perjantai 3. lokakuuta 2014

Tilkkutäkkipäivä

Eline päivä oli nii vaihteleva, et mää pani otsikoks Tilkkutäkkipäivä.

Aamusti mee kuskattii Panagia Episkopi -kirko pihhaa kirjottammaa. Siäl annettii vaihtoehtosii kirjoitustehtävii ja runsaasti aikaa kirjottaa. Määki kirjoti niät kynä sauhus. Samas pihas makkaili sulas sovus kissoi ja koirii.


Kissapentu kukkakruukus nukkumas. Sulone, eks olekki? 


Täsä koirii. Pihapiiris assuu perhe, joka hoitaa kirkkoo. Kissat ja koirat o hee, ei mittää kulkukissoi ja -koirii.

Kirjottamise lisäks mää kerkesi ottaa kuvvii kirko pihast. Tämä Panagia Episkopi o Santoriini vanhin kirkko.


Oikeepualine valkone rakennus o kirkko. Tämä kuva ny ei kyl valitettavasti an mittää kuvvaa kirkost.
Kirkolt kuljettii "Pyhhää tiät" pitki alas ahdet ja tultii Canava Roussokse viinikellaril. Siäl oli viinimaistiaisii, ja meil oli hyvä paikka, josa istuttii rinkis. Jokkaine sai voorollas lukkee mitä tahto ja lukemastas sai opettaja ja toiste kurssilaiste palautet. Mittää lukemise pakkoo ei ol, mut kaikki oli innokkait lukemaa. Mää luji edellise päivä tuatokse, jonka oli kirjottanu Iokse saarel. Se oli aistiharjotus, josa piti ol kaikki aistit esil (näkö, kuulo, haju, tunto ja maku ja lisäks mahdollisesti synestesiaa, aistie sekottamist).


Suamalaisetki toivotettaa tervetulleiks.

Viinipensaa kiäppei koristeen viinikellari seinäs. Santoriini viinipuu tai pikemminki -pensaa varsi kiärretää tommoseks kiäpiks kuivuude tähde. 
Viinikellarilt jatkettii matkaa Akrotiri-nimisee paikkaa, joka o saare eteläkärjes. Siäl o muinaiskaivauksii. Me ei oltu muinaiskaivauksii kattomas. Me oltii syämäs. Mahtavat ruuvvaat taas oliki. Ruuvvaa jälkee poikettii iha liki ruakapaikkaa olevaa kauniisee maalaiskauppaa.
Täsä o kaupa ilone myyjäfrouvva.


Voitteko kuvitel, jokaine joka vaa otti, sai tämmöse maistiaisprika. Täyn herkkui, sualast purtavaa, herkkuhilloi, viinitilkkoi ja erilaisii pähkinöit. Mää meni istumaa yksinäni tyhjää pöytää ja pisteli nämä kaikki, vaik just oltii noustu ruakapöydäst. Toiset kyl vähä nauro minnuu, mut hyvätahtosesti. Ei kai näit jättääkää voinu? Eikä kyl muutkaa jättäny. Oli kyl meinaa tuhti olo. Sit tehtii ostoksii. Mää osti piäne purki sitruunahilloo, hunajaa miähel tuliaisiks, pussillise aurinkokuivattuu tomaattii ja viikunoit.


Täs kuvas mää ja opettaja Taija hillohyllyje edes. Joku englannikiäline turisti sano, et tahdonks mää et hän ottaa meist kuva. Hän otti mu kamerallani.


See you next year! Nähdää vuade pääst, sanottii myyjjäfouvval ko lähdettii.


Maalaiskaupa tuntomerkki o tämä pullee poni. Ko me tehtii lähtöö ni viimitteeks joku viäl huamas, et poni juamaämpäri oli kaatunu. Poni seiso liakas kaviostas kii aurinkopaahtees pölyses paikas, ko autoi ajo jatkuvasti ohitte. Kauppaa käytii viäl ilmottamas, et poni tarttis vettä. Ja poni sai vettä juadakses.

