lauantai 11. helmikuuta 2012

Villapaita valmis
Tämä villapaida kutomise mää aloti jo viime marraskuus. Toiset o semmosii mestareit, et saa valmiiks tämmesii viikos tai paris, mul tämä käsityä kesti kolme kuukaut. Ja koko aja se oli tekkeil, pikku hiljaa ja melkei joka päivä. Tämä piti ol joululahja miähelleni mut hän sai tämä vast helmikuus. Tätä oli kauhee hauskast kuttoo ko en ottanu paineit enkä pitäny kiirut, tei vaa omas hittaas tahdissani.
Kaks ensimmäist kuvvaa o otettu ulkon, et färit tulis luannollisin, mut en tiä... Färit näis kuvis näyttää silti vähä heittävä. 

Malli mää ole saanu Moda-lehde nummerost 6/2011. Siin ohjees oli käytetty yksfärist harmaat Sandnes Sisu -lankaa, mut kää käyti uhkarohkeesti liukufärjättyy virolaist lankaa. 

Mallis o kaht erimoist pintaneulet ja viäl lisäks joustinneulet. 

Miahusta ja hiat kudottii pyärrepuikoil, niät nämä liukuvat raakatki tuli samallaiset ympäri koko miahusta. Vaik alkuperäne malli oli kyl  yksfärine. (En ol varma, sanoko esim. mee äiti oikeesti pyärrepuikot vai puhuko hän pyäröpuikoist, eli et mikä täs mahtas ol oikee porilaine sana? Pyärrepuikko voi ol ihan mu oma sanani.)

Mää sai Kuvattelut-ploki Pipsa-Pippurilt hiano prekina kokoelmaani. Tai oikeastas mää en saanu. Mee söpöläine hännäheiluttaja Ruska sai. Ruska kiittää, ja mää kiitä! Peräst kuuluu siit sit tarkemmi. 


18 kommenttia:

 1. Aikatauluista viis, kellokorttia kokoajan tuijottaen on ikävä ahertaa, joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

  Ruskakin taisi tykästyä villapaitaan!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava eläin on palkintonsa ansainnut, mutta niin on neulojakin!

  VastaaPoista
 3. Onnea valmiin paidan johdosta. Olet onnistunut hienosti! Paita näyttää kauniilta sekä mallinsa, että värinsa puolesta. Juuri parahiksi valmistui tähän kylmään pakkasaikaan. Mies on varmasti onnellinen.

  VastaaPoista
 4. Tulipa komia villapaita! Ihanat väritkin,kyllä tykkään!!!

  VastaaPoista
 5. Kylläpä tuli kaunis villapaita! Mallineule ja väri ovat hienot. Paita sopii myös Ruskan väreihin:D Mulla kummitelee yks keskeneräinen paita tuolla käsityökirstussa. En yhtään tiedä koska iskis inspis tehdä se valmiiksi. Mieleen tuli kyllä kun oli kovat pakkaset. Mukavaa lauantai ehtoota teille♥

  VastaaPoista
 6. Kylläpä tuli kaunis villapaita, ihanat värit. Niin kuin Ruskaa ja taivasta. Ruska voi täysin kadota isännän syliin.

  VastaaPoista
 7. Kyllä näyttää hyvältä tuo liukuväri ja kas, sehän sopii Ruskankin sävyihin juuri.
  Itseltäni ei neulominen enää suju, viisi vuotta sitten aloitin villatakin, vieläkin on kesken, en edes muista missä..
  Ja kyllä se prenikka tälle blogille ja kirjoittajalle itsellensä paukahti, Ruska toimi vähän niin kuin linssiluteena tässä :)

  VastaaPoista
 8. Hieno villapaita! Oikeastaan neulomisen ja käsitöiden tulisi olla sellaisia, että niitä tehdään rauhassa ilman suorittamista. Nautitaan tekemisestä ilman aikataulupaineita, niitä elämä on muutenkin täynnä.
  Pusero on todella hyvän ja lämpimän näköinen!

  VastaaPoista
 9. Onpa ihana neule! Todella kaunis, ja hienosti Ruskan värit, selvästi Ruskaakin kiinnostaa :-)

  VastaaPoista
 10. Kiitos teil kaikil kehuist ja kommenteist! En ollu itte tullu ainakaa selvästi ajatelleeks, et o Ruskalleki sopevat värit. Nii, ja kyl minustaki o kiva värkät käsitöit iha omas tahdissas ilma aikataului ja ilma kiirut. Joskus vaa pakkaa käymää sillailaki et käsityä jää valla keske. Tämä ei onneks jääny. Mut on mul yks semmoneki pöytätuukitekele, joka o ollu valmisteil jo yli puale ikkääni.

  VastaaPoista
 11. Ihan ensimmäiseksi tuli mieleen, että Ruskan värit, ja sininen, joka ei kauniimmaksi voi tulla sävyltään. Aika reipas yhdistelmä sininen ruskanväreihin, mutta sopii tosi hyvin.

  VastaaPoista
 12. Hieno. Revontulet ja Suomen luonto tulee mieleen :)

  VastaaPoista
 13. Mulla menis koko elämä tuon tekemiseen joten olet sie kätevä emäntä kun vaan kolme kuukautta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa, Henrietta. No, mullaki o yks semmone villapaita jonka ole alottanu 1997 ja joka sillo jäi keske. Malliki o hukas. Ole ajatellu, et se tekele pitäs riistää, hankkii uus malli ja alottaa ihan alvust. Jos viäl jaksa.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!