perjantai 1. helmikuuta 2013

Tillukkait

Pitkäst aikaa ole kutonu tillukkait. On ollu hauskaa. Tiä sit mikä siin o et kiinnostaa ko aika mont vuat o kulunu niätten tillukkait ol kutono. Mukavasti viäl kantapäänki kutomine luanas vanhaa näämää, eikä tarvinnu soittaa siskol ja kyssyy neuvvoo niinko muutama vuasi takasi.

Olisko täsä eläkkeel pääsemises ensalkuus jottai kuherruskuukausimeininkii? Ensti tuntuu nii mukavalt ol eläkkeel et monet arkisetki hommat, niinko esimerkiks tillukkaitte kutomine, saa päälles ylimääräst hohtoo.

Sikko aikaa kulluu ja tullee tottumus tähä eläkeläiselämää, ni elämä muuttuu tylsäks junnaamiseks ja arkiseks puurtamiseks?

Täl hetkel tillukkaitte kutomine käy niinko leikki.

Mul o ennestäski vanhoi lankoi ja ny ole ostanu uusii lisäks. Tekis ain kaupas miäli kattel lankahyllyi.

Kolmet näit vast o valmistunu.

Täsä o miähel saapassukiks tarkotetut.Lankoin o Novita Nalle ja Seittämä veljest (tummasinine). Nallee o mul vanhastas jääny korjuu. Se o ohkasempaa lankaa ja uus lanka Seittämä veljest hiukka paksumpaa. Sommittelu ja raidat o ihan omast pääst ilma sen kummempaa funteeraamist.Toiset tillukkaat tuli mul ittelleni. Lankat samoi mainittui merkkei.

Täsä viäl molemmat tillukkaat yhteiskuvas.Mää kudoi kolmanneetki, Seittämä veljest -raitalankast. Ne matkusti Mikkelii enneko huamasi ottaa niist kuvvaa.

Parhaillas mää funteeraa mist lankoist ja kenel kutosi seuraavaks. Ehkä jostai hempeest. 

20 kommenttia:

 1. Mukava sana tuo tillukkaat.Se ei ole täälläpäin käytössä ja jos et olis näyttänyt sukan kuvaa,en olisi tiennyt mikä se on.

  Kauniita sukkia.Ja niin tarpeellisia.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina, Poris mu lapsuudesani me käytettii tillukkait jallaas ja vanttuit kädes. Ei "villasukist" yleensä puhuttu. Ja kädes pidettii vanttuit, ei ikäpäivän puhuttu mistää tumpuist tai rukkasist tai lapasist.
   Hauskaa viikovaihdet sinullekki!

   Poista
  2. Minäkään en ikuna ole kuullut tillukkaista,enkä oisi arvannut. Vanttuita minäkin olen lapsena käyttänyt. Eikö se olekaan itäsuomea?

   Poista
  3. Eija, voi vanttuut ol itäsuameeki. Mää en tiä muut mukko sen et on se ainaki porrii. Jos vanttuut o itä- ja länsisuamee, sillo se o jo aika yleine (murre)sana. Kumma ettei kumminkaa kuulu tavallissee yleiskiälee tai -suamee.

   Poista
 2. Ihastuin noihin sinisiin sävyihin. Sukan kutominen on sellasta terapiaa ainalin mullu ja kivan nopeasti tulee tulosta, mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, määkää en just ny jaksas alottaa mittää isompaa. Tillukkaat o just sopivii piänii käsitöit. Niit o kiva suunnitel ja yhdistel erilaisii lankoi. Hauskaa viikoloppuu vaa sin Räpsöösee!

   Poista
 3. Minä luulin tillukkaita joksikin töppösiksi. Lapsuudenystävä oli kyllä poristapäin kotoisin ja siten sanat on aikas tuttuja, mutta ehkä olen unohtanut. Neulominen on kivaa puuhaa, harmi kun mun kädet ei sitä enää kestä. Sulla syntyy hianoo jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, aika liki kumminki arvasit tai luulit. Tillukkait ussei käytetää kotiolois vähä niinko tossui tai töppösii ja kuljetaa tillukkaisillas. Villast kudotut tillukkaat lämmittää jalkoi.)
   Voi, ikävää jos sinu kätes ei kest kutomist. (Poris neulomine tarkottaa ompelemist, ompelukoneki vanhas Poris o ollu neulomakone. Ja kutomine tarkottaa yleiskiäle neulomist.)

   Poista
 4. Niin on kauniita tillukkaita! Mulla on aina puikoilla ainakin yhdet tillukkaat vaikka välillä jotain muuta tekisinkin. Niitä on niin mukava tehdä ja tulee pian valmista:) Kevättä kohti kun mennään niin tekee mieli täälläkin vaihtaa sävyjä hempeämpään. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvvää viikovaihtee jatkoo sullekki, Paula Kristiina. Sul näit käsitöit valmistuuki koko aja, mul tää kutomine o ny ollu ihan poikkeuksellist vaik pidänki kyl itteeni käsityäihmisen. Toivottavasti intoo riittää mulleki ko ainaki aikaa riittää emänpi ko aikasemmi.

   Poista
 5. Joo, kudo hempeää seuraavaksi, niin tulee kevät!
  Toivottavasti eläköityminen ei ala ikinä ollakaan tylsää junnaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, vaaleepuna-ruskee-valkoraitaset o alotettu.

   Poista
 6. Toivottavasti et leipäänny eläkkeellä olemiseen, toivotaan kuherruskuukausi muuttuu ihanaksi arjeksi. Ja Ruskakin tuli katsomaan sukkia kädenjälkiäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, Ruska tuli tarkastammaa niinko ain, ainaki silloko kuvia otetaa.

   Poista
 7. Mikä ihana sana tuo tillukas, mei vaa arkiset sukka:)
  Mukavan näkösiä sukkatillukkaita oletkin kutonut.

  Eläkkeellä on mukavaa, kaksi vuotta on hurahatanut, ei oleaikakäynyt pitkäkäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuul, Kosotäti. Mää kokkoo eläkeläiste kokemuksii, ja mukavaa ain kuul ettei ol aika tullu pitkäks. Outoo on muuto tunnistaa ittees "eläkeläiseks". Joku soitti mul ja alotti et "mitä eläkeläine". Mul heitti vähä tyhjää et kenest se puhhuu, minustako?

   Poista
 8. Hienot tuli! Toisille eläkkeellä oleminen sopii, toiset eivät siitä pidemmän päälle välitä (!), kummankinlaisia ihmisiä tunnen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos. Mää aanaile, et kyl mul tämä eläkkeel olo soppii aika hyvi.

   Poista
 9. Kauniita tillukkaita on syntynyt. Sukan tekemiseen ei voi kyllästyä, kun aina niistä tulee uuden värisiä ja uudenlaisia raitoja voi keksiä...
  Meillä oli muuten kissa, jonka nimi oli Tillukka. Lapset kai nimen keksivät. Se oli mustavalkea, "tavallinen" kissa.
  Kuherruskkukaudesta on varmaan hyvä jatkaa arkipäivän eläkeläiselämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, hauska kissan nimi - Tillukka!
   Määki koko aja suunnittele jo seuraavaa sukkaparrii enneko ole saanu tyä al olevat tillukkaat valmiiks. Erilaiset lankat, färit ja raidat o hianoi.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!