sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

PitsipeittoHiljattai siskoni Auli plokisas näytti kuvia mee äiti sänkypeitost ja muist isoist virkkaustöist. Munki täyty ny kaivaa tämä oma sänkypeittoni framil. Äiti teki tää minul muistaakseni 80-luvul. Sit mää osti isomma sänky (120 cm levuse) ja äiti levensi peittoo, virkkas muistaakseni kaks klappurivvii lissää. Nyte meil o jo muutama vuade aja ollu taas isompi sänky ja peitto o ollu komeros korjus. Lisäks mää ole hiukka varjellu peittoo, ko mu aikasempai kissojeni jälliilt sihe tuli yhtee kohtaa läpi ja silmukat purkaantu. Mut ny mää haji peito esil ja pruuvvasi sitä mee viarassänkyy.

Tämä virkkausmalli o sänkypeitoks tihu ja isotöine. Monel olis liijja isotöine, mut äitini teki sänkypeittoi varmaa kymmenii, tilauksest ja myyntiinki. Äitil oli kyl löysä "käsiala" virkkaamises ja kutomises, niät hän teki aika isoi silmukoit. Jos o piukka virkkauskäsiala, ni tämä malli olis viäl hiukka tyäläämpi.

Tos ylemmäs kuvas o muuto kissaki piilos. Pitäs vissii joka kuvvaa pan lisätehtävä: "Etsi tästä kuvasta kissa!" Näköjäs häne täytyy jokakikisee kuvvaa änket, on nii mahdottoma utelias ja ain päälläs pystös siin mitä o tekkeil ja tapahtuu täs mee muuto aika hiljases ja rauhallises huushollis.

Ja viimises kuvas Ruska piahtaroittee jo pitsipeito pääl. Kyl kissaki tämmese hianoude pääl ymmärtää. Siin pääl tuntuu mukavalt kiäriskel, ko sellää al o puhdas ja kropone pinta. Ja peito al vast jännää o kömpii ko siält näkkyy läpitte jo voi vaanii.

(Oma kysymykses o se, et saisko tämmesii intiimeit masukuvia kissast lainkaa julkast. Mut aika helppeesti tämä kissa kotiolois mahanalustas esittellee.) 

11 kommenttia:

 1. Hyvää kesäaikaa. Kaunis peite. Äitisi on ollut tosi ahkera. Minunkin äiti teki 80-luvulla paljon virkkaustöitä. Myös sängynpeitteitä. Katsoin heti Mary Oljen virkkauskirjaa, jonka ostin 70-luvun alussa. "Mummintäkki" on tuon mallin nimi.
  Ruska tietää olevansa "ploki yks tärkee aihe"

  VastaaPoista
 2. Nämä pitsipeitot ovat jo aarteita, arvossaan olevia aarteita. Minullakin on yksi parisängyn pitsipeitto, mummoni virkkaama (hänestä aika jätti 70-luvun puolella). Käytössä päivittäin, joitakin kohtia olen joutunut "kiinni ottamaan". Yhden kapeamman peiton olen onnistunut kirpparilta löytämään. Ei taida kovinkaan moni enää näitä tehdä... Ruskahan oikein nauttii kieriskellä aarteella, totisesti, ymmärtää hienouden päälle!
  Mukavaa sunnuntai päivän jatkoa :D

  VastaaPoista
 3. Anneli. Mary Oljen kirja tuntuu tutult, mää luule, et mun äitilläni se oli ja varmaa se o ny Aulil (?). Ja hyvä tiätää mallin nimi "Mummintäkki".

  Kirsikka. Ajatella, et sinu mummos kualemast o aikaa yli 30 vuat ja kumminki häne virkkaustyäs palvelee ja o päivittäises käytös. Jos hän olis tiätäny, ni hän olis varmaa ollu onnelline, et häne käsityätös lapselaps arvostaa.

  VastaaPoista
 4. Ihana peite, kaunis malli!
  Itsekin virkkasin kaksi peittoa, taitaa näkyä sivupalkissani :käsityöt.
  Jos kiinnostaa kurkkia ;D

  Himottas alkaa tekee taas, jotain näin kaunista mallia.

  Vai näyttelee se Ruska intiimejä paikkoja, noo sellasta sattuu :D
  Piätäpä kurkistaa siskosi blogiin.

  Kivaa sunnuntaipäivää, vastasin sinulle blogissani siitä hh dieetistä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis. Kissa oli kaivautuneena jalkopäähän... Ymmärrän sitä hyvin, kun se selkäänsä kutittelee tuossa kroposella (uusi sana minulle) pinnalla. Niin tekee koirakin. Samoin kuin rentoutuneena näyttelee massuaan. Se on hellyyttävää.
  Niin että hyvää KESÄAIKAA!

  VastaaPoista
 6. Gorgeous patterning in the beautiful bed cover. What a mammoth task to create a piece like this !

  VastaaPoista
 7. Seijastiina, kiitos! Mää kävi sinu plokisas mm. kattomas niit ihanii virkkauskäsitöit, ja muitaki käsitöit, trasumattoo ja tilkkupeittoo. Olen jo ennenki käyny.

  Rva Pioni. Oikee vastaus kysymyksee. Kissa o jalkopääs peito al. Hyvvää kesäaikaa sinulleki!

  VastaaPoista
 8. Moi taas Paula.
  Huomasin ettei minulla olekaan käsitöissä valmiista peitosta kuvaa.. hööö.
  Pitää ottaa se joku kerta, kun laitan vuoteeseen, mutta sellaista kuviota siinä on, vanha perinteinen malli sekin :)

  VastaaPoista
 9. Alice! This piece of work was one of the many that my mother crocheted, knitted, sewed, stitched, weaved during her lifetime (1927-2007). She made this bed cover for me in the 80'ies. My sister Auli recently showed some other pieces of work by our mother in her blog in http://virveriikka.blogspot.com/2011/03/pisia-ja-kissa.html

  VastaaPoista
 10. Olipas Ruska hyvin piilossa! Tämä mamma ei löytänyt sitä ollenkaan :) Ja sitä paitsi kyllä noin söpöä vatsaa sopiikin esitellä. Kaunis on myös peite. Siihen on muutama tunti vierähtänyt.

  VastaaPoista
 11. Naukulan Mamma, Ruska kiittää vatta kehumisest. No ni, ny Ruskal o alkanu eka juaksuki, ehkä se eiline innokas piahtarointi pitsipeito pääl ja al jo vähä enteili.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!