Matka jatku Pirgosi kyllää. Siält mul o jo ennestäs vaik kui paljo valokuvia. Siäl o... oliks se ny 38 kirkkoo, aika piänes kyläs siis.

Tämä Pirgosi kylä o melkei ko jottai unta. Ainoot kulkuneuvvot jokka mahtuu kulkemaa kylä sisäpual, o aasit. Kaikki soukat kujat johtaa yls- tai alspäi.

Pirgosi jälkee oli viäl yks piäni kohokohta: käytii Lidlis. Se oli matka varrel. Sitä oltii jo varrottuki. Siält saa ostaa Kreika herkut pualet halvempaa hintaa ko mistää mualt. Mää osti halvaa - miähel tuliaisiks.

Tuli aikamoine kuvapläjäys, jos ny joku jaksaa nämä kahlat alvust loppuu astikka. Eikä täsä ol edes kaikki. Ei yhtää ainoot kuvvaa edes Lidlist. Eikä kunno kuvvaa siit kirkostakkaa. Ajatelkaa: kaikki tämä yhten ainoon päivän. 

20 kommenttia:

 1. No jo oli päivä! Niin kauniita paikkoja.
  Mukavaa kirjoitusreissun jatkoa, minä ryhdyn lukemaan postauksiasi sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit paikkoi juu! Ja paljo elämyksii muutenki. Ja mukavii ihmisii.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Matkakuume alkaa nousta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume ain joskus nousee. Onneks joskus pääsee matkustammaa ni helpottaa. Minunki kuumeeni o jo selvästi laskemaa päi. Mukava men ylihuamen kottii miähe ja kisuje tyä.

   Poista
 3. Kyllä on komeeta. Ja aivan tosi suloinen kissuli kukkaruukussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku kissuli hellytti kauheesti. Ja oli siäl viäl kuitaki kissuleit.

   Poista
 4. Hienoja kuvia taas. täällä on kiva niitä katsoa kun meillä jo ruska kaikkialla. Kiitos kerran taas matkakertomuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Färimaila o ihan eri. No, kevvääl tääl kyl o vihriäist ja maa o kukkasii täyn. Ny ei kukost muut ko istutetut ja kastellut kukat. Mut nytenki färimailma o nii kirkas, ettei Suames ol koskaa. Suames o pehmosemmat färit.

   Poista
 5. Kylläpä viikko hurahti nopeasti! Näitä matkatarinoita on ollut tosi mukava lukea, ihan kuin itsekin olisi ollut paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikot hurahtaa, varsinki matkoil. Nyte o jo viimine matkapäivä eikä ol muut järjestettyy ohjelmaa ko ehtool vast retki Oiaa ja siäl illalline. Huameaamusti kottii. Ihana nähd kotoväki, miäs ja kissat.

   Poista
 6. Rennosti ottaa kisukaveri päivänokosia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl ottaa. Kuumaa aikaa päiväst eläimet ja ihmisetki o tääl tottunu ottamaa rennosti.

   Poista
 7. Ei kuule tuota tuskaakaan lukea näitä juttuja ja katsella ihania kuvia, päinvastoin! Tuskaa on tuottanut viimeaikoina kommentointi, vaan kaikki olen käynyt lukemassa :)
  M a h t a v i a paikkoja!! Ja vallan suloinen tuo ekan kuvan pikkukissi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentointii ei ain jaks, ei. Vois sannoo et tääl sialu leppää. Mut kyl se silti koto-Suamesaki ossaa levät. Kisui tääl näkkee niinko kaikis Välimere mais. Tääl Santoriinil kisut o onneks suht hyväkuntosii.

   Poista
 8. Voi, miten ihana lukea ja katsoa kuvia näistä useista tutuista paikoista. Pirgosissakin käyty ehkä kahdesti ja kuvattu kaikkea, vaan ei kyllä digikamera-aikaan. Ikävä valtas mielen. Tää oli kummiskin enemmän lääkettä. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos täst oli piäneks lääkeannokseks potilaal.

   Poista
 9. Kiitos kuvista. Olivat ihanan aurinkoisia!

  VastaaPoista
 10. Hienoja kuvia ja onnea kissalle!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!