keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ulkoasu-uudistust ja plokkailuu
Mää ole jo kauvvat ajat luullu, et mää ole tullu kauhee allerkiseks ulkoasu-uudistuksil. Ko mää ylitte 30 vuat takasi tuli vakituisee tyähööni, yks ensimmäisii asjoit mitä mää muista kuulustelleeni sillo, oli lehde ulkoasuuudistus. Sillo se oli minul uus ja ihmeelline asja enkä mää sihe kantaa osannu ottaa. Ijä mukan mul o tullu kauhee muutosvastarinta. Mää en kest ulkoasu-uudistuksii enkä ainakaa keskustelui niist. Mää ole nii mont kerttaa niit jo nähny ja kuullu. Mut varmaa se ulkoasuuudistukse pyärteis olemine tullee olemaa yks mu viimisist töistäni. Eppäile vaa. Sillai siin taitaa käyd.

Tälläi näi mää ole luullu, et mää en tykkää ulkoasuuudistuksist.

Mut mu plokini kans onki ollu erillai. Tämä ploki lyhkäse historia aikan mää ole pannu toimee jo mont ulkoasu-uudistust. Enkä ol keskustellu kenenkää kans, en ol perustany tyäryhmää enkä pyytäny lausuntoi asjatuntijoilt enkä ammattilaisilt. Ole vaa pannu eri tausta tai muuttanu sitä sun tätä suitsait.

Ensti oli blogitaustan semmone helppo ja valmis, vaaleeruskeel pohjal lensi lintui. Oli rauhalline ja luannikas tausta mu porinoilleni. Sit mää opei vahettammaa taustakuvvaa ja pani taustaks syksysii punaoranssei ruskalehtii. Enne jouluu taustan oli kynttilöit ja hiukka aja pääst joulune tähti. Uudevuade aikoihi mää pani taustal lumise maisema. Sit se rupes viluttammaa ja mää pani pystöö plankkuaida plokini ympäril. Ain ko vaheti taustaa, ajatteli, et jos joku o tykänny kattel tätä plokkii, se varmaa hermostuu, ko ulkoasu joka kuukausi muuttuu. Eiko tua ihmine ny pysty päättämää, ei se ittekää tiä mist se tykkää?

Minul oli semmone fiini idea, et mää laittasi plokitaustat ain vuadeaikai mukkaa. Ja sillai mää tätä plokkii aljoinki pitämää. Mut sit mää tulinki toisii ajatuksii, et tausta pitäs ol vuadeaikaneutraali. Jos koko aja tausta muuttuu erilaiseks vuadeaikai mukkaa, se ei ol hyvä, jos joku lujeskellee vanhoi postei. Ei varmaa näyttäs kauhee mukavilt pakkaskuvat keskel päiväkakkarapeltoo. Ja jos lumimaisemas värjöttää suvisii kukkasii ja ohkasesti pukeneit ihmisii, se viluttaa. Ja sit yhtäkkii mää pääti, et kaikki valmiit taustat pois ja valkost vaa. Se o suaraa ja selvää eikä tul soraäänii (tai siis soranäkyi) tausta ja kuvie välil.

Saa ny nähd, mitä mää seuraavaks keksi. Minnuu huvitti, ko tänäpä luji yhdest plokist Kutuharju: "Jos muuttaisin blogia tietoisesti johonkin suuntaan, se ei olisi enää oma, vaan pelkkää yritystä näyttää joltakin (= ihan turha odottaa että siivoaisin täällä tai sisustaisin jotenkin...)."

Mää taas ole koko aja siivonnu ja sisustanu, korjannu, muuttanu ja koristellu. Ploki o minul vähä niinko käsityä. Sitä o kiva tällät. Mut mun plokini alkoki ilma mittää suunnitelmii. Toiset valmistellee ja miättii plokis valmiiks jo enne enneko alottaa. Yks tämmene mum miälestäni kaunis ja viimeistelty plokialotus o sisäsiistii! Se ploki o heti alvust astikka tekijä ittes näkköine, sitä ei varmaa tartte joka kuukausi men muuttamaa, voi vaa täydennel ja kehittää. Pannaa tähä sammaa hyämyy paljastukseks. Tämä sisäsiistii!-plokkaaja o yks mu sisareeni. Ny meit o jo kolme plokkailevvaa siskoo. Yks meist ennää puuttuu, ketä ei viäl ol perustanu plokkii, mut hän pualestas o Feisbuukis.

Tua noi ni siin Kutuharju-plokis kerrottii hauskasesti:

"Bloggauksen kuherruskuukauden  lokakuun 2008  jälkeen päästin todellisen luontoni näkyviin: ei järjestystä, ei systeemiä, ei tiukkaa sapluunaa, ei niin minkään suhteen (anarkiaa!).   Ja osaan 'pitää blogia' ihan pokkana kirjoittamatta sinne sanan sanaa viikkotolkkuihin, hah haa."

Tämmese Kutuharju mää löysi ihan sattumalt toisest plokist, Lähtölaskennan jälkeen  Count up. Tämä Lähtölaskenta oli nimittäny Kutuharju katalyytikses nummero 41. Samane Lähtölaskenta nimitti hiljattai minu Arkiporinani katalyytikses 39 (öhöm, Ö-HÖM!).

Tulipas täst pitkä. Hoh-hoijjaa!

6 kommenttia:

 1. Ol hyvä vaa Päivi! Mää en oikeestas ajatellu mainintaani markkinoinniks ko mää ihaili kui kaunis sinu plokis o.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän mä kävin täällä uteliaana katsomassa joku viikko sitten, kun Virveriikka mainitsi blogistasi. Vietin pienenä monet kesät Porissa serkkuni, parhaan kaverini luona ja silloin puheenparsi tarttui niin kuin se lapseen tarttuu, mutta en nykyään osaa.
  Blogin ulkoasu, ja muutkin asiat, on silleen just hankalia, kun vanhojakin tekstejä saattaa joku lukea. Olen vähän joskus muuttanut leveyttä ja silloin tuli mieleen, että nyt saattoi mennä vanhoissa kirjoituksissa kuvat ja teksti tyhmästi tai rumasti - mutta minähän en ala niitä läpi käymään ja uudelleen asettelemaan!
  Kiva harrastus tää on, ja erityisen kivaa, että te siskokset jaatte tällaisen harrastuksen!
  Tulin siis taas uteliaana käymään, kun olit jättänyt kommentin Saaripalsta-blogiini.

  VastaaPoista
 3. Saila! Mukava harrastus kyl, viä aika paljo aikaa. Määki ole jo aikasemmi käyny kurkkailemas sinu plokkiis ja ihaillu siäl kissoi ja kukkii ja miljööt.

  VastaaPoista
 4. OI kun kiva löytää tänne katalyytti-siskon tykö (mun murre on esiäitien savoa, joten se on päässynä pahast ruostummaa). Mutta en löytänty sinnuu sieltä Count down -blogista vaan blogilistalta, jossa kävin ekaa kertaa kuukaustolkkuihin, ja siellä näky siun linkkaus (siis linkki).

  "Ole vaa pannu eri tausta tai muuttanu sitä sun tätä suitsait."

  No noin se käy kun osaa! (Tuo mun marmatus oli silkkaa oiretta osaamattomuudesta). En minä vaan tiedä miten muuttaa taustoja jollei joku niitä tarjottimella eteeni kanna :)

  "Ei varmaa näyttäs kauhee mukavilt pakkaskuvat keskel päiväkakkarapeltoo. Ja jos lumimaisemas värjöttää suvisii kukkasii ja ohkasesti pukeneit ihmisii, se viluttaa."

  Hih, tuohan voisi olla raikas kokeilu!
  Kivvaa viikonloppuva!

  VastaaPoista
 5. Kutuharju! Hauska treffat oikee aito savolaistaustane ihmine tääl! Mullaki nua taustoje muuttamiset sun muut vaati aika paljo kokeilui ja harjottelluu. No, mää ole kyl tyäsäni käyttäny kuvakäsittely- ja taitto-ohjelmii mut tämä nettimailma onki ihan eri. Mut jos sul o ploki vaik vuadatus.netis, ni siit mää en taas ymmär mittää, ko ole tehny noit kokeilujani vaa täälä blogspotis. Ny mää lähde vastaviarailul Kutuharjul.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!