sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Vaalipäivätunnelmii

Me käytii pualepäivä mais äänestämäs lähikoulul. Koulu yks luakka, tai pikemminki oppilaitte äitit, oli järjästäny vaalikaffeet koulul. He kokos rahhaa lastes luaka leirikerhol. Meki käytii vaalikaffeel äänestykse jälkee. Nautittii herkulliset laskiaispullat kaffee kans. Oli siäl muutaki trahteerii, pullaa ja kaakkuu ja pikkuleipää ja mitä viäl.Lippu o tankos. Tänäpä o Runebergi päiväki sen lisäks, et o vaalipäivä. Kaks syyt liputtaa.

Luanto koristeli tämä presidentivaalipäivä oikee kauniiks, sinivalkose isänmaalliseks: sinine taivas ja valkoset hanket ja lumikoristeiset puut. Lumi oikee kimmelteli talviaurinkos.
Ruskal oli ihan omat touhus tänä vaalipäivän. Hän oli lainannu mu mittanauhaani ja hän pujotteli sitä punasee paffimökkiis, ovest ja ikkunoist ja kattoluukuist. Yritys oli kova.

Tänäehtoosti kattellaa vaaliohjelmaa telkkarist ja jännätää vaalituloksii.  

32 kommenttia:

 1. Kaunis on vaalipäivä täälläkin, aurinko paistaa ja pakkasta piisaa!
  Voi Ruska sinua, ihanaa vaalipäivän puuhaa olet keksinytkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täl hetkel Ruska o kauneusunil omas kuljetuskopassas, ilmeisesti hän tahtoo ol rauhas. Huilaamise jälkee taas vaalipäivä puuhat jatkuu...

   Poista
 2. Vaalikahvit kuuluu asiaan, herkullisen näköisiä pullia. Ulkona on tosiaan juhlavan näköistä, mutta kun touhusin siellä pari tuntia, niin kyllä varpaita paleli. Ruskalla on oma leikkimökkikin, kyllä kelpaa. Meilläkin lempilelu on ollut mittanauha, nyt riittää matonkuteen pätkä. Kun keksin solmia pienen pätkän matonkudetta pajunvitsan päähän, siitä tuli oikein taikavarpu, se oli Nerolle varsinainen piristysruiske.
  Mukavaa vaali-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matokutteitte kans Ruskaaki leikitettii viime suven miähe kotopaikas maal. Ruska leikkimökki o mainosjuttu, saatu kissanäyttelyst. Siit o ollu paljo huppii sekä Ruskal et meil ihmisil ko o katteltu Ruska touhui. Mukavaa vaali-iltaa teilleki!

   Poista
 3. Teidän äänestyskoululla on ollut todella hyvä ajatus! Tärkeä kysymys: laskiaispulla hillolla vai marsipaanilla?

  Ehkä Ruska tarvitsee mittanauhaa johonkin sisutukselliseen puuhaansa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siin laskiaispullas oli mansikkahilloo. Mää itte tykkää molemmist, hillost ja marsipaanist. Jos olis ollu kummatki tarjol, mun olis varmaa tarvinnu arpoo tai äänestää, kumpaa ottasi. Juu, en kyl tiä mitä Ruska mittailee.

   Poista
 4. Hieno ilma taisi olla tänään ainakin Etelä-Suomessa. Meilläkin oli aivan erikoiskaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kävi kattomas su hianoi kuvias. Kyl oli kaunis päivä ja olet tallentanu kaunii päivä kauniit kuvat.

   Poista
 5. Kauniita lumikuvia! Täällä Porissa on puolen päivää satanut taivaan täydeltä lunta. Pakkasta on 9 astetta. Minäkin söin pullaa ja kermavaahtoa tänään, pulla oli kylläkin osttettua ja kermavaahtokin pursotinpullosta. Aika laiskaa touhua:D Tuli myös mieleeni että josko Ruska mittaillee että mihin nurkkaan se keinustuoli ja soffa mahtuisivat:D Ihana Ruska♥ Siitä tupsukoneesta vielä, muistaakseni maksaa jotain 15 euroa. Riippuu mistä ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääl ei viäl ol lunta alkanu satamaa mut lauhtunu o, pakkast o ennää -11. Voi ol et Ruska sisustaa, kuka tiätää mitä häne pääsäs liikkuu. Mun täytyy varmasti semmone tupsukone hankkii ja sit värkät niit tupsui ja ihan ensimmäitteeks Ruskal. Mää veikkaa et Ruska tykkäis niist ko lankakeristäki hän tullee ihan villiks.

   Poista
 6. Se taitaa olla niin että: Oma tupa, oma lupa! Kyllä Ruskan kelpaa tuommoisessa mökissä tehdä vaikka mitä!
  Jännittävää vaali-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska mökki o nätti ko mikä mut aika hutera. Jos olis vähä rajuotteisempi katti ni olis tehny jo selvää koko mökkeröst. Tai jos olis semmone paffipurija ko siskoni kissa Rosvo, joka askartellee paffilaatikot silpuks. Voit kattoo: http://virveriikka.blogspot.com/2011/12/rosvon-valipaivapuuhia.html

   Poista
 7. Loistava tuo viimeinen kuva! Ruska on lisäksi iskenyt näköjään hampaansa TASAN 150 sentin kohdalle, tarkka tyttö!
  Hieno on mökkikin.
  Taisin käydä jossain teidän lähettyvillä kun olin serkkuni 50-vuotispäivillä Auroranportin tienoilla, ajoin Träskändan upean kartanon ohi ja mietin, että pitäisi olla kamera mukana! Vanha kartano, huvimaja, pergolat ja muut kuin sadusta kimmeltäessään auringossa, joka silloin vielä paistoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Saila, liki olet ollu. Aurooraportti taitaa ol Träskända kartano vastakkaisel pualel meilt päi kattottun. Meilt o muutama kilometri sin Aurooraa. Kuka tiätää vaik määki sin satukartanoo viäl joskus vanhuudenpäivinäni joutusi tai pääsisi, ko siäl o yks Espoo kaupunki vainhaikodeist ja on siäl jottai Jorvi sairala osastoitaki.

