sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Viiko pääst...

Viiko pääst o Rauha laskettu aika. Ny ollaa voito pual. Jos Rauha synnyttäis vaik heti, pennuil olis mahdollisuus selvit henkis.

Täsä näkkyy Rauha iso masu. Minu miälestäni siis aika iso. Onko siält tulos... hmm.? Mää luule et ainaki kolme, tai neljä... Painoo Rauhal o tullu pualtoist killoo lissää.

Täsä lähikuva masust.

Tänäpä Rauha o pitkät ajat nukkunu kopasas, jonka mää suvel osti Somerniäme kesätorilt yhdelt vanhalt pappalt. Pappa oli pärekopa itte tehny, ja häl oli tiätysti paljo muitaki myynnis mut yks ainoo näi iso. Jo ostaisani ajatteli pärekoppaa Rauha pentukopaks.

Rauhal o pääalusen kankaine kissa, toine raitakissoist jokka hän sai pari viikkoo takasi mialuisalt viaraalt, Naukula mammalt eli Merjalt.

Silloko Rauha oli ihan piäni, kolme viiko vanha, hän jo ensimmäise kerra kuulusteli Merja kamera knapsutust, ko tämä kävi meil kyläs ja otti kuvia Rauhast, Elli- ja Raita-siskoist ja Eetu-veljest. Ja Ruska-mammast tiätysti.

Kuva: Merja Lainio.
Täsä Rauha reilu vuasi takasi elokuu 26. päivä kolmeviikkosen pianokaisen.

Kuva: Merja Lainio.
Ja täsä kuvas Ruska ja kaikki pennut saman päivän. Eetu Ruska-mamma pääl ja siskokset imemäs, Elli keskel, Raita oikeel kädel ja Rauha vasemmal. Eks olekki oikee varsinaine pehmoiskuva? Kädet viäläki muistaa mimmosii pehmopalleroit nua piänet oli.

Takasi viäl siihe kahde viiko takkaisee Naukula mamma visiittii. Niinko sanottu, Rauha sai mammalt raitakisut. Kuvas mamma ja Rauha seurustellee ja leikkii leluje kans.

Rauha selvästi tykkää mammast. Mukava täti.

Mammal esiteltii pentukoppa.


Ruska tuli ja seurustelemaa.

Vähä epäkohteliait kuvia mee viarast kohtaa ko viaraastamme näytetää vaa osa ihmist tai osa kät.

Täsä välis viarailu jälkee ollaa jo oltu pari viikkoo mail. Ny mää asetu kissai kans kaikes rauhas talviajaks koto-oloihi. Miäs meinaa viäl hiukka aikaa jatkaa hommii suvilystipaikas, joka tähe vuadeaikaa onki syyslystipaikka.

Ensimmäitteeks mailt tultuumme siivosimme pentuhuanee ja laahasimme siält pois ylimääräst tavaraa. Sin o tarkotus Rauha pesäkoppaki sijottaa.

Olohuaneesee tuatii väliaikasesti kirjotuspöytä, et olis enämpi tillaa ja rauhaa pentukamaris.

Kirjotuspöydä pääl o koppa Ruskal. Hän tarttee oma paika silloko miäs tai mää ollaa tiatokonneel.

Oli tarkotus pari viiko takkaisest kissanäyttelystäki kertoo, mut se jääköö seuraavaa kertaa. Sama se ollaanko myähäs vai viäläki myähemmäs.

Tervetulloo ploki lukijaks, Kahden Naisen Loukussa!

Oikee mukavaa pyhäpäivää teil kaikil, jokka tääl käytte!

36 kommenttia:

 1. Kiitos:) Teillä jännitys senkun tiivistyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Toisaalt mää ole aika rauhallisel miälel.

   Poista
 2. Onpa Rauha pyöristynyt! Komea vatsa. Tälle vieraalle sopii kyllä erinomaisesti se, että kuvissa näkyy vain käsi tai jalka ja tuo tietokonepöydän päällä oleva kori on kuin Ruskalle tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä ettei tullu paha miäli mu epäkohteliaisuudestani. Rauha vatta o nätti ja pyäree. Ruska o ain tykänny ahtaist koreist. Mää saata kyl pan toho tiatokonnee viäree se Kivikis-pesänki.

   Poista
 3. Ihana Rauha isoine masuine <3

  Rauha otti varaslähdön odotusaikaan, jolloin se meille ihmisille tuntuu niin lyhyeltä ajalta. Me veikataan, että masussa on neljä asukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalt mustaki tuntuu, et oli varaslähtö, ko mää en pitkää aikaa edes uskonu et Rauha olis kantavan, ko painokaa ei noussu (= vaaka patteri oli loppumaisillas). Hyvä veikkaus.

