tiistai 10. helmikuuta 2015

H niinko Herkkupennut

Neliapila ruakailee. Tämä o ihana näky. Mitä vaa annat heil, ni kaikki maistuu. No, ehkä yks saattaa lopettaa aikasemmi ja joku taas syä viimisetki murenat, mut yleensä nämä syä kaikkii ruakii mitä tarjotaa. Ussei he tyhjentää ensti tämmöse ruakalautase, josa o pussiruakaa tai lihhaa (pakastimest sulatettuu sikanautajauhelihhaa, porsaasydänt tai kypsennettyy broilerii), ja sit he siirtyy maistelemmaa jälkiruuvvaaks raksui.

Leikkei keksitää mist vaa. Esimerkiks täst mikrokuvust ja siin olevast ihmeellisest reijjäst o otettu kaikki ilo irti. Täsä Hilda ihmettellee pyäreet reikää. Heil o paljo oikeit lelujaki, vanhoi ja uusii. Niilläki leikitää kauheesti.

Mikrokuvul o muutaki käyttöö ko leikkimine ja lykkäämine pitki laatet. Siin voi maat, tai nukkuu. Täsä Hartsa.

Nojatuali alt näkkyy Namu käpälät.

Kaikki pennut mitä mul o ollu, o ollu hurmaavii. Silti selvästi erilaisii. Täsä peräjälkee o syntyny kolmet Pinkkitassu sijotuspennut, Ruskal D-pennut 2012 ja E-pennut 2013 ja ny Rauhal o ollu nämä H-pennut. Joka pesuees o ollu neljä pentuu.

Ruskal kummallaki kerral kaikki pennut oli eri färisii. Rauhal taas kaikki o melkei sama färisii. Tuntuu et muutenki tämä Rauha lauma o tiivis ja yhtenäine paketti, ihana helppo pentue. Oikee varsinaine herkkupentue. Ruska pennuis oli paljo eroi, kuka tykkäs mistäki ruuvvaast ja kuka ei ehdottomasti syäny mitäki. D- ja E-pennuis näky suuremmat luanne-erotki jo varhases vaihees. En ymmär, onko nämä H-pennut nii sama luanteisii vai minkä tähde mää en paljoo eroi näe. Kukkaa ei ol mahdottoma vilkas, kukkaa ei selvästi ol leikijohtaja ja se joka ensimmäitteeks mennee joka paikkaa. No, voiko ny kissapennuist sannoo, ettei ne olis vilkkait? Totkai he o leikkiväisii ja vilkkait, niinko kissapennut pruukaa ol. Mut sanosi, et aika rauhallist porukkaa. Muttei kukkaa silti ol muist selvästi erottuva rauhalline hissukka tai tarkkailijatyyppi, joka jättäytys erilles ja rauhallisesti tarkkailis mitä muut touhuu ja vast omas tahdisas menis mukkaa. Yhdes porukas karataa ja leikitää, painitaa ja hypitää, nukutaa ja syädää. No, voi nämä erikseski nukkuu varsinki ny ko he o jo näi isoi.

Hilla ja Rauha-emo o nätti pari. Kaks vaaleet kissaa, iso ja piäni. Hilla sai viimitteeks uude kodo, mut on siittäki jo aikaa. Ihmeellisesti hyviä koteja löytyy ja kivoja perheit. Hilla uus perhe o funteerannu uut lempinimmee Hillal mut mää en ny viäl julkist sitä. Puhun ny vaa Hillast.

Pennut o mun ilonani ennää ens viiko loppupual astikka. Pualtoist viikkoo ihanuut. Ens viiko perjantain pennut alkaa muuttamaa uusii perheisiis.

Likoil tuli uni ja he makkaili yhdes nojatoolis. Hartsaa ei huvittanu huilail täsä siskoje kans. Mukko hän sai mikrokuvu alles, ni sit huvitti. Hartsaki alko torkkumaa. Likat eturivis, vasemmalt Hilla, Hilda ja Namu.

Uni tuli kaikil. Nii tuli kuvaajal Merjalleki ja minul. Merja päätti lähtee kottiis ja mää meni maate soffapääl pentuje viäree. Harvo saa päivänokosii ottaa näi ihanas seuras.

Kuvat: Merja Lainio. 

20 kommenttia:

 1. Tuo mikrokupu on niin hauska juttu! Hartsa on oikein polleana kun on saanut noin makoisan nukkumapaikan likkojen luota ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl kelpaa ol pollee, ko tekkee uude vallotukse: mikrokuvu vallotukse. ♥

   Poista
 2. Vai että mikrokuvussa sopi Hartsankin huilata :D Kyllä ne kaikenlaista keksivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikennäköst juu. Piänii keksijöit. Kaikki keksinnöt ei ol yht harmittommii ko mikrokuvus leikkimine.

   Poista
 3. Voihan söpöset! Hartsalla on ehdottomasti paras paikka. Ja Namulla on komea oranssi raita kaulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hartsa keksi kiva paika. Pitäskö lähtee mikrokupuostoksil ja ostaa kolme näit lissää? No ei sentää. Namul o muutonki komiat tabbykuviot.

   Poista
 4. poi sitä päivää kun nuo suloiset lähtevät koteihinsa, on aika tyhjää hetken sitten. Onneksi alusta asti tietää että lähtevät sitten pois kun aika koittaa, muutenhan niitä olisi kohta asunta puolillaan, vaikka niin ihania ovatkin niin aika aikansa ovatvain.
  Hartsa mikrokuvussa on hauska-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei voi kissamäärää lisät joka pentueest, varsinki ko mee elämä o aika liikkuvaist. Kaks o meil hyvä määrä. Näist neljäst pennust kolme mennee ainooks kissaks ja yks (Namu) serkkupoja Sulo kaveriks.

   Poista
 5. Kyllä onkin ihania kaikki! Kauniissa ruusukuvioisessa nojatuolissa oikeita herkkuja.

  VastaaPoista
 6. Ikinä en varmaan o sanonu, että ne on sulosia :D
  Mutta ny mää sanon: on ne sulosia !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kukkaa ol sanonu enkä mää ittekää. Mut silti se o pakko sannoo.

   Poista
 7. Vielä on hetki aikaa nauttia pienokaisista ♥

  VastaaPoista
 8. Piäni hetki. Tänäpä pennut nukku päiväunia emos kans mee sänkys. Heti ko näi se, meni kans nokosil. Ajatteli, et tarttee viäl kattel heit ja nauttii hee sulosest seurastas. Ja kyl määki piänet torkutki oti.

  VastaaPoista
 9. Ilonalta terveisiä, että nauttikaa nyt kaiken syövistä kisuista niin kauan kuin ruuat maistuu...

  Ja syömisistä puheenollen, syötävän ihania on edelleen he! Luovia lapsia, ja nättejä :) puspus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona terveisist. Mää ole vähä aanaillu, ekko pennut lähtee omil teilles, ni heis alkaa tulemaa ilme yksilöllisii makumiältymyksii eikä kaikki ruuvvaat ennää kelpaakaa näi hyvi. En ol enne tämmösii nähny.

   Poista
 10. Kyllä ne vaan on niin söpösiä! Laitatko Paula osoitteesi sähköpostiini niin voin lähettää sinulle arvonnassa voittamasi pikkuisen palkinnon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika. Mitä mää ole voittanu, ihan yllätys.

   Poista
 11. Mikrokupu-Hartsa, Namun tassut, Hilla ja äippä,
  Hildan uniset simmut <3
  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kuvat o hellyttävvii. Ja hellyttävät o nämä kuvattavatki.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!