keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

KlappupeittoSuamalaisis ja erimaalaisi plokeis o näytetty jos jonkullaisii kauniit virkattui klappupeittoi, joit o tehty tämä sama malli mukkaa, isoäiti neliöiks näit klappui sanotaa. Näkkyy olevas oikee varsinaine puumi. Vanha malli. Määki muista jo 50-luvult et mee lastehuanee sänky päiväpeitton pidettii tämmest virkattuu peittoo. Se oli ilosekirjava muuto, mut klappuje ympärystä oli musta.

Tämä kuvas näkyvä peito ei ol minu itteni eikä kenenkää tuntemani henkilö tekemä. Silti mää laita sen voorostani tähä. Se o omallaises. Kaikis näis peitois näyttää oleva tekijäs oma käsiala ja färimailma. Klaput o isompii mitä siin perusmallis, näihi o virkattu enämpi kerroksii. Joka klapus o vaa kaks färrii, keskusta ja reunus. Reuna o tummasinisel lankal virkattu. Klaput o yhdistetty toisiis virkkaamal.
Klappupeitto o tuntemattoma ihmise tekemä. Tämä tuntematoin o lahjottanu tyäs myyjäisii arpajaisvoitoks ja yks ihmine o se arvonnas voittanu. Sit taas tämä voittaja, vanhempi naisihmine, oli lahjottanu se miähelleni tämä huushollii, ko hän itte ei ollu tarvinnu. Kai hänel oli ollu tarve avittaa miäst siin, et häne kotis olis kodikas ja lämminhenkine. Miäs käytti tätä sohvapäälisen omas huushollisas.

Ny se o meil käytös torkkupeitton. Viikoloppusi mää ussei ota päiväunet ja sillo heitä tämä villapeito päälleni.  

9 kommenttia:

 1. Tänä aamuna tarvitsikin peittoa... Mittari näytti -21 astetta! Heti laitoinkin tulet uuniin.. Nyt enään, onneksi, -10. Kaunis peitto, itsekin haluaisin oppia sen isoäidin neliön virkkaamaan. Vielä sen opettelenkin ;D
  Lämpimiä torkkuja peiton alla!

  VastaaPoista
 2. Sinu peittos onki klaarinäköne kon se o virkat kokonas eri färissi,ettei ne ol kirjavi tarkota ja sit viimine kerros o sama färine.Kahte nuarisosänkky määki ole virkan sillonko l-lapse oliva piäni.

  VastaaPoista
 3. Oho, Kirsikka, olipa teil kylmä. Mää en kyl kattonu mittariika, ko oli nii unepöpperös. Se isoäidi neliö virkkaamine o siit mukava käsityä, et voi tehd ain vähä kerrallas ja ottaa piänii tavotteit.

  Puikkoellu, en määkää muist nähneeni toist näi klaari näköst täst mallist virkattuu. Ussei näit ainaki ennenvanhaa o virkattu lankalopuist, ni ei ne ol voinu ol näi klaarei. Itteki virkkaisi varmaanki kirjavampaa.

  VastaaPoista
 4. Hello Paula .... This crochet rug is lovely ! The way you have arranged the squares works very well. :)

  VastaaPoista
 5. Sun blogis alkaa yhä enemmän sisältää käsitöitä! Hienoa! Tämä peitto on kaunis yksinkertaisessa värityksessään. Siinä on ilmeisesti jollakin tavlla joku systeemi vimoiottain, että saman sävyiset on peräkkäin. Tämä onkin jotenkin vähän semmonen miehinen peitto!

  VastaaPoista
 6. Alice! Thank you. There are many styles and ways to crochet these squares and then to arrange them.

  Auli, sää sen sanoit, en ol hoksannukkaa, et tää o miähine peitto. Peitos o systeemi, et färit mennee vinottai, mut vinoraitoihinki o käytetty hiukka eri färei tai ainaki sävyi. Esimerkiks keltases vinoraidas o välil oranssei ruutui ja sinipunases o välil vaaleepunasii. Mut kokonaisuus o ihan sointuva.

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis peitto, värit on niin hyvät, että.
  Minun pitäs alkaa virkata mummo neliöitä, mutta ei aika riitä vielä millään.. voi harmitus..

  Mukavaa maaliskuun loppua Paula :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Seijastiina ja Anneli! Tämä peitto o vähä hillitymmäst pääst, ja väritki o taitettui ja hillittyi. Se o kyl totta, ettei aika tahdo riittää... Jos riittää johonki, ni ei sit taas johonki muuhu. Varsinki kevvääl on montaa lai touhuu.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!