keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kevätkylvöt alko

Mää aljoi viime viikol kylvämää kukkaste siämenii. Mun piti enstiks alottaa se homma jo tammikuus, mut mu propagaattorini tuli vast viime viiko alvus, ni en voinu kylvää. En ol ikän kuullukkaa semmost sannaa ko propagaattori. Se o kai sama ko pianoiskasvihuane. No, mää kumminki oli tilannu kolme näit ja sit jäi vartoomaa. Ny mää ole kyl huamannu, et kyl näit ja monemoisii muit olis saanu K-raudastaki eikä olis tarvinnu varrot.

Näis propagaattoreis o läpinäkyvä kansi pääl ja säädettävät tuuletusaukot. Ei nää riit alkuu pitemmäl. Seuraavaks täytyy käyttää muavii laatikoitte pääl.


Ensimmäisee looraa kylvi sinisalviaa ja monivuatisii orvokeit. Seuraavaa tuli valkost ahkeraliisaa ja koristetupakkii. Parvekkeel ulkon o kylvettyn kääpiöritarikannust ja maitohorsmaa. Ja viimitteeks idänunikkoje siämenii.

Eli:
- Sinisalvia Blue Angel 1.3.
- Viola Chicky Chicks 2.3. (monivuotinen)
- Kääpiöritarinkannus (monivuotinen) 4.3.
- Maitohorsma, valkoinen (monivuotinen) 4.3.
- Koristetupakka Avalon Bright Pink 5.3.
- Ahkeraliisa Accent White 5.3.
- Idänunikko Royal Wedding, valkoinen (monivuotinen) 6.3.
- Idänunikko, vaalean lohenpunainen (monivuotinen) 6.3.
Ole vähä eppäilly näit mu kylvöksiini, et mitä tästäki touhust tullee. Ko ei ol pahemmi kokemust enkä ol kysyny neuvvookaa, lukenu vaa, mitä siämenpussis sanotaa. Antaas kattoo tulleeko taimii. Mää ole saanu mu tyäpaikkani kukkavastaavalt luva idättää näit tyäpaika isoil valosil ikkunapenkeil.

Mun viljelytarkotukseni ei ol kovinkaa hyätypainotteisii. Enämpi mää vissii ajattele tätä visuaalisen juttun, et saisi jottai nättii aikaa. Kuvittele miälesäni paratiisimaisii tuuheit kukkivii kasvei. Ja sit ehkä tulleeki jottai luirui honteloit kruipeloit. Ei sitä tiä enne enneko näkkee millai tää luanaa.

No, on mul hankittun kasvimaat varte porkkanoitte ja punajuurie ja muittenki hyätykasvei siämenii.

Mut tänäpä mää oli intoo piukas ko huamasi, et ensimmäiset kömpelöt sirkkalehdet kömpii mullast. Mikä menestys!!! Siämenpussi kyljes ilmotettaa, et sinisalvia ittää 7-14 voorokaudes. Ja mun sinisalviani ittää jo 6 voorokaudes.

Jos nämä ittää näi helposti, koht mää ole helisemäs näitte taimie kans. Onneks siämenpusseis ei ol kauhee paljoo rahhaa kii. Seuraavaks tarttee koulii nämä ja istuttaa ruukkuihi. Mul o hankittun ainaki viissattaa (!) turveruukkuu.Tänä aamusti ko mää lähdi kottoo, oli mukava hyvästely Ruska kans. Ruska istui ikkunalla kutoi pientä sukkaa - ihan selvästi. Ja mää heiluti.
17 kommenttia:

 1. Siellä onkin vähän suuremmat kylvöt! Täällä on toistaiseksi laitettu vai yhtä tulemaan ja sekin sitten toivottavasti hyötykäyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, mää en ol saanu aikaseks viäl kylvää Ruskaa varte hyätykäyttöö, vaik olis kaura jyviä kokonaine pussilline. Se kylvöhomma täytyyki muistaa hoitaa ens viikovaihtees.

   Poista
 2. Meilläkin kasvaa vasta kissanheinää eli kauraa. Upeat kylvökset sinulla jo tulossa, näen silmissäni upeat kukkapehkot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos. Toivottavasti tullee niit hianoi ja rehevii kukkapehkoi.

   Poista
 3. Meillä ei tule kylvöjä, paikat/tilat ovat niin pienet ettei laatikoita mahtuisi eikä valon määrä riittäisi. Nämä karvaiset apulaiset saattaisivat myös koulia taimet ennenaikojaan... Joten tyydyn vain ihastelemaan muiden satoa näin ruudun välityksellä ;)
  ... ja Ruska heilutti häntäänsä sinulle hyvän päivän toivotuksesksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki o tämä karvane apulaine, joka varmaa kans koulis taimet enneaikaisesti. Senki tähde vei taimilaatikot pois tämä koulija ulottuvilt.

   Poista
 4. Sinullahan on aikainen aloitus kevätkylvöjen suhteen! Maanviljelöillä on vasta kylvösuunnitelmat tehty ja seuraavaksi hankitaan rahoitusta lannoitteisiin. Pellolle lähdetään vasta toukokuussa. Mutta sinulla kylvöt itävät jo!

  Ihanan herttainen tuo viimeinen kuva; Ruska istui ikkunalla ja katseli perääsi♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, melkei ain ko mää tule kottii, mää kurkkaa mee ikkunoihii, jos siäl olis Ruska. Joskus hän o. Se on nii mukavaa ko kissa kattelee kerrostalo klasist.
   Nämä kylvöhommat o minul ihan uut ja ihmeellist, jännittää mitä niist siämenist nousee ja ei nous.

   Poista
 5. Ai miten kivaa, huomasin että siinä on liuta perhosillekin mieleisiä kasveja tulossa :)
  Minä en saa mitään aikaseksi, kävin mökillä sentään puhistaa lintujen mökit, lunta on vielä paljon polviin asti, etten kevään kasvuja päässyt ihmettelee :)
  Söpö Ruska kurkkii ikkunalla.Tuota lorua sitä meidänkin Monalle pitää laulella, ja se kehrää ♥
  Hyvää naistenpäivää ja ihanaa kevättä Paula ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, ai, kiva jos kasvit houkuttaa perhosiiki. On sit toivoo minunki ottaa perhoskuvia, ko tähä astikka ei ol ensimmäinenkää perhoskuva luanannu.

   Poista
 6. Onnea vaan kylvöksille ja Ruskalle terveisiä, on niin suloinen kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa onnetoivotuksist, Auli, ja terveiset meni Ruskal.

   Poista
 7. Hienoa, että siemenet itävät ja sirkkalehdet pilkistävät mullasta. Paljon puuhaa on tiedossa, mutta varmasti antoisa kevät ja kesä. Kiva seurata miten kukat sitten kukkivat.
  Hyvää naistenpäivän iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Daisy, hyvvää naistepäivä myähäsiltaa!

   Poista
 8. Todella fiksun näköiset nuo kasvatusloorasi. Mulla olis kans ostoslistalla, aattelin josko saisivat kylvökset olla siellä kuvun alla kissoilta suojassa.
  Ruskalle silitysterveiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elänäni matkat, kiitos silitysterveisist! Mää en ol enne tommosist loorist kuullukkaa mukko vast tänä talven ko löysi niit netist. Se jälkee ole alkanu huamaamaa niit kaupoissaki. Piänii määrii niis voi kerrallas idättää.

   Poista
 9. Nojatuolipuutarhurina toivotan menestystä kukkasillesi.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!