keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lempijuttui - haaste Pirkolt
Viime viikol tuli haaste Pirkolt Elämää ja elämyksiä -plokist. Tehtävänäni o kertoo kymmene satunnaist lempiasiaani kuvin. Tos viäreises plokihaastekuvas o tarkennus: "Ne pienet ihanat asiat."

Tämä oli kiva mut vähä tyäläs haaste. Kuvie keksimine vei ylimääräst aikaa.


Täsä o joitai mu lempiasioitani ihan satunnaises järjästykses, ei kaikki ihan piäniikä.

PäiväkaffeeMaistuu hyvält vaik näist 1950-luvu Sointu-kupeist. Mun äitilläni oli näit pyhäkuppein mu lapsuudesani ja must ne oli kauniit ko pikkuflikkan niit katteli. Äitilt jäi muutama pariton kuppi ja tassi ja sinine sokeriaski ja kermanekka jokka mää sai äiti perintöö. Viime syksyn mää oikee reväsi ja osti Sointu-kippoi lissää niät sai koko kaffeastiasto, kaunii kaffekannunki.

Mul o suuri ja loppumatoin ihastus kauniisii kuppeihi ja kippoihi, uusii ja vanhoihi. Sävyposliiniset Sointu-kupit o Kaj Francki suunnittelemat .

Päiväunelma

Kipparakkauteni ilmenee siinäki, et mää aljoi unelmoimaa näist uusist Paratiisi Purppura -astioist heti ko ensimmäise kerra näi näit. Tätä päiväunelmaani en ol ainaka viäl pannu toimeks. Ole käyny vaa Stockmannil ihhailemas. Mää ihmetteli ko en missää mual nähny näit. Sit mul selvis et Stockmannil o yksinoikeus näihi ens suvvee astikka. Ne o Stockmanni 150-vuatisjuhlavuade tuatteit. Yks Stockmanni myyjä arvuutteli, et kyl nämä varmaa tullee Arabia ommaa myyntii myähemmi, kos on tehny kauppas nii hyvi.

Paratiisi-kippoje suunnittelija o Birger Kaipiainen, näis uusis o vaa uudet färit.

Päiväseura

Yhten päivän täl viikol mää oli ystävääni treffaamas Helsinkis. Meil o treffit ain sillo tällö ja puhellaa kuulumissii ja ihmetellää elämää. Meil o aika paljo yhteisii muistoi ko tunnetaa pikkuflikast astikka. Kuva o otettu Yyteris Poris 1950-luvul, mää ole vasemmal ja ystäväni oikeel pual. Ny me ollaa molemmat eläkeläisii ja voidaa tavat toisiimme päivisinki.

Ystävät o mahdottoma hyvvää päiväseuraa.


Päiväuni

Tänäpä pitkäst aikaa oti piänet päivänokoset. Kelpas lämmitel vanha filti al. Piänest hörvähdyksest tuli hyvä ja virkee olo.Täsä Ruska tämäpäiväne tyylinäyte päiväunist.

Päiväkirja


Tämä plokipito o tiätysti yhdesorti päiväkirja ja mu lempiasioitani. Mut yhtläi mikä tahansa kirja jota voi lukkee vaik keskel kirkast päivää jos o eläkkeel niinko mää ny.  Enne tämmene oli harvinaist herkkuu.

Päivätyä

Esimerkiks tillukkaitte tai saapassukkie kutomine.Päiväherkku

Niinko ny vaik jäätälö joka ain o ollu mu suuri heikkouteni. Tätä Aino-tyrnijätskii en kyl ol viäl maistanu. Tekis miäli. Kuva o otettu mainoksest.

Päiväretki

Päiväretket o mukavii. Eilä me tehtii päiväretki Espoo Tyäväjeopisto Nikkariverstaal. Poistettii lakat vanhast tummuneest mäntykirjotuspöydäst. Mää ole se ostanu kahdelkympil Huutonetist.

Miäs hijo pöytälevy ja mää jallaat.Pöydä pääline o menny kamalaks ko mää ole pitäny siin höyrysilitysrautaa joka o valuttanu vet pöydä pääl.Täsä mu eiline verstaani, pöydäjalka kii hyöläpenkis.

Just sopiva retkikohde ja homma meil yhdeks päiväks. Mää meinaa tämä jälkee josaki vaihees petsat ja lakat pöydä. Pöytälevy tarttee maalat ko kastuneest kohdast tuli lastulevy viilu läpitte.

Päivävalo

joka täst kuvast tykkänäs puuttuu. Ainoastas punane kasvivalo yrittää kituliaasti valast piänii sinisalvia taimii ja parrii murati alkuu.Suvipäivä


Suvipäivät o sulosii. Suvipäivät o lempiasioit. Niit taas pikkuhiljaa aljetaa vartoomaa. 

18 kommenttia:

 1. Ihan huikeat lempijutut sulla! Tuo perintöaistiastosi on kaunis, kiva pyöreä muoto. Ja noita liloja paratiiseja en olekaan nähnyt ollenkaan, mutta mä kerään hissukseen sitä musta-valkosta.
  Ruskan päiväuniympyriäinen on suloinen ja sun päiväkirja! käy vähän kateeksi, täytyy myöntää. Olet kyllä kaikki lempipäivä ansainnut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko. Mää ole ain tykänny noist Sointukupeist, niitte mallist ja lempeist färeist. Olis mukava jos tulis joskus uutee tuatantoo noit vanhoi mallei. Nii kauvva ole juanu kaffeet isoist mukeist et tuntuu välil mukavalt siamail vanhanaikasesti piänest kupposest.

   Poista
 2. Ihanasti kerroit kaikesta ja kuvat just eikä melkein. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vaa, mummeli! Kuvia en heti meinannu keksii, vaik lempiasioist taas o runsaude pula.

   Poista
 3. Ihania lempiasioita! :) Ja Ruska on kiertynyt torkuille niin kerälle kuin kissa voi kiertyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa ja Kollo! Ruskan tiukka kerä o oikeastas melkei solmu.

   Poista
 4. Voi sentään. Ihania lempiasioita. Ja nyt saat niistä kiireettä nauttia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, juu, lempiasiat on ihanii. Antaas kattoo kui kauvva kiiruuttomuus jatkuu. Aika paljo ole kuullu sanottava et ny ne kiiruut vast alkaaki.

   Poista
 5. Osaat selvästi nauttia eläkePÄIVISTÄsi, se on upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, päivät o mukavii eläkkeel. Vaik vast olenki harjottelija täsä eläkeläisyydes.

   Poista
 6. Hienoja asioita! Tämä on ehkä yksi mukavimmista haasteista :) Minä tykkäsin vastata tähän myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamm N, kiitos. Näit olis voinu keksii viäl toiset kymmene, näit päivä-alkusii ja -loppusii lempiasioit.

   Poista
  2. Sittenhän sulla on materiaalia seuraavaankin Porinaan ellei tule kiiruumpaa asiaa. Kauniita ovat kuppisi. Suomen suvi on suloinen.

   Poista
  3. Totta, Eija. Kattotaa ny.

   Poista
 7. Olipas taas kiva juttu tää Arkiporina. Sointu-kuppeja mullakin pari, lautasia odottamassa kuppeja, pari kermanekkaakin (saat halutessasi toisen vaaleanpunaisen) sekä leipälautasia odottamassa kuppitäydennystä. Muuten mulla on suoria sävyposliinikuppeja useampia leipälautasineen ihan arkikäytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pico. Mullaki oli tassei vartoomas kuppei. En kumminkaa mistää saanu ostettuu parittommii kuppei niihi tasseihi. Niit vois löytää esim jostai rompetorilt suvel, ole suunnitellu meneväni semmosel ens suven. Täyty ostaa kokonaisii kuppiparei. Niit löyty Laatutavarast ja Wanhat Kupit -verkkokaupast. Viäläki o niit yksinäisii tassei.
   Kyl mää miälelläni ottasi vaaleepunase kermaneka jos vaa maltat antaa.

   Poista
 8. Mua ärsyttää noi uudet paratiisit. Aalto-maljakko on jo moninkertaisesti imetty tyhjiin ja raiskattu. Nyt alkaa kotikadun nimikkosuunnittelijan tuotteiden raiskaus. Musta noilla väreillä ei ole mitään tekemistä BK:n desing:n kanssa vaan ne ovat ihan tästä ajasta ja siksi viehättävät silmää - hetken.
  Olenko tiukkapipo? Taidan olla. Saako blogivastauksissa olla tiukkis? Ei vissiinkään saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, saat ol ja ainaki täs asias. Mää en ol ko mää tykkää noist uusist färeist.
   Mul tuli kyl ensti kauhee tarve pualustaa näit uusii paratiisei ja niitte kauneut - olen jo hankkinukki niit. Ne soppii hyvi yksie mee häälahjaks saamiemme lasilautaste kans, jokka pualestas ei sovi minkää muitte kippojemme kans yhtee. Mää kävi jo ostamasaki näit paratiisei tämä postaukse julkasemise jälkee.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!