torstai 19. tammikuuta 2012

Kissa ja keinustooli

Mitä mää näenkää! (Taik vanhemmal murteel pitäs sannoo et: Mitä mää näjenkää!) Keinustooli o taas kumos. Ei keinutuali tälläi näi kumos kuulu ol. Tätä meil tapahtuu harva se päivä. Ruska ottaa kova faartti ja hyäkkää keinutuali nojal sillai et kops vaa ja keinutuali o selläälläs laatteel.

Minul o se vankka käsitys, et Ruskalt tämä o ihan harkittu ja tahalline teko. Tämä o Ruska kissahuumorii. Mitä mää sit sano, jos yks kaunis päivä tämä hiano vanha keinutuali o säpälein? Mää ole se sentää saanu äitiltäni 50-vuatislahjaks. Hän o se omakätisesti minnuu varte maalannukki. Mut silti en yhtää ol antanu sapiskaa kissal ko nauranu vaa häne touhuilles.


Alvust astikka keinutuali o ollu tämä kissa valtaistuin. Tämä sattuu olemaa just huusholli keskipistees, eikä varmaa ol sattuma et Ruska tykkää oleil just siin. Siit näkkee koko aja joka pual, voi niinko valvoo, et mitä millonki tapahtuu ja kuka minneki päi mennee ja mitäki tekkee. Ruska varmaa tuntee olos turvalliseks, ko viihtyy keskel avoint huanet joho joka pualt näkkyy. Häne ei tartte men lymmyy minnekkää komeroo. Vaik kyl hän komeroonki joskus mennee, varmaa niinko vaihtelu vuaks, silloko tahtoo ommaa rauhaa.

Ruskal o hauska tapa maat tai istuu keinotuali karmi nokas. Se kestää kyl häne painos. Karmi pääl täytyy hypät kunnol, ennenko tuali saa menemää ympäri.

Ussei ko mää töist tullesani kysy miähelt, et millai Ruska päivä o menny, hän vastaa et tosa se o keinustoolis melkei koko päivä maannu.

Täsä kuvas Ruska makkailee normaalisti istuimel niinko kuuluuki ja o söpösti painanu etutassut silmäi ettee, ko hän nukkuu. (Tai ehkä sentähde et mää ota valokuvia.)


Tiätysti nualemishommatki o mukava toimittaa samal valtaistuimel, jolt muutonki Ruska piänt valtakuntaas hallittee. 

30 kommenttia:

 1. Kissa selätti (taas) keinutuolin! Toisaalta erittäin vaikuttavaa toimintaa, koska Ruska on niin pieni (ja viaton) ja keinutuoli taas suuri. Toivottavasti kummallekaan heistä, ei kissalle eikä keinutuolille käy köpelösti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaseks tua keinutuali kaato o näyttäny aika hallitult hurmalt. Ruska hyppää kyytii koval vauhdil ja keinutuali kiapsahtaa taappäi ympäri - ja Ruska hyppää pois vauhdist ko tuali kopsahtaa maahaa.

   Poista
 2. Jep, kissahuumoria:D Keinutuoli on houkuttelevan kiikkerä ja just tuon tasapainokohdan löytäminen ja siinä kiikkuminen on kissasta koukuttavaa. Hieno kuva tuo kakkoskuva. Ruska näyttää miten elegantisti tasapainoillaan pää ja kroppa hienoisesti vinossa. "Kas näin, mamma!" Ja hieno on raitakauluri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto kulta, oi-voi, kyl Ruskan kelpaa ko hänt kehutaa, koton ja kyläs. Hän o kyl ilo munki silmälleni. Mul o ollu aikasemmi viis kissaa tua vanha keinutuali aikan eikä kukkaa aikasempi kissa ol keksiny tota keinumise hurmaa eikä muutonkaa ymmärtäny keinutuali pääl. No, yks arka kissa Kesäheinä tykkäs kyköttää "turvas" keinutuali al jalaste välis.

   Poista
 3. Mainio ja suloinen kisu! Pusu hänelle täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos pususta Riitta Sinikalle. t. Ruska

   Poista
 4. Voi Ruskaa, on niin mukavan oloinen katti. Ja niin hienon värinen, että täytyy käydä aina ihailemassa hänen kuviaan. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska onki aika mukava katti. Kiitos vaa Maijalleki!

   Poista
 5. Aika taiteilija tuon keinustuolin kanssa Ruska on! Pate on kerran hypännyt ulkokeinuun ja kun se liikahti alla niin heti pomppasi pois. Koiralla taitaa olla epävakaa olo kun alusta liikkuu. Ruska on kyllä niin suloinen ja kuvauksellinen:D:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, Kristiina. Koiris ja kissois o se suuri ero, et koirat ei kiipeil eikä hyppel korkeil paikoil, niinko esim. kirjahyllyje pääl taik saatikka kiipeil puihi. Varmaa sen tähde Patelleki ulkokeinus tuli epämiällyttävä olo.

   Poista
 6. Niin saa pieni kissa isoja asioita aikaan :)! On meinaan taito se tuokin. Ei ihan joka katti tuohon pystykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, joka kissal o omat erikoiset temppus. Piäni kissa toivottaa Mammal ja Helmil hyvvää huamist katkarapupäivää!

   Poista
 7. Kyllä noi teidän kissat on sitten hassuja. Viittaan Aulin viimeiseen postaukseen ja Rosvonn terassiprojektiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikees, Päivi, hassui o. Ja joka kissal ihan omat hassutukses. Yhdel keinutuali keikuttamine ja toisel paffilaatiko repimine piäniks palasiks. Ja mitä viäl?

   Poista
 8. Siinäpäs on komean värinen katti:DKissoilla kyllä tempauksia riittää, myös meillä:)

  VastaaPoista
 9. Terveisiä suloiselle Ruskalle.
  Katselen kuvien käsitöitä... Onko äitisi virkannut tuon vihreän hartihuivin? Minun äitini teki tuolla mallilla monta huivia 80-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveiset välitetty, Daisy. Hartiahuivi o tehny Aune-täti (s. 1909), joka oli mul ja mu siskoilleni tärkee ja rakas, vähä niinko oma mummu, vaikkei hän ollu mittää sukkuu. Mää ole saanu tua hartiahuivi mutkan kaut. Aune o virkannu ja antanu huivi mu kummitätilleni, ja kummitäti jossaki vaihees anto huivi minul Aune muistoo. Aunel oli persoonalline värimaku; häne lempifäris oli kretliini ja vihriäne. Tämä huiviki o vähä erikoise färine. Mut kirjava keinutualimatto onki mu äitini perui ja häne tekemäs.

   Poista
 10. Ruskalla on oma huvipuisto! Hyvää liikuntaa, paitsi keinutuolille. Kadehdin hänen komeaa turkkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjäs kissa ossaa ottaa ilo irti yllättävist asioist. Ruska elelee aika piänis ympyröis, ko ei pääs seikkailemmaa vappaan ulos eikä kiipeillemmää mual ko kiipeilypuuhuu. Hyvä et löytyy huushollist jottai haasteit ja piänt jännityst. Aijaa, et kadehdit Ruska turkkii? Tämmene punaruskeekirjava sopiski hyvi tyylikkää yksfärise musta kissa kaveriks. Vai kadekssää turkkii ittelles?

   Poista
 11. Mainiot kuvat! :) Juuri niin kissan huumorintajun mukaista keikuttaa kunnolla keinutuolia. :) Kollokin varmasti tykkäisi keinutuolista - meillä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Meinasi sannoo, et täytysko hankkii keinutuali Kollol, mut mul o vähä karvaat kokemukset siit, et jos hankkii jotaki kissaa varte, kissa vähät välittää. Se välittää jostaki muust. Mut voi se yllättääki.

   Poista
 12. Hehee, Ruska kaipaa jotain huvipuistolaitteita tai jotain missä voi kuntoilla, temppurataa - onko muuten olemassa kissa-agilityä? Siinä voisikin olla hyvä keino purkaa energioita ja säästää arvotuolia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa, Pippuri, hyvä idea tua kissa-agility. Kyl mää ole kuullu et semmostaki o. Mut en tiä misä.

   Poista
 13. Ruska on pistänyt hiukka mullin mallin.
  Ihanat kuvat, on se vaan niin, että kissakuvat saa aina meikäläisen hyvälle tuulelle ja hymyn suupieliin :)
  Söpösti nukkuu siiä, vai ihan käpälät silmillä, jos sitä valo häikäsee.
  Meille tulee Mona huomenna, tai haetaan, sitten on meilläkin taas pitkästä aikaa eheken matot rullalla ja vessapaperit välillä rullattu alas..on ne ihania, kuin vain voi kissat olla!
  Ihanaa, leppoisaa viikonvaihdetta Paulalla ja Ruskalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, kiitos, samoin sinul - ja Monal. Kiva et saatte taas Mona-kissa lainaks ja vähä pitemmäkski aikaa täl kerttaa. Näköjäs Monallaki o omat temppus, vessapepereitte ja mattoje rullaamine.

   Poista
 14. Kyllä oli taas kiva kissatarina, ja kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina S, kiitos ja hyvvää pyhäpäivä jatkoo.

   Poista
 15. Ruska on kyllä aika hurjimus. Meillä myös tapahtuu ja joka yö jotakin. Milloin Nekku on minkä oven tai hyllyn päällä ja tiputtelee jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teil Nekku o aika hurjimus, ko ovie pääl trapetsitaiteilee. Ja toine Rosvo reppii paffilaatikot silpuks ja muutonki rosvoilee. Mut kivoi he kyl o olemas.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!