   Poista
 4. Voi mikä suloinen vauvamasu siellä onkaan :D
  Ja voih, kohta tulee niitä "mää en kestä"-kuvia kun tulee pieniä karvapalleroisia! Mikään ei o niin ihanaa kuin pikkukisut. Ja kisukuume.
  Paha, paha yhdistelmä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvvavattat o sulosii. Ihmisilläki. Kisukuume o kiva tauti, ei tartte maat sänkys eikä mitat lämpöö.

   Poista
 5. Kovastipaljon ihania kuvia kaikki. Rauhakin pentuna, hih, ja nyt kohta äiskä ite... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vilahtaa äkkii. Vuasi takasi Rauha oli itte viäl lumoava pentu.

   Poista
 6. Komia on masu, neljää pentua veikkaan minäkin.

  VastaaPoista
 7. Voi kohta teilla on taas pehmoisuuksia ihanuuksia <3 Komee pentukori, vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niit ihanii pehmosuuksii ja pehmosii ihanuuksii o mukava varrot.
   Juu, oikee aito pärekori. Tommosii noi isoi ei ennää näje oikee missää. Tämä o hiukka piänempi ko olis vanhanaikane pyykkikori. Mee äiti käytti just tämmöst mut vähä isompaa pyykkikorinas. Pukikonttin mu lapsuudekodosani oli ain semmone iso ja korkee pärekori, jota sanottii "silppukoriks". Semmost en ol näyhny ennää missää myynnis vuaskausii.

   Poista
 8. Kylläpä on rauhalla komea masu. useampi pikkuoinen siellä asustaa. On hyvä kun on tuo pentupesä jo vbalmiina, saa siihen rauhassa tutustua. Voi ihanuus ajatuskin niistä pienistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komia vatta on juu! Meil o aikasemmi ollu Pinkkitassu kissala faneripesä, mut ny kissalaa varrotaa toistaki pesuet, Lily-kissal, pari viikkoo Rauha jälkee. Kävi hyvi, ekko meil o oma, ni Lily saa se "virallise" pesä.

   Poista
 9. Upea pentupesä teillä, oikein perinteikäs malli. Kyllä siellä kelpaa Rauhan ja (ainakin ;) ) neljän pennun sitten keliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil soppii tämmöne pärekoppa oikee hyvi. Ei silti, paffilooraki voi ol hyvä pesä.

   Poista
 10. Mikä massu! Oi ja voi, pentuja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatta kyl jo vähä haittaa Rauhaa, on varmasti hiukka kömpelö olo. Hyvä jos pyllypesu viäl luanaa.

   Poista
 11. Voi pehmeän pörröisyyden määrää <3 Rauhan masu on aivan upea. Turvallista loppuodotusta ja synnytystä Rauhalle ja muksuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kovi määki toivo (ja toivota) hyvvää synnytyst Rauhal.

   Poista
 12. Voi että kun on ihanat kuvat! Rauhan massusta, pehmopennuista ja Ruskasta korissaan työpöydällä, muun muassa. Mitenkään teidän ihmisvieraita väheksymättä luulen, ettei heistä ikinä saisi näin pehmoisen söpöisiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyl ihmisistäki nättei kuvia voi ottaa, mut täsä tilantees kissat o ajankohtasii ja viaraatki tullee enämpi kissoi kattomaa, ei niinkää ihmisii.

   Poista
 13. Voi miten suloinen Rauha on pyäreässä masussaan ♥
  Ihana. Voi , että....pieniä kisuvauvoja...en kestä. Montakohan punaista tulee ? Jos haluaisit niitä mustasavuja, pitäisi iskäpapan olla jotain muuta kuin punainen . Muistanhan ny oikein että sulho oli punainen komistus ?
  Jännittävä viikko edessä, toivotaan että kaikki sujuu hyvin ♥♥

  VastaaPoista
 14. Juu, sulho o punatäplikäs Onni. Muistat iha oikei. Pennuist tullee todennäkösesti punasii, kuvioiltas täplikkäit tai täbbei. Onni ja Rauha kumpasenki emo o täbbikuvioine. Mut mitä mahtaakaa tul siit et pannaa yhtee "rauha" ja "onni"? Hmm. Saa nähd mimmosii viliskanttei.

  VastaaPoista
 15. No niin, nyt sitten vaan odotellaan, jännitetään ja pidetään peukkuja pystyssä!

  VastaaPoista
 16. Naukulan mamma on selvästikin mieluisa vieras kissoille ja ihmisille. Onnea Rauhalle odotuksen loppuvaiheeseen. Kohta teillä on taas pikkuisia palleroita ♥

  VastaaPoista
 17. kyllä minäkin odotan innolla Mikin lapsenlapsenlapsia syntyväksi. Rauha on suloisen näköinen ison masunsa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikist tullee sit näitte Rauha pentuje isofaari vai? Täytyy taas oikee funteerat: Ruska isä, Rauha faari, Rauha pentuje isofaari.

   Poista
 18. Oo, hyvin nousee jalka, vaikka massu on jo iso. Onnea!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!