sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Tunnustettaa

Ruska ja mää saatii Naukulast hyvä miäle haaste. Kiitos, Mamma ja Helmi! Naukula o miälenkiintone paikka, oikee varsinaine hyvä miäle ploki. Siäl kerrotaa Helmi Hempukast ja Mammast ja hee elämästäs, iloistas, hualistas ja suruistas. Joskus elämäs o hualii ja surujaki, sitä ei voi välttää. Ja leikeist ja uusist aluevaltauksist kerrotaa kans. 

Täsä o mu hyvä miäle asioitani. Niit piti tunnustaa ainaki kymmene: 
1. Pitkät, hyvä yäunet. 
2. Hidas herräämine omas tahdisas - ilma herätyskelloo tai mittää kiirut. 
3. Aamukaffeet ja erityisesti aamupäiväkaffeet yhdes miäheni kans. 
4. Mee kissa Ruska. 
5. Uudet kukkavana alvut (täl hetkel) kahdes orkideas. 
6. Kunno virreveisuu ja sit viäl liturgia jumalanpalvelukses. 
7. Lintuje liverrys. 
8. Autoajelut. Mul ei ol ajokorttii, ole vaa matkustajan.
9. Toiste ihmiste hyvät ja ystävälliset sanat, kehut ja kiitokset. 
10. Porilaise konditoria Sarpi vihree käpykaakku ja muut herkut.

Hiljattai, maaliskuu loppupual 28.3., Saaripalsta-ploki oli saanu usiampii haasteit. Niit ei lähetetty ettiippäi nimetyil plokeil, plokipitäjä Saila sano, et ne o vappaasti javos ketä vaa tahtoo ottaa. Mää tahdoi ottaa yhde kaunii tunnustukse. Saaripalsta o kans oikee hyvä miäle ploki. Siäl kerrotaa kahdest kollipojast, Mustist ja Ransust, vanhoje taloje kunnostuksest, puutarhast ja kukist ja kasveist. Ja viäl muistaki asioist.  


Tähä tunnustuksee kuuluu kertoo seittämä satunnaist faktaa ittestäs. Ny pannaa Ruska vastaamaa, ko mää ole jo kerra vastannu. Siin toises haastees josa oli samat kysymykset oli eri haastekuva.

1. Mä oon Ruska, moi.
2. Mä asun Espoossa mun emännän ja mun isännän kaa.
3. Mul on kohta synttärit, mä täytän kaks vuotta.
4. Mä oon käyny näyttelyissä eri puolilla mun kasvattajan kaa. Mä oon ruvennu pelkäämää sitä mun kasvattajaa. Aina ku mä sen näen, se lähtee viemään mua näyttelyihin. Mä oon kotirakas kissa.
5. Pääsiäisenä se mun kasvattaja järjesti mulle ihqu yllärin, ku se toi mulle vieraaks yhen kollin. Jeee! Mä tykkäsin siitä mun sulhasesta ihan kauheesti. Kuvitelkaa: sen nimi on Sinfonia. Eiks oo vähän makee. Ennen mä en tykänny siitä mut nyt mä rupesin tykkään, mun sydämeni niinku suli sille. Me oltiin sillon siellä maalla. Siellä on mulla vähän niinku toinen koti.


Näis kuvis me halaillaan mun sulhasen Sinfonian kaa. 

6. Nyt me ollaan mun kotona kerrostalossa tääl Espoos.
7. Jostain kumman syystä mun emäntä puntaroi mua nykyään joka toinen aamu. Se sano niinku et se toivois et mun paino nousis. Ensin mä painoin 3,1 kiloo, mä olin aika hoikas kunnossa, ku ruoka ei oo maittanu viime aikoina.  Seuraavalla kerralla mä painoin 3,3 kiloo, sit 3,2 kiloo ja tänä aamulla mä painoin 3,4.

Määkää en jaa näit haasteit/tunnustuksii etiippäi kellekkää nimetyil. Mut nää kaks tunnustust saa ottaa täält ketä huvittaa. 

30 kommenttia:

 1. Voi ihanuutta<3 Tästä blogista lähtee aina hymy huulilla pois.Ja tietty se hymy leviää jo tekstiä lukiessa,tämä on todellinen hyvänmielen blogi.

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka tuli hyvä mieli ja hymy huulille näitä tunnustuksia lukiessa. Ja kuinka herkkä tunnelma noissa kuvissa onkaan♥
  Toivotaan että Ruska alkaa tuosta pulskistumaan, täällä jännitetään teidän puolestanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, Ruska pittää meit jännitykses, hänt ittees ei näyt yhtää jännittävä. En usko et Sinfoniakaa jännittää.

   Poista
 3. Ihana Ruska! Puhuuks Ruska espoota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska puhhuu jottai semmost yleispuhekiält, ei ihan oikeeoppisesti, ko sihe o varmaa hiukka sevottunu jottai porilaistaki.

   Poista
 4. Ihanat tunnustukset!

  Ei ole sitten Porin murre tarttunut Ruskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, ei Pori murre ol tarttunu, ei sunkaa ko hän o stadin friidu. Mut ei hän oikee ossaa sitä stadiakkaa, ko ei kukkaa ol opettanu.

   Poista
 5. Hyvää mieltä alkavaan viikkoon! Voi tuota nuorta lempeä!

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan suloisia kuvat morsiusparista.
  onnea tunnustuksille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eks tykkää, mustaki nua kuvat o sulosii. Ja sulone oli morsiuspari itteki. Kiitos, Pipsa.

   Poista
 7. On sinulla Ruska komea sulhasmies ja niin komia nimikin, se soi kuin musiikki kun sitä nimellään kutsuu. Oli teillä romanttinen Pääsiäinen ja niin kauniit kuvatkin teistä.

  VastaaPoista
 8. Oi, paino on noussut! Nyt jo?! Hienoa!
  Ihanat halailukuvat Ruskasta ja Sinfoniasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Ruska paino o vähä noussu. Vois sanoo, et ny se paino o normaali. Toho tekstii tuli vahinkos, et Ruska paino viime punnitukses 3,5. Sihe tuli varmaa vahnkos 100 g toiveajattelluu. Se paino oliki 3,4 kg. Mää kävi se ny korjaamas. Pari viiko sisäl pitäs näkymää enämpi. Jos tullee uus juaksu, se o ainaki varma merkki, ettei Ruska ol kantavan. Mää yritä ol niinko en oliskaa, siis etten nualasis ennenko tipahtaa - vaik välil nualasenki.

   Poista
 9. Ruskal o tainnu tärpät! Mult meni modeemi ja täs sitä nyt yritetää naputel miähe ourol koneel jonku telefooni kaut. Ens tiistai o toivoo täyn.

  Ku mä saa oma konee ja kaik reeraa, mä lähetän nää kaik hälinki mu serkul, jok o hullun kissoihi. Mää ole enempi hevossii ja koirii, serk hevosii ja kissoi.

  Sunnuntai-iltapäivä rauhhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oma tuttu tiatokonnees o enttist ehompi ja notkeempi ens tiistain. Sinnuu ja serkkuu yhdistää hevoshulluus, ja mahtaaks teis kummasaki ol eläinrakkaa vikkaa. Ei kissois ja koiris nii kauhee suurt erroo varmaankaa ol. Monet koiraihmiset huamaa tykkääväs kissoistakki ja päivasto. Hyvvää sunnutaiehtopäivää sinullekki, Leena!

   Poista
 10. Kivoja ajatuksia teillä kummallakin ;)

  VastaaPoista
 11. Meinaattekos sinne maalle lähteä synnyttämään, vai kaupunkilaisiakos niistä tