maanantai 16. tammikuuta 2012

Arkiplörinää

Koko viime viikko meni mult ihan plörinäks ko oli flunssa ja oli joka toine päivä huanokuntosen töis ja joka toine päivä koton. En oikee osannu päättää olisinko kippee vai terve. Viikovaihdeki meni maates ja yskies. Tänä aamusti kumminki pääti yrittää ol terve.

Lauvvantain piti menemäni kissanäyttelyy mut senki mää laisti flunssa tähde. Läheti kissa yksinäs kasvattajas fölis. Ujosti oli kuulemma Ruska ollu näytttelyhäkis, pikemminki verhoje takan piilos. Mut tuamari pöydäl hän oli ollu nätisti. Sertiki oli tullu, kolmas jo avoime luaka serti tänä vuan. Näil kolmel sertii Ruska ansaittee Champion-titteli. Tai kunnia kyl kuuluu kasvattajal ko hän o jaksanu kissaa käyttää näyttelyis. Mää yritinki kysel Ruskalt et milt ny tuntuu valmistuu Championiks, mut hän ei korviis lotkauttanu mu kysymykselleni. Hän oli kyl selvästi tyytyväine ko pääsi näyttelyst kottii.

Tämä maanantaipäivä jatku arkisesti töis plörinätunnelmis. Ko oli jääny viime viikol melkei kaikki tyät tekemäti, nekki, jotka jäi rästii jo enne jouluu. Ei ol hurraamist.

Lisäks miäli karkaa välistäi vuade päähää siihe, ko mää pääse tai jää eläkkeel. Kullai sen ny sit ottaaki. Joutumisest ei voi viäl puhhuu, ko kyl mää töis sen jälkeenki voisi ol ainaki kaks tai peräti viis vuat, jos olsi tyäs 68-vuade vanhaks asti. Vaikken ol ihan lopullist päätöstäni eläkkeeljäämisest tehny, ni on sitä mukava ajatel. Kumma kui yks vuasi voi tuntuu etukättee ajatelle pitkält ja jälkikättee ajatelle lyhkäselt.

Kuvituksen o Ruskaa unohtamati täs kaks tekkeil olevaa keske-eräst käsityät. Toine o liukufärjättyy Viro-villaa ja siit tullee villapusero miähel. Siit o jo etu- ja takakappale valmiit ja toine hia tekkeil. Taas iski enttisel porilaisel epävarmuus. Sanottiinko Poris oikeesti hia? Vai hiha? Mum miälestäni puhuttii et oli vaik pitkät tai lyhkäset hiat eikä hihat.

Toisest käsityäst tullee keinustoolimatto. Siit o nuat klaput ollu valmiin jo kauvvat ajat, mut klappuje yhdistämine o jääny keske ko villapusero kutomine o mukavempaa. 

27 kommenttia:

 1. Onnittelut sertistä:) Vaikka kyllähän tuon maallikkokin näkee että Ruska on valioyksilö. Nätti kuin mikä.
  Ikäviä nuo flunssat. Toivottavasti päätöksesi pitää, ja pysyt terveenä. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Myrsky. Ruska kiittää onnitteluist. Nii, ei siihe terveen olemissee ain pelkät päätökset riit. Tääl päi o sitkeet flunssaa liikkeel.

   Poista
 2. Toivottavasti tämä viikko ei mene plörinäksi enää.
  Paranemista.
  Onnea Ruskalle!
  Vuosi on tosiaan lyhyt tai pitkä. Nopeasti aika kuluu joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, kiitos! Vähä tänäpä oli semmone olo et uhkas men plörinäks mut sit ei ihan kumminkaa, jotaki sai aikaanki, niit rästitöit.
   Ruska kiittää kans.
   Se o ihmeellist, et lapsen yks suvi oli ikuisuus. Ja nykyää se mennee melkei silmäräpäykses ohitte.

   Poista
 3. Taas jäi Ruska näkemättä kun en näyttelyyn mennyt! Vielä joskus näen :) Parempaa vointia sinne toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, kiitos! Täl kertaa emmääkää ollu näyttelys. Joskus olis kiva treffat Naukulan Mammaki.

   Poista
 4. Onnittelut Championille! Emännälle pikaista toipumista.

  VastaaPoista
 5. Ruska pyöreine silmineen on varmasti tähän astikin ollut champion! Ainakin kotona ja meidän blogin lukijoiden silmissä jos ei tuomarit sitä aiemmin olleet tajunneet.
  Pikaista paranemista, ärsyttävää tuollainen puolikuntoisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, totta puhut Saila. Sinullaki o siäl kaks super-champpionii ihan omast takkaa. Terveisii vaa heil.

   Poista
 6. Onnea Ruskalle!
  Toivottavasti olosi kohenee pian.

  VastaaPoista
 7. Kaunis, kaunis Ruska! Tuo turkin väri on superhieno,ja silmissä niin virkku katse, ettei voi kuin huokailla täällä.
  Tsemppiä "jojoflunssaan". Puolikuntoisena on kurja olla töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto Kulta! Kiitos. Ei voi kiältää, Ruskal o hiano värine punaruskee turkki ja kauniit pyäreet silmät. Terveisii Ruskalt Otto Kullal!

   Poista
 8. Onnittelut!
  Kaunis kissa kauniin peiton päällä.

  Ymmärrän, miten kurja olisi on ollut. Olen sairastanut samaa kauheaa flunssaa. Ihan kylkiluut olivat kipeät yskimisestä.

  Parempaa vointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Amnell, kiitos! Parenemist sullekki! Mää soiti just terveyskeskuksee. Siäl sanottii, et tämäkertaset flunssat mitä o liikkeel, o sitkeit ja kestää kauvva.

   Poista
 9. kaynista neulosta, ihanat värit,sopii niin talven yksivärisyyteen.Hyvää Tiistaipäivää ja tervehtynustä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepita,tommost liukufärjättyy lankaa o mukavaa kuttoo! Hyvvää tiistaipäivää sullekki!

   Poista
 10. Hienon näköistä tulee tuosta paidasta! Paranemisia!

  VastaaPoista
 11. Oikein paljon onnea Ruskalle Champion-tittelistä. Se ei näkynyt näyttelytuloksissa, joten en ollut merkinnyt sitä myöskään yhdistyksen kotisivujen tulossivulle. Nyt on asia kuitenkin kunnossa siltä osin.
  Toivottavasti sinä tulet olemaan yhtä tyytyväinen eläkeläinen kuin minä. Töissä oli ihan kivaa, mutta tämä vapaus on mahtavaa!t. Monika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monika, kiitos! Mää luule et tule olemaa aika tyytyväine eläkeläine. On nii kauheesti miälekiintost tekemist - jos vaa terveyt riittää.

   Poista
 12. Onnea paljon Ruskalle! Kaunis neule tulossa, oikein hienot värit:D Parane pian ja Terveisiä myös Ruskalle!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula Kristiina! Toivottavasti villapuserost tullee kaunis ja sopiva, siit en ol ihan varma, ko lanka o vähä erikoist färiltäs.

   Poista
 13. Voi Ruska, onnittelut, hän onkin kaunis kissa, en muistanutkaan ,että olet käyttänyt häntä näyttelyissä, hienoa, ihana!
  On niin sävy sävyyn torkkupeiton kanssa.
  Tuota peittoa pitäs kokeilla alkaa joskus tehdä, kun vaan pääsis alkuun ja hommais langat.
  Hyvät värit tulee myös villapaitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seijastiina. Oikeastas mää en ol käyttäny Ruskaa näyttelys. Häne kasvattajas o. Yleensä o ollu toine tai kolmaski kissa mukan. Mää oli välistäi ollu sit vaa fölis tai käymäs näyttelys tai ainaki hakemas Ruska kottii.
   Isoäiti neliöitte virkkaamine o mukavaa hommaa. Eikä sil ol vällii kui hittaasti tai noppeesti tyä valmistuu. Se o enämpi rentoutust ko tyätekkoo, ainaki minul.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!