tiistai 24. huhtikuuta 2012

Toistaitone

Lehtoakileija Bordeaux Barlow.
Mää ole ollu valla toistaitone, ko ole nii jännittäny sitä, et onko mee kissa Ruska tiineen vai eiko ol. Asia ei ol viäläkää mul klaari. Paino o kyl vähä noussu mut sillai et yhten aamun o 200 g enämpi painoo ja seuraavan 100 g vähempi.

Kolme viiko pääst astutuksest pitäs nisis näkymää, et ne alkaa punottaa ja niitte ympäril tullee kalju pläntti. Jos nimittäi kissa o kantavan. Tänäpä oli jo hiukka huamaavani piänt punotust...

Jos Ruska ei ny olis kantavan, se olis pikku pettymys. Sit tarttis vaa järjästää uudet treffit Sinfonia kans. Sinfonia oliki nii hööveli ja reipas kollipoika et kyl mar häne miälelläs viaraaks ottas toisenki kerra.

Ko mää ole yrittäny Ruskalt kysel et san ny oleksää piänii päi ni hän o sen näköne et kuule ei vois vähempää kiinnostaa. No ei sit kysel. Eikä niist kissapennuist muutonkaa ol varmuut enne enneko ne o syntyny.

Vaik mää tälläi ittelleni sanonki ni ussei kumminki viimitteeks nukkumaa mennesäni suunnittele, et minkäfärisii pentui Ruska saa... Sinisii ja ruskeit pentui, punaruskeit ja kremesinisii tyttöi, punasii ja kremejä poikii... Ja minkä kuvioisii? Täplikkäit luultavasti. Mut muutki olis kyl tervetulleit. Esimerkiks yksfärine tai tabby.

Ei ol plokkaamisestakaa tullu mittää.

Ny mää käännä huamioni taimii, joit kans yritä täsä hoitaa. Olenki tehny melkei kasvihuanee tyäpaikkani yhdest valosast käytäväst.

Tos ensimmäises kuvas o monivuatise tummapunase lehtoakleija planttu. Siämenet ei itäny häävisti, tuli vaa neljä taint ja neki viäl ihan piänii. Viäl huanommi mul menesty ahkeraliisa ja koristetupaka siämenet.

Idänunikko Royal Wedding.
Idänunikot iti hyvi mut kehittyy hittaasti.

Sinisalviat, jokka kylvi ensimmäitteeks, o kasonnu hyvi.

Sinisalvia Blue Angel. 


Ja hajuherne rehottaa. Ei sitä vissii olis kannattanu edes ruvet viäl kylvämää. Olis voinu pan siämeneet suaraa maahaa.
Hajuherne Royal Wedding.

18 kommenttia:

 1. Minuakin jännittää Ruskan tilanne, mutta kyllä kuherruskuukausi vaikutti niin intensiiviseltä, että olisi ihme jos ei tulossa olisi pikkukisuja. Laitoin hajuherneet vasta esikasvatukseen, ehtivät kyllä paremmin kuin suoraan maahan kylvettynä. Sellaisen vinkin voisin antaa niistä, että katkaisen varren heti parin lehtiparin jälkeen niin kasvi alkaa haarautua ja tuuheutua. Ja vielä senkin, että mitä enemmän kukkia poimii sen enemmän kasvi kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvvost, Cheri! Ne hajuherneet oliki aika honteloit ja kävi katkasemas ne. Ole ny funteerannu et kannattasko nuat sinisalviatki katkoo. Neki o aika lai venähtänneit. Must tuntuu et aika moni ihmine jännää Ruska pentui.

   Poista
 2. Ompas jännää odottaa vauvvauutisia. Mulla on sellainen haave, että tahtoisin nähdä kissanpentujen odotuksen, syntymisen ja kasvamisen mutta toteutus ei ole niin helppo kun kaikki kissat on poikia ja vielä leikattuja sellaisia ;) No, joskus jään vuorotteluvapaalle ja toteutan unelmani tai sitten eläkkeellä....
  Mulla on hajuherneet vielä pussissa, voi kamalaa kun en edes esikasvatusta ajatellut -täytyy nyt tsekata kaikki pussukat läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas hiano suunnitelma vuarotteluvappaal. Mut vois tommose haave jo pikemminki pan toimeks, jos kollit vaa hyväksyis perheesees yhde leikkaamattoma naaraskissa.

   Poista
 3. Onpas hyvän näköisiä taimia. Kuin kauan kissojen raskaus kestää, ts. koska ne pikkukisut syntyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkukisuje laskettu aika o su 10.6. Syntymise aikahaarukka ehkä sinä viikoloppun perjantaist maanantaihi. Kissa tiineys kestää noin 65 vrk.

   Poista
 4. Hyvin jaksaa taimesi, toivottavasti ne Ruskan opikkutaimet siellä kehittyy ja antaa tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mummeli. Ruska pikkutaimet olis toivotuit.

   Poista
 5. Se on nyt parasta vaan odotella ja antaa ruskallekin rauha, että saa hänki sulatella asiaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina, oikee hyvä neuvvo. Koitetaa rauhottuu ja antaa Ruskalleki rauha.

   Poista
 6. Kuules Paula, täälläkin on kovasti odotettu ja jännitetty sinun seuraavaa postaustasi. Ja saamme siis jännittää edelleen että onko niitä pikkuisia tulossa... Oli niin ihana kertomus niistä yllätyshäistä ja edellisen postauksen herkkääkin herkemmät kuvat♥
  (Ehkäpä tämän kevään ihanimpia juttuja.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Myrsky, kauniist sanoist! Juu, me pidetää näköjäs jännitykses muitaki. Kyl mää heti kerro ko tiädä "varmasti". Ja vaik tiineys varmistuski, piänt jännityst pittää sen jälkeenki...

   Poista
 7. Jännittävää on. Sekä Ruskan mahdollinen odotus, että kasvien kasvun seuraaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Daisy. Kyl o. Mut Ruska tilanne selvii kai aika pia, onneks, ainaki suuntaa antavasti.

   Poista
 8. Ihanaa tekstiä- ja niin totta! Ja mikäpä muu olis tärkiämpää, ko puutarhan hoito....

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!