   Poista
 8. Jännittävä ilta tulossa.
  Pullista jos joutuisin valitsemaan, ottaisin marsipaanin.
  Terveisiä Ruskalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, sun olis sit helpompi valkat lempipulla ko mun. Jännittävä ilta. Mää ole ajatellu, ettei enne presidentivaalit tämmene koko kansa show ollu. Mut kyl sillo jo 1956 taisi ol alka jännää, ko radiost lujettii valitsijamiäste äänii: Kekkonen, Fagerholm, Kekkonen, Fagerholm... Ja Kekkone voitti 151 - 149. Jos olis vaalitulos ollu 150 - 150, sillo olis arpa ratkassu.

   Poista
 9. Upeita kuvia talvisesta sunnuntaipäivästä!

  Ruskalla on mittamestarin jämptit otteet - tämän tassun ote ei lipsu:D Ja tiilenpunainen kirsu on tosi söpö tuossa vikassa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto Kulta, juu, kiitos kohteliasuudets, Ruskal o söpö nenu. Arvotus o, mikä tämä mittanauha maagine tai strategine 150 cm tarkottaa ja mitä hän se mittaseks suunnittellee.

   Poista
 10. Ruskalla on mainioita touhuja! Hauska juttu.
  Katsottiin tuossa vaaliohjelmaa ja tultiin onnellisiksi. En tiedä missä tätä tunnetta uskaltaa purkaa, mutta tulin kuitenkin tänne. Olisipa ollut kiva olla jossain juhlassa mukana. Tuulettelin sitten täällä kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsti, kiva et tulit tän. Meki juhlittii eilä vaatimattomasti: ensti äänestämise jälkee käytii vaalikaffeel, sit viäl itapäiväl juatii ruuneperitorttukaffeet ja ehtoosti nautittii tulosjätskit sen jälkee ko vaalitulos oli selvinny. Kyl uut presidenttii kannattaa ain juhlii. Vähä ylikiarroksel meilläki oltii, miäs ja mää, mut Ruska otti hyvi rennosti. Tänä aamusti mää myähästyi töist.

   Poista
 11. Hih tota Ruskaa, olen kissaihminen ja omastani kauan sitten joutunut luopumaan, ihana katsella toisten kissoista kuvia, leikkisä tapaus. Luonto on nyt kyllä niin kaunis, mutta flunssa kamala, eikä ulos pääse, oikein kotiarestiolotila...äänestetty on ja uusi presidentti saatu, ei voi kun toivoa, että kaikki menee hyvin, ei ole helppo aika, eikä helppoja asioita....sinulle kaikkea hyvää alkavaan viikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, toivottavasti koko perhe parannutte kauheest flunssastanne. Parempaa vointii ja hyvvää viikkoo sinullekki! Hauskaa et toiste kissat hauskuttaa. Ruska o aika leikkisä ja vekkuli tapaus.

   Poista
 12. Ruskalla näyttää olevan hauskaa.
  Mittanauha on ihana leikkiklau, sanoo Mona :)
  Kivat kuvat vaalipäivästä.
  Hyvää viikkoa sinulle Paula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, Ruska lähettää terveisii Monal. He ymmärtää toisiis näis mittanauha-asiois. Ja hyvvää viikkoo sinul!

   Poista
 13. Täälläkin oli vaalipäivänä mahdottoman upea sää, parempaa ei voi toivoa.
  Ruska osaa käytellä tavaroita luovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa-Pippuri, ny ilma o hiukka lauhtunu, ja se o ainaki mul tervetullut. Kissat o vähä niinko lapset, kekseliäit eikä tartte kovinkaa ihmeellissii lelui. Narupätkäst tai lankarullast voi ola iso hupi.

   Poista
 14. Juu,vaalit tuli ja meni. Pullakahvit maistuu aina! Ja kisut,heitä voisi seurata vaikka kuinka pitkään,ihania! Mulla on nyt just tyttären hauva täällä hoidossa; ihana seuralainen. Lady lähettää terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta Sinikka, kiitos kommentist - ja terveisist!

   Poista
 15. Ruskalle yksi prenikka lisää, kts Kuvattelut, onkos vähän niinkö julkimo tämä hännänheiluttaja? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa-Pippuri, oli julkimo tai ei, Ruska kiittää kauheesti ja heiluttaa häntääs, ja määki kiitä kauniisti.

   Poista
 16. Moi.Kokeilempa jos nyt onnistaisi kun pari päivöö sitten kirjoitin eikä tullut mitään jälkeä.
  Ruska on kovin mökin kimpussa liekö laajennus mielessä näin kevään kynnykselle tullessa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikkoellu, nii jos vaik Ruska funteeraa möki laajentamist jos häl viäl joskus tulis jälkikasvuu.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!