keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Terveisii mailt


Viime lauvvantain me tultii tän Varsinais-Suamee piänt kevätlommaa pitämää. Tämä taitaa ol yks kaikist lumettomampii kolkkii Suamemmaas täl hetkel. Hiukka tän o täl viikol satanu lunt mut se o aurinkos sulanu sama tiä. Varjopaikkoihi vaa o jääny lumisii plänttei.

Lumiplänteis risteilee talo naveto vakituiste asukkaitte jälkii.

Navetos asuu kolme kissaa, kaikki hyväs kunnos, niinko turkiseläimii. Kahdel o musta, oikee kiiltävä turkki. Toine heist o Musta Miina, viimesuvine tuttu mut ny nii lihavas kunnos ette meinannu tuntee. Toisest korvanipukast, jost o niinko viistetty reuna pois, niät se o vähä toist korvalehtee lyhkäsempi, häne tunnisti.


Toine musta kissa, iso ja yht lihavas kunnos oleva kolli, joka koko viime suve liasus niättei me paljo sillo treffattukkaa. Mut routa ajo tämänki kolli ilmeisesti kotonavettoo talvee vaste.

Hännähuippun o viimesuvine pentu, ruskee tiikeriraitane kissa, jonka sukupuali ei ol viäl paljastunu. Hän arraastellee minnuu enämpi ko muut, kurkkii vaa varovaisesti naveto ovest, ko mää mene karjakeittiöö, misä heil o ruuvvaat ja juamat ja lämmitinki. Tätä kissaa mää yriti mont kerttaa viime syksyn loukuttaa et olisi saanu häne siält enämpi ihmiste ilmoil. Mukko loukust käytii ruuvvaa syömäs mut loukku ei lauvvennu. Ja mää luavui koko loukutuksest. Ajatteli, et pentu o itte kohtalos pualvillin navettokissan valinnu. Pennu emä häipy viime syksyn, ehkä jonku pedo suihii. Nimmeekää mää en ol täl pennul viäl keksiny enkä sil isol mustal kollil.

Mut kerra siält naveto-ovest mua katteli naapuri iso punane kolli. Se o nii röykee, et tullee toiste ruakakupil vaik kotonaski saa ruakaa. Kai heil o erimiälisyyttäki ollu ko kuulemma joskus ruakakupit on lennelly ympärs karjakeittiöö ja makuulaatikot o ollu mullimalli.

Pihas o paljo miälekiintost nähtävää. Näyttää aika ihmeelliselt et melkei suaraa lumisest maast  nousee tulppaanilehtii.
Viime syksyl mää näit istuti ja ole mont kerttaa talve aikan funteerannu et mahtoko sipulit mädäntyy ko oli nii satteine ja märkä syksy vai onko myyrät ja muut elukat syäny. Mut terhakoilt nämä lehtiruusukkeet näyttää.


Sisäl talos o mukavaa ja kodikast istuu tulipesä edes ja pan puit pessää ja kohentaa tulta.
Ruska viihtyy tääl oikee maniosti.

* * * * *
Tervetulloo uudeks lukijaks, Pirkko!

26 kommenttia:

 1. Melkoisen lumettomalta näyttää! Teillä näyttää ja vaikuttaa olevan melkoisen mukavat oltavat. Ja niin tuntuu olevan paikallisilla asukkaillakin. Siis noilla navettakissoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, meil o tääl lepposaa ja kotosaa, vaik kaikenmmoist puuhaaki tääl o. Miäs o ollu mettäs kaatuneit puit karsimas ja mää ole siivoillu, vahettanu kukkamultii ja touhunnu hiukka pihas. Hyvvää pääsiäisaikaa, meinasi sannoo et Myrskylää, mut siis sijaiskottii!

   Poista
 2. Voi ihmettä kuinka vähän lunta! Siitä täällä saa nauttia vielä pitkään, tai ei siitä enään yhtään nauti. Minulla tuo pääty on sulana j asiellä oli krookukset isoilla nupuilla kunnes pupujussi pisteli kaikki poskeensa ja osan mehikasveistakin pisteli parempaan talteen. harmitti hiukkasen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, sammaa määki ole ihmetelly, et kui vähä lunt tääl o. Voi harmi, ko pupujussi pisteli krookukset parempii suihi. Voi ol et täälläki niit liikkuu, ainaki kukkapenkeis o näkyny papanoit. Antaas kattoo kui tämä talo kevätkukkaste käy. Tääl o jo kälyni istuttammii sipulikukkii, ja viime syksyn mun istuttammiini.

   Poista
 3. Hei,Paula! Hienosti on kukat lähteneet kasvamaan,ihanaa! Meillä on vielä paljon lunta ja lisää tuli. No, tänään taas paistaa aurinko ja sulattaa. Meillä on myös paljon jäniksiä, viime syksynä laitoin kukkasipulit verkkojen sisään, saa nähdä auttoiko vai pisteleekö pupu nekin suuhunsa..Oikein Hyvää Pääsiäistä Sinulle!!ps..Ruska on niin söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta Sinikka, saa nähd saako kukkasipulit ilma verkkoi ol rauhas. Ainaki viime kevvään tääl kukki komiasti kälyni istuttamat tulppaanit. Traagist oli se et käly ei itte ollu näkemäs, ko häne istuttamas tulppaanit kukosti. (Hän menehty runsas vuasi takasi äkillissee sairaskohtauksee.)

   Poista
 4. Kiitos, ja kiitos myös sinulle :) Oon mä täällä käynyt aina jo vanhasta elämäni matkat- blogistakin, mutta nyt on oikein virallista sitten tämä vierailu.
  Kyllähän mäkin tuolla takan ääressä viihtyisin kuin Ruska tai sitten vielä parempi olisi vieressänsä.
  Sun tulppaanit on aivan makeet, mä niin odotan mitä mun puutarhaan tupsahtaa kun satatolkulla kaivoin (siis mies, noin teknisesti) sipuleita sinne jos jonkinmoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyl mää heti tunnisti et olet vanha tuttu, ja olemmääki su plokisas Elämäni matkat käyny, niinkos varmaa olet huamannu. Minust noi mu tulppaanini o menestyny yllättävä hyvi - tähä mennes. Ko en ol koskaa enne kukkasipuleit maahaa istuttanu.

   Poista
 5. Mukava kuulla, että kissaystäväsi voivat hyvin. Olit heistä viime syksynä vähän huolissasi. Nauti oikein paljon lumettomuudesta, se on etuoikeus. Upeat sipulikukkakasvustot tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri. Juu kissat voi hyvi. Totta et lumettomuus o etuoikeus. Kokemuksest tiädä ko jätettii pääkaupunkiseudu lumikasat ja uudet lumipyryt taa. Tääl voi jo pihatöitäki aunioid.

   Poista
 6. Tunnen nenässäni tulen tuoksun, kun katson kuvaa tulipesästäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, en ol enne ajatellukkaa, et tulipesäs o tuaksu. Tuli onki varmaa aika moninaine elämys. Sen aistii silmilläs, korvillas, ihollas ja lisäks viäl nenälläski.

   Poista
 7. Nauttikaahan olostanne ja elostanne siellä maalla! Hyvää pääsiäistä toivotellen, Naukulan väki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Naukulan Mamma. Hyvvää pääsiäisaikaa viäl kerra teillekki sin Naukulaa. Leväkkää ja nauttikaa olostanne ja jos silt tuntuu, pistäkää välil nokkanne ulos overavost ja haistelkaa raitist kevätilmaa.

   Poista
 8. Voi! Olipa kiva kuulla kuulumisia sieltä! Talo näyttää nyt kovin erilaiselta kuin tuossa sivukuvassa oikealla. Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa teille kaikille kolmelle, täältä meiltä kaikilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Auli, meil kuuluu tän hyvvää. Hyvvää pääsiäist sinul ja flikoil ja J:l ja kisuleil.

   Poista
 9. Uhana tuo teidän talo, kaunis vanha talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Henrietta, määki ole valla ihastunu tähä vanhaa talloo. Se o miäheni lapsuudekoto mut ei ennää häne omistuksesas, se o siirtyny suvu nuaremmal sukupolvel. Me ollaa tääl vähä niinko syytinkiläisii.

   Poista
 10. siis ihana piti kirjoittaa.
  Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 11. Hienolta näyttää tulppaanipenkkisi!
  Ja kissat voivat hyvin, kiva kuulla heistäkin.
  Tulenliekki on aina niin kiehtova ja tietysti lämmin.
  Viihdytte varmasti siellä.
  Käväisin alkuviikosta siellä Turun suunnalla ja tosiaan lunta ei ollut lainkaan. Toista on meillä tässä Salpausselän harjulla. Ihan hurjan isot kinokset on vielä. Aurinko onneksi paistaa ja sulattaa.
  Oikein leppoisaa pääsiäisaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläki päi o aurinko kovasti paistanu viime päivin. Hyvvää pääsiäisaikaa sinul, Daisy.

   Poista
 12. Hyvää pääsiäistä ja ihanaa lomareissua.
  Ihan kateeksi käy tuo lumettomuus ja toisten blogeissakin näkyy monenlaista silmua ja kukkaskuvaa ulkoa, minä näen vaan lunta ja jäätä täällä päin. Tuntuu karskilta laittaa sitten omaan blogiin sellaisia, mutku - ei muutakaan ole näkösälle sattunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa-Pippuri, hyvää pääsiäistä! Kyllähän lumi sieltä pääkaupungistakin jossain vaiheessa sulaa, onneksi, niin kuin on kahtena edellisenäkin keväänä sulanut. Minä pääsin tänne lumettomuuteen lomalle. Saas nähdä, kuinka paljon lumet on sulaneet Espoosta palatessamme takaisin toisena pääsiäispäivänä.

   Poista
 13. Paula, sipulikukkien ihanuus on juuri tuo, että ne kukkivat vaikka lumesta.

  Kaunista pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 14. Ohhoh, paljas maa, mitä se on? Meillä on reilusti yli puoli metriä lunta, eilen satoi 15 cm uuttakin.

  Oikein rentouttavaa pääsiäistä teille! :)

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!