sama ajatus tulee maisemastakin. Että se on siinä ja pysyy, tuli ukkonen, talvi tai mitä vain.
  Koski on minulle tuttua seutua, kun hyvällä ystävälläni on siellä taimisto (Hongiston taimisto). Käyn silloin tällöin häntä ja hänen kissojaan tervehtimässä, joskus ostamassa jonkin ruusun, ja naapurissa on erikoisia perennoja kasvattava Terttu (Tertun perennat - häneltä muuten ostin sen ihailemasi tähkähietaliljan, en ollut koskaan kuullutkaan kasvista mutta hetken juteltuamme hän arveli että pitäisin juuri siitä), ja hänen mieheltään olen hankkinut uusia kattotiiliä rikkoutuneiden tilalle. Niin käy kun avaa suunsa maalla, missä kaikki tuntevat toisensa. Kohta jo löytyy kaikkea mitä tarvitsee!
  Tästä tuli nyt pitkä kommentti, mutta tuli vielä mieleeni tuttu mies, joka asuu ja etätyöskentelee noin puolet ajastaan lapsuudenkodissaan Utön saarella. Ehkä olen jo kertonutkin tämän. Kun hän kertoo ulkomaisille kollegoilleen, että hienointa kotona on se, että voi istuutua tuvan keinutuoliin, kiikkua hiljakseen ja kuunnella kun kello sanoo tik-tak. Mitään muuta ei tapahdu, se on ainoa liike ja ääni. Ainoa tyyppi, kuka tämän jutun ymmärsi oli saksalainen kollega. Muut kai pitivät tuttuani hulluna.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Kirsikka, Auli ja Pirkko!

  Pirkko, mukavaa, et kävit kotiseutumatkal Poris ja viäl ihastuitki. Ja mukavaa seki, et tulit lukijaks. Tervetulloo!

  VastaaPoista
 6. Saila, sil aikaa ko vastasi kolmel muul, tuli sinu kommenttis. Täytyyki kysel sitä Homgisto taimistoo ja Tertun perennoit. Toripäivän viime keskiviikkon yks rouvva myi omia perennoitas ja määki osti hält valkose kevätesiko. En tullu kysyneeks häne nimmees. Ny jo vartoo uut toripäivää et pääsisi taas kattelemmaa niit muutamii kojui ja sitä yht taimi(- ja kirpputori)myyjää. Määki ole istunu tääl keinustoolis ja keinutellu siin hiljakses, istunu ja keinutellu - ja kuulustellu ko kello sannoo tik-tak. Vaik enimmäkses ole tääl kauheesti ahertanu ja väsyny ja tullu raihnaseks millo mistäki. Joka ilta jää keske se mitä piti tehd. Mut silti tääl o rauhallist ja mukavaa.

  VastaaPoista
 7. Levollinen maisema. Aina kun ihailen noita peltoaukeita, ajatuksiini hiipii jostain taustalta tietosiuus pitkästä talvesta ja pimeästä. En tiedä, tuskin jaksaisin sitä??

  VastaaPoista
 8. Tuota maisemaa katsellessa ihminen varmasti rentoutuu ja nauttii - maisema on niin levollinen. :)

  VastaaPoista
 9. Rauhallisen ja kauniin näköistä. Kivasti kuvattu eri vuorokauden aikoina ja ilmalla :D

  VastaaPoista
 10. Rauhoittava maisema. Päivä todella vilahtaa huomaamatta iltaan mailla. Mukavaa kiireetöntä oleilua, ja tekemistä riittää niin monenlaista, ettei ehdi pitkästyä. Jos sieltä ei saa virtaa akkuun, niin ihmettelen minä mistä sitten.

  VastaaPoista
 11. Morjens tästäki loukost!

  Ny o sit jazz-viaraitte polstari pöyhitty ja kerkken taas jaarittelema.

  Kaikenäköst liirumi o tälläki viikol,huame 60v kalassi ja lopust viikko pyhän o kahde tämänkylä ompeluseura frouva yhteise pippalo vaa
  ompeluseuran jäsenil.Sanotti älkkä syäk koton,kai siäl sit o pöyt klupune.

  Täällä mökillä olen ollut yksin,tosin aina joku yövieraskin on poikennut.Teillä on mahtavat maisemat ympärillä Koski,mikäs kaupunki siinä on lähellä?Pitää kuuklettaa.
  jos olet käynyt plokillani niin olet varmaan nähnyt naapurin ja myös minun
  kesätouhut.
  Jopa ellun verhotkin kelpasi yhden mukaan.ymm.
  Katseli niitä sinun Porin kuviasi,kovin oli tuttua kaikki ja korplaalin tie lainehti kohta pian sen jälkeen.Minun jazz vieraani tulevat 14.-17 pvä. kolme tyttöä.
  Toivon tämän nyt tulevan perille,yhden kerran tässä lensi harakoille Terveiset
  Ruskalle ja miehellekin.

  VastaaPoista
 12. Oiii ihana vesisade.....kerrankin olen iloinen vesisateesta, rupesi olemaankin jo niin kuivaa, että ihanaa kun tänään on satanut.
  Muuten tuon edellisen postauksetn kissankellot on vallan suloisia, mummolassa maalla kasvaa paljon ja niistä tulee upea kimppu.

  VastaaPoista
 13. Päivi, sama o mul tullu miälee, mimmost o ol tääl pimmeen aikan ja mimmost o kattel tätä peltoo koko talve aja, ko se o lume peitos?

  VastaaPoista
 14. Puikkoellu, hyviä jazzei sul ja hyvvää jazz-viaraitte passaamist! Semmostaki jaksat tehd, majottaa viarait, täytyy nostaa hattuu.

  VastaaPoista
 15. Sirpa ja Kollo, Paula Kristiina, Jerikonruusu ja Tuija. Kiitos kommenteist. Rauhallist o, ja silti kaikennäköst mukavaa tekemist. Meil kaupunkilaisil taitaa ol omalaisemme suhtautumine maalaiselämää, erilaine ko "oikeil" maalaisil. Määki ole kyl maalt kotosi, ko ensimmäiset kymmene vuattani asui maal, mut vanhempani luki ittes enämpi tyälais- ko maalaiskulttuurii, vaik maalt heki oli lähtösi.

  VastaaPoista
 16. En passaa vieraita, olen antanut jo monta vuotta matkailu Maisan välittää asukkaat ja aina olen saanut hyvät.Nämä ovat kolme yötä ainoastaan .Asuntoni on suosittu juuri kun se on lähellä kirjuria.
  (450 euroa)yht. poista luku.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!