maanantai 27. lokakuuta 2014

Ruska kissanäyttelys

Ruska oli kissanäyttelys Kirkkonummel reilut kaks viikkoo takasi 11.10. Tämä oli Uudemmaa Rotukissayhdistykse 30-vuatisjuhlanäyttely. Näyttely oli kakspäiväne mut me oltii vaa yhten päivän.

Kuva: Merja Lainio.
Rauha ei tiätysti ollu mukan, ko hän o pentulomal.

Ruska o aika muhkee, niinko kuva kertoo. Kissatuamarifrouvva anto Ruskal serti ja kehu häne maast taivaasee. Harmi, hän sano. Ei voi kumminkaa ottaa tuamari parhaa valintaa ko o liika lihava. Pitäs kilo laihduttaa, sano.

Ei ny ihan täyt killoo mu miälestäni. Neljä killoo olis ihan hyvä paino. Ny o "hiuka" yli. Kaikki o suhteellist. Rauhaa verrattun Ruska tuntuu keijukaiselt - painaa melkei kilo vähemmä ko Rauha.

Täsä näyttelys oli hianoo se, et mukan oli enskertalaisen Ruska pentu ja Rauha sisko Elli (Pinkkitassun Ellen, EUR f 23) emäntäs kans.

Kuva: Merja Lainio.

Hyvi Elli pärjäs vaik selvästi jännittiki. Silmist se jännitykse näkkee.

Kuva: Susanna Pöyhönen.
Elli tykkäs ol pualittai piilos hiakkaloora takan.

Viäl toinenki hiakkaloorakuva Ellist, mu ottamani.

Täst kuvas näkkyy Elli kaulaliinane, se jonka hän o periny emoltas. Ruskal o samallaine. Liinane o vasemmalt pualt punast ja oikeelt pual ruskeet raakaa.

Kuva: Merja Lainio.
Elli tuamarin oli suamalaine Jarmo Räihä.

"Ei hassumpi, ei yhtää hassumpi!" hän sano ja valkkas Elli tuamari parhaaks aikuiseks naaraakses. Elli pääsi loppupaneelii. Hiano menestys Ellil. Sitä paitti tuamari kehu, et Elli oli sinä päivän häne paras eurooppalaises.

Kuva: Merja Lainio.
Ruska jälkeläisist oli mukan muitaki: lapselapset Sipi (Pinkkitassun Gertrude, EUR g 22) ja Sulo (Pinkkitassun Gilles, EUR n 24). Sipi tuamarin oli sama ko Ruskallaki. Kuvas frouvva tutkii Sipi-neitii.

Kuva: Merja Lainio. 
Täsä Sulo näyttelyhäkisäs. Sulo vähä möbleeras häki sisustust miäleisekses. Sulo tunnetaa paremmi Sulo Naukulan. Hänki pääsi loppukilpailuu eli paneelii. Sin pääsemine sinänsä o jo palkinto omistajai ja kasvattajai miälest. Ei kyl varmaa kaikkei kissai miälest.

Paneeli joka sarjas oli yks eurooppalaine. Yks heist oli isofaari Mikki eli Silkkiturkin Menevä Macho - Ruska isä. Eurooppalaisist kukkaa ei täl kerttaa päässy näyttely parhaaks omas sarjasas.

Naukulas täst näyttelyst o kerrottu jo aikapäivii takasi. Mamma kerto tääl ja Sulo tääl. Mää ole vaa nii hidas. Heti näyttelyviikovaihtee jälkee me mentii mail jokskuks aikaa, ja siäl oli olevanas kauheesti tekemist.

Ny me ollaa rauhas eikä pidet mittää kiirut. Rauha o viimisilläs ja huilaa paljo. Mää jännää millo merkit synnytykse alkamisest näkkyy. Keskiviikkon, torstain, perjantain vai lauvvantain? Vai jo sitä enne? Tai se jälkee? Pia se nähdää. 

11 kommenttia:

 1. Ruska on niin söpö vähän kärttyisen näköisenä! Ja Elli, voi että miten söpö. Selvää söpöjen sukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huamasit ihan oikee: Ruska oli kärttyne, varsinki minul. Ko hän makas näyttelyhäkis verhoi takan ja mää yriti hänt silittää, siält tuli heti tassuisku ja murinaa: "Älä yhtää yrit hyvitel! Mitä varte taas mu tän toit!" Elli o söpö ja kivaluanteine kissa. Ja pokka kesti koko näyttely läpitte paneelii ja tuamareitte otteit ja roikotuksii myäte.

   Poista
 2. Hienoa menestystä kissoilla näyttelyssä. Aikalailla tuntuu olevan samanlaista kuin noiden koirienkin näyttelyissä.
  Toivottabasti Rauhalla menee hyvin synnytys, yleensä kissat sen homman hienosti hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat menesty kiitettävästi. Mää en ol ollu koiranäyttelys mut luule et aika samasorttist o. Koiranäyttelyt o kai suurimittasempii ko kissanäyttelyt. Toivotaa et Rauha synnytys mennee hyvi. Kauhee jännää nähd millai Ruska-mummu Rauha synnytyksee ja lapselapsiis suhtaantuu.

   Poista
 3. Oli mukava päivä taas! Ruska on niin kaunis, eikä kyllä kiloa voi millään laihduttaa. Mukava oli tavata myös Elli, kaunis nuori kissa ja tietysti muita sukulaisia myös.

  Tuolla näyttelyssä Sipi ja Sulo olivat ihan reilusti nuorten luokassa, edellisessä näyttelyssä Myyrmäkihallissa, olivat viimeistä päivää pentuluokassa. Aikuisiin siirrytään nyt 10 kuukauden ikäisinä ja se tulee täyteen marraskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustaki oli mukava päivä! Kauniit kissoi ja kivoi ihmisii.
   Kiitos korjauksest! Mää taas hiuka sevoti asioit. Mut ny korjasi tota tekstii ja oti se virheellise kohda poijjes.

   Poista
  2. Eipä kestä! Jos olisi vanhat säännöt voimassa, niin Sulo olisi nyt 9 kk täytettyään jo aikamies. Nyt joudutaan odottamaan vielä vajaa kuukausi.

   Poista
 4. Näyttelyt ovat teille samalla sukukokouksia. Ruska on kyllä höyhenluokan kissa, vai että pulska. Onnellista odotusta Rauhalle, jännityksellä odottelemme millaisia lapsukaisia syntyy maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hauskaa ja mukavaa, et muutki o kiinnostunneit ja vartoo ja jännittää Rauha pentukaisii.

   Poista
 5. Teillä on varmaan ollut ihan huiput näytelmät, ihmisilläkin. Ystävät ja kissat kokoontuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska ei kyl yhtää tykkää näytelmist eikä näytteil olemisest. Onneks ei tarvinnu täl kerttaa men mihenkä paneeleihi, Ruska sai ol verhoje takan piilos. :)

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!