keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Puutarhaunelmat kukostaa

Mu puutarhaunelmani o viäläki kovas kukostukses. Mää rakenna ehtoisi kukkasänkii sillai, et lajittele siämenpussei yhtee ja kuvittele, et mikkä kukat soppii minkäki kans yhtee.

Isonolaana
Siämeniiki ole pari pussillist kylväny lissää:
20.3. isonolaana Glockenwinde 'Blauer Vogel' eli 'sininen lintu'
22.3. tuoksuherne Royal Wedding

Molemmat o itänykki jo, mut en ol niit koulinu ruukkuisii. Täs kuvas o tua sinilintukukka. Ei se ol sen viralline nimi. Se o käännös tost saksalaisest Blauer Vogel -nimest.Kylvämises mää meinaa pittää täsä pääsiäise aikaa taukoo. Meinataa men hiljase viiko ja pääsiäispyhhäi ajaks suvipaikkaa katsastammaa - kimpsuinemme kampsuinemme katteinemme planttuinemme. Niit kukkasteplanttui o nimittäi jo nii paljo, ette kehtaa pyytää kettää hoitamaa niit pualestani. Ja sit kekattii, millai ne saadaa pakattuu autoo. Jos ne ny viäl siittäki matkast selvii henkis. Sillai mää voi kumminki itte hoitaa niitte kastelu pääsiäisviikonki aja.

Täsä kuvas orvoki planttu alkaa olemaa jo ihan orvoki näkköine.
Sinisalvianki plantut näyttää oikee hyvävoipasilt.Kesäleimut o itäny hyvi.

Samallai kesäpäivähatut.

Ahkeraliisa, koristetupakka ja lehtoakileija o itäny huanosti - tai sit hittaasti.
Mää ole levitelly taimistoni tyäpaikkani käytävil ja joihinki muihinki huaneisii (luva kans, niinko ole aikasemmi kertonu). Ny ko me meinataa nää taimet rahdat runsaaks viikoks maal, en tiä matkaako niil tul joku kulttuurisokki, ko ne yhtäkkii joutuu kaupunki-ilmastost maaseutuilmastoo ja taas takasi. Valastusolotki o siäl erilaiset.


Ruska o selvinny hyvi kauluripäivistäs. Maanantain miäs sano, et Ruska oli koko päivä häne havaintos mukkaa maannu kööki pöydäl häne sanomalehtes pääl. Ehtoosti Ruska haisiki ihan paino-musteelt. Tiistain Ruska oli siirtyny televisioo kattelemmaa.

Kyl meil ny mahtaa ol valistunu kissa!
Tänäpä keskiviikkon mää vapauti häne kauluristas, ko häne kraapalees oli nii hyvi parantunu. Täytyy hiukka tarkkail, saako karvatoin kohta käpäläs ol rauhas vai ruppeeks hän sitä taas nualemaa. No, ei pitäs kyl, ko ei siin ol ennää mittää ruppeekaa.

Sikko sin maal päästää, siäl o kissal nii jännät paikat ja nii paljo katteltavvaa ja kuulusteltavaa, et tuski hän paljoo kerkee karvattommii paikkojas nualemaa. 

12 kommenttia:

 1. Hyvin on tsimesi kehittyneet, niitä tosiaaan pitää helliä jas hoitaa, minulle on nyt kovin vähän taimen alkuja, vain samettiruusuja jotka jo itäneet, asterit on kylvettynä mutta ei vielä itäneet ja zinniat pitäis kylvää. Purjoa ja chiliä kasvaa vauhdilla. Kun vielä vähän lämpiää yöt saan kiikuttaa ne tuollaiseen pikkumökkiin missä vasta ne sitten ruukutan. On vain vähän jotain saatava kasvattaa.
  Hyvää pääsiäisen reisua siutten taimiesi kanssa. ja rKisulle rapsutus siitä ilosta että sai jo pois kauluksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos taimiymmäryksest! Ny mää ole tääl maal ja taimet o levitetty sali pöydil ikkunoitte ettee. Salis o vaa 14 astet lämmint, en tiä mitä taimet tykkää nii kylmäst mut ei niitte ny ihan paleltummaankaa pitäs. Huamen ko lämmitettää pessää, saadaa ehkä hiuka lämpimänpää. Oikein hyvää pääsiäisaikaa sinulle ja Himmulle!

   Poista
 2. Varsin hyvällä mallilla ovat taimesi. Ja Ruskan haava paranemaan päin. Kiva kuulla että kissa pääsi eroon kaulurista, toivotaan että kissan kieli ei eksy vauriokohtaan.
  Miehesi täytyy ottaa Ruska uudemman kerran mukaan lehdenlukuun, niin kissalla on jotain muuta ajateltavaa kuin se haava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, terveisii vanhast maatalost josa ny ollaa. Ruskal o tääl nii kiiru ja nii paljo tutkittavvaa ja ihmeteltävää, ettei varmaa vanhat haavat ol lainkaa miäles.

   Poista
 3. Kekseliästä ottaa taimet mukaan.
  Oikein hyvää lomaviikkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, hyvvää hiljast viikkoo ja pääsiäist sinul!
   Mee matka meni oikee hyvi, kaikki tavarat sopi hyvi föllii, siis kaikki ne mitä muistettii ottaa. Mul kyl kävi vähä nolosti ko unhoti leipomusvärkit. Mää oli ne jo hyvis ajois pakannu niät ottaa vaa mukkaa, mut pakaasit jäi Espoosee eteise laatteel. Piti tääl leipoo sitä sinu reseptis mukast englantilaist hedelmäkaakkuuki, mut tarpeet jäi Espoosee...

   Poista
 4. Onnea kasvien pääsiäislomalle. Ruskalle varmaan myös mukava lomareissu ilman kauluria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa, kyl Ruska o tääl lomareisul onnelline ja ilone - ja utelias. Joka kaapii ja komeroo häne pitäs nokkas pistää. Kasvit o levitetty sali pöydil ja ollaa asetuttu tän pääsiäislomal.
   Hyvvää pääsiäisaikaa sinul!

   Poista
 5. Ihana kuva Ruskasta telkkaria katselemassa. Mukava kuulla, että haava on parantunut ja kaulurista päästy eroon. Oikein kivaa pääsiäislomaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvvää pääsiäisaikaa sinulleki, Cheri! Ruska o siit hassu et ain välistäi hän kattelee telkkarii. Erityisesti miäheni kans.

   Poista
 6. Katselin noita Sinun trekoli juttujasi ja mullakin tuli iili että pistän jotain planttuja kasvamaan.En ole pitkään aikaan sulle kommentoinut kun minun selaimeni Firefox ei aukaise kommentti looraa ja täytyy aina vaihtaa selainta exploireriin joka taas on mainosten kanssa pelaamista.Mulla on kaikkien bloggereitten kanssa sama peli ja sitä valittavat muutkin.

  Muttaon tuo Ruska niinkuin juuri puhjennut kukkanen tuon truuttinsa kanssa ja onnea vaan tätille.
  Maa on taas valkoinen porissa.

  Hyvää virpomispäivää ja pääsiäistä teille sinne maalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Puikkoellu, kommentist. Muistutat täsä minnuu hyvist sanoist joit määki olsi voinu käyttää niinko trekoli/trekooli ja iili.
   Mää aljoi käyttämää Google Chrommee sejjälkee ko Exploreri rupes jossai vaihees tekemää kiusaa.
   Ny ollaa jo pääsiäisviiko maanantai ehtoos, en ole konet eilä lainkaa avannukkaa ko o ollu nii paljo mukavaa puuhaa tääl maal, mm. tänäpä ole taas koulinu uusii planttui. Täälläki o tänäpä (2.4.) satanu hiukka lunt, mut ei nii paljoo ko jossai Tampereel päi. EI varmaa viittäkää senttii viäl.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!