lauantai 4. helmikuuta 2012

Talvi enteilee kevätEn oikee olis uskonu, et tänä talvenaki tän Espoosee sattaa suuret lumimäärät. Tämä o jo kolmas talvi, ko tääl plohjataa lumes. Ja kattellaa lumisii puit sinist taivast vaste. Mul ei ol mittää lunta vastaa, päivasto. Eri asia o niil, jokka joutuu sitä lunta luamaa tai auraamaa. Lumes o omat vaaraski. Eilises lumisattees sattu aika monta kolarii.Mul ei ol suksii enkä ennää pruukaa hiihdel. Silti lumes o minust jottai hurmaavaa. Tänä vuan lumi tuli yllättäi, ko tuntu jo, et talvi o pia ohittenki ennenko mittää kunno talve merkkei näkkyy. Et tänä vuan hypätää talve ylitte suaraa syksyst kevvääsee.  Leuto ja kostee syksy vaa jatku ja jatku. Mut sit tuliki yllättäi kaunis ja lumine helmikuu. Ja pakkanenki paukkuu. Lumi suajaa kasvei. Joku kumma ajatus mul o, ei ehkä ol mistää kotosi, mut talvi o kevvää merkki. Eikä kevät ja suvi tuntus nii ihanalt ilma kunno talvee.

Vaik mää tykkäänki lumest, silti tuntuu, et ei se ennää ol lainkaa nii ihmeellist ko toissa talven. Kyl tätä o jo nähty.


Helmikuuhuu kuuluu tulppaanit. Neki o varma kevvää merkki. Mut en ol viäl yhtää kimppuu toimertunu ostamaa. Miäleni tekis asetel kaunis kevväine tulppaanikimppu pöydäl.

***
Tervetulloo lukijaks, Elina!

10 kommenttia:

 1. Ajattelin että koska lopulta lumi maahan, niin kyllä se pakkanenkin tulee. Ja näin kävikin.
  Ja kyllä se kevätkin koittaa kaiken tämän kylmyyden jälkeen.
  Minun värivalintani tulppaanikimppuun olisivat keltaiset tulppaanit.
  Hyvää vaaliviikonvaidetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, mää luultavasti valkkaisi oikee hempee vaaleepunase tulppaanikimpu, semmose melkei valkose, se sopis niinko tämä hetke tunnelmaa.

   Poista
 2. Samalta täälläkin tuntuu että talvi tuli kun luuli ettei se kunnolla tulekkaan. Ihania kuvia olet ottanut talvimaisemista. Tulppaaneja minunkin teki mieleni eilen ostaa, mutta ajattelin että ne paleltuu kotimatkalla kun olin kävellen liikkellä. Ensiviikolla sitten kun lauhtuu. Laitoin tupsukoneen kuvan bligiini, sinne sivuun. Jos siitä nyt jotain saa selvää. Ei se nyt ihan silti itsellään tupsua tee, mutta helpottaa tekoa kummasti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kävinki jo kattomas sitä tupsukonet. Kuvist en heti kekannu et millai sitä tupsukonet käytetää. Mut aina yksinkertaselt se näytti. Eikä varmaa ol kauhee tyyriskää. Tääl oli nyte pyhäaamusti pakkast hiukka yli 20 mut pualeepäivää mennes oli lauhtunu al 20.

   Poista
 3. Nyt riittäis - sekä lumi että pakkanen. Tänä aamuna Vantaalla -27 C.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh-hoh, onpas siäl ollu pakkasta. Silloko mää kattoi mee mittarii oli vaa jotaki -21. Ja nyte pualepäivä aikaa mee mittari näyttää ennää -17. Emmääkää tämä enämpää lunta kaipas, enkä pakkastakkaa. Mut semmone pikkupakkane -1 - -5 olis hyvä ni ei tulis loskakelei.

   Poista
 4. Kaunista talvea on nyt yllin kyllin.
  Kamalla oli se perjantain liikennekaaos. Ajelin itse Turkuun päin. Keli oli ihan hyvä onneksi. Kuuntelin vain radiosta ja vähän pelottikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, mul ei ol edes ajokorttii, eikä miähelläkkää ol tänä viikoloppuu ollu mennoo minnekkää auto kans. Hyvä oli se, ettei kukkaa kumminkaa henkees (tiätääkseni) menettäny perjantain vaik sairaalaa joutuki monet. Ja hyvä et sinullaki oli hyvä keli sentää.

   Poista
 5. Kaunis on luonto talvellakin.
  Tänään sataa lunta ja pakkanen on lauhtunut- 5 asteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, tääl oli tänä aamusti 7.2. pakkast vaivaset pari astet. Ilma o "pehmentyny" ihmeesti.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!