lauantai 29. syyskuuta 2012

EUR d 24


Pinkkitassun Daniel, EUR d 24, nejä viiko ikkäisen. Piänen Dansku pruukas
nukkuu ihmisvauvvamaises asennos. 
Ko Ruska pennut oli lähteny uusii kotteihiis, mää läheti yhdel plokiystäväl linki Pinkkitassu kissalaa, josa oli Danielist uus kuva. Plokiystävä vastas et maksaaks nämä pennut 24 euroo, ko siäl lukkee EUR d 24. Onks nää jottai rotupentui? Kyl koirapentuje hintaa pannaa nollii perrää.

Millail muullail tota "koodii" EUR 24 voiskaa lukkee ko et se on kissapennu hinta? Jos o ihan ulkopualine eikä kummosemmi vihkiytyny kissaharrastuksee, ni EUR d 24 o ihan hepreaa, tai kiinalaine juttu. 

Mää selliiti et ei se tarkot hintaa. Kyl näitte pentuje hinta kalliimpi o.


Pinkkitassun Dorothy eli Mesi, EUR n 24, neljä viikkoo. 


EUR tarkottaa rottuu eli eurooppalaist lyhytkarvaa. D o färikoodi ja se tarkottaa creme-färrii. Ruskal ja Sinfonial oli mahdollisuus saad kuut erifärist pentuu:

a  = sinine
d = creme
e = punane
n = ruskee (/musta)
f  = kilpikonna
g = sinikilpikonna

Kilpikonnaa ei pesuees ollu mut muut neljä färrii oli edustettuin.

Pinkkitassun Dionysos eli Didi, EUR e 24, kuus viikkoo. 

Pinkkitassun Diana eli Minni, EUR a 24, seittämä viiko vanhan. 
Ruska itte o esimerkki EUR-f:st eli kilpikonnast


Pinkkitassun Bette eli Ruska, EUR  f  22, imettää yhdeksä
viiko ikkäisii pentujas. Viäl nämä koodie selliityksetki o vähä liävästi sanottun erikoisii. Sinine tarkottaa pikemminki siniharmaat. Punane kissa o oranssi tai ruskeeoranssi, millai kukaki sen tulkittee. Kilpikonna o punakirjava ja kaike lisäks ain naaras. Niät onks se kilpikonna olevanas joku färi? Minust kilpikonna ei yleensä ol färi, niinko kissakaa ei ol färi. Kilpikonna o eläin. No, kissaharrastuskoodikiälee o kumminki vakkiintunu tämmene erikoine "färi" ko kilpikonna, joka varmaa o käännös englannist (tortie). 

Eurooppalaiskissarenkaa nettisivuil sanotaa, et eurooppalaisel o hyväksytty kolme färiryhmää ja n. 70 färimuunnost. Färiryhmät o yksfäriset, valkolaikut ja kuviokissat. Mut pysytää ny vaa näis Ruska ja häne pentujes färeis, ko nämäki mennee melkei yli ymmärrykse.  

Nummero 24 tarkottaa täplikäst, ja kaikki Ruska pennut oli näit "24-eurosii" eli täplikkäit. Pentuje isäki o täplikäs, mut Ruska itte o tabby-kuvioine eli nummero 22. Tabbyki o englantii. Vaikeet selliittää mikä o tabbykuvioine kissa mut Ruska kuvist se kyl hiukka klaaraantuu. Tabbykuviot o isoi, kaarevii kuvioit, ei piänii täplii eikä soukkii raitoi. Eurooppalaiskissoil o täplikkää ja tabby lisäks olemas kolmaski kuviomahdollisuus ja se o tiikeri, raitakissa, EUR 23. 

Eurooppalaiskissaharrastuksel vihkiytynneet tiätää heti näist erikoisist merkinnöist, mimmone kissa millonki o kysymykses. Eli jos hän näkkee EUR n, hän tiätää, et tämä o yksfärine musta kissa. Ja EUR ns 23 tarkottaa hopeatiikerii.

Sisso.

Ole kuullu mukavii uuttisii pennuist, näist "24-eurosist"..

Mesi viihtyy hyvi uudes kodosas Helsinki Vallilas. Uutee perheesee kuuluu  kolme vuade vanha  lhasa apso -rotune tyttökoira Pualukka, tuttavallisesti Pualu. Jo ensimmäise viiko aikan he tutustu aika hyvi, mut nyte hee suhtees o viäl syventyny, ko emäntä o ollu töis ja he o ollu päivät kahteepekkaa koton. Oikee rennois ja ystävällisis väleis Mesi ja Pualu o alkanu olemaa. Mesi o kova puuhaamaa emännänki kans, mittää ei voi tehd ettei hän olis mukan, ei edes jääkaapi ovvee avat ilma ettei hän vilahtas heti jääkaapii. Eikä hän pelkää edes pölyimurii.

Didi ja Minni o osottautunu vilkkaiks, energiaa pursuviks ja supersosiaalisks piäniks kissoiks. Didi o tiskannu emännä kans ja kastellu ittes märrääks. Minni o nukkunu ruakapöydäl vaik o kiälletty ja yritetty suhist ja sihist eli ehdottaa kissakiälel et jos voitas soppii, ettei kissat oleskelis ruakapöydäl. Molemmipualise sopimukse tekemine o viäl niinko vaihees. Ko toine mennee syllyy ni toisenki tarttee pääst. Minni o yrittäny hakkee nissää velipoja masukarvoist ja immee tätä mut Didi o pannu lujasti vastaa. Niät vähä ikävä emä nissää Minnil o vissii ollu. Didi ja Minni asustaa Espoo Suamenojal.

Dansku o kans kuulemma kotiutunu oikee hyvi uutee kottoos Helsinki Toukolaa. Hänki (niinko muutki) o kova kehräämää ja seuralline ja sopeutunu helposti ja lyhkäses ajas. Hän o kuulemma ottanu torkkui mm. kattilas ja isäntäs pääl. Ko käy viarait, hän o kiinnostunu näist ja mennee ovel vastaa ja tykkää seurustel ihmiste kans.

Mesi ja Dansku o Pinkkitassu kissala sijotuskissoi. Heil o toivom mukkaa mahdollisuus jatkaa sukkuu. 

21 kommenttia:

 1. Onpa kiva kuulla pentujen kuulumisia! Kaikki vaikuttavat sellaisilta, jotka aiheuttavat hymyä ja naurua joka päivä, eli hyvin terveysvaikutteisia kavereita ovat. Ransukin on 24, mutta maksoi vähän enemmän ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustaki o kauhee mukava kuul, et pennuist tykätää ja heist o illoo ja he viihtyy. Mesi-pentuu ja häne Pualu-ystävääs mää ole käyny kattomasaki. Mesi kehräs kauheesti, uus koto oli ihan hallus ja kaikki sen sopukat, yksie ikkukaklasie väliki, häne "ranskalaine parvekkees".

   Poista
 2. Ihana tuo eka kuva Danskusta, voi pientä pinkkimasua. Olipa kiva kun kerroit lasten kuulumisia, me blogiystävät ollaan vähän niin kuin kummeja kun on saatu seurata lasten elämää jo ennen syntymää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua pinkkimasukuva Danskust o liikuttava. Ihana ajatus, et plokiystävät o kummei.

   Poista
 3. Kiva kun saat vielä seurata noiden "lasten" elämää kotoalähdön jälkeen ja miköä ilo, kun kaikilla menee hyvin ja kaikki ovat kotiutuneet uusiin oloihin. Ja Ruska saa taas kaikki hellyyden osakseen!
  Oikein hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ruska o ny taas keskipisteen ja hänki viihtyy oikee hyvi.

   Poista
 4. Olen samaa mieltä edellisten kanssa. Kiva kuulla, että pennut voivat hyvin. Hauska oli seurata heidän elämäänsä ihan ensimmäisistä hetkistä lähtien.
  Tuo eurojuttu olikin vähän korkeampaa matematiikkaa näin ensilukemalta...
  Hyvää sateista syyspäivää sinne Espooseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä määki et eurojuttu o korkeet matematiikkaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiits, Irmastiina. Ihanuudet o ny varmaa kaikki yli kakskilosii ja kasvaa niät kohina käy.

   Poista
 6. Tämä oli varsin opettavainen kirjoitus! Vaikken lupaakaan, että siitä kohta mitään muistaisin. Ihana kuulla vauvoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvvauuttiset onki tärkeempii ko färi- ja rotukoodit. Kissal o varmaanki ihan yks lysti, onks hän jottai "rottuu" vai ei, tai mitä färrii tai kuvioo hän edustaa. Kissa edustaa vaa ittees ja o sitä mitä o.

   Poista
 7. Mukavaa saada pennuista kuulumisia. Tuo Danskun nukkukuva on aivan uskomaton! Pikkusen itellä on tietoa rotukissojen väri ym koodeista, mutta onhan niissä rotujen mukaisia erojakin näköjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkukuva o liikuttava ja itte nukkuja oli viäl liikuttavampi. Määki kävi ihan miälenkiinnost itämaiste kissoje sivuil. Siäl sanottii, et näil kissoil o 140 erilaist färimuunnost (pualet enämpi ko eurooppalaiskissoil) joist kaikkii ei ol Suames. Eurooppalaiskissoil ei voi färin ol suklaat, kanelii eikä lilaa, mut mm. itämaisil voi ol.

   Poista
 8. Mielenkiintoista tietoa koodauksesta! Olen sen olemassaolosta tiennyt ennenkin, mutta en ole koskaan lukenut tarkempaa "avausta" koodille, kiitos siitä.

  Toivottavasti "24 euron" tiimin kuulumisia saadaan lukea blogista jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 24-euroset jatkaa ommaa elämääs omis kodoisas. Jos mää jatkosaki kuule heist, kyl kerro täälläki.

   Poista
 9. Täällä toistellaan samoja asioita kuin edellisetkin: Kiva kuulla lapsosten kuulumisia:) Ihan mielettömän söpö kuva pikku Danskusta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dansku oli söpö pentu, niinko kyl häne siskos ja veljeski. Mukava ajatel et näist kaikist tullee hurmaavii kissoi. Dansku o ehkä rauhallisempi ja harkittevaisempi ko punane velipoika Didi.

   Poista
 10. Mukava tosiaan kuulla pentujen sopeutuneen usiin koteihinsa ja että kaikki ovat mukana ihmisten tekemisissä.
  Danskun nukkumiskuva on aivan ihana!
  t Monika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää ole saanu käsitykse, et nämä kaikki o kauhee seurallissii kissoi ja mukan ihmistes touhuis ja tekemisis. On kyl Ruskaki.

   Poista
 11. Ihania kuvia jälleen kissanpennuista, ne ovat niin suloisia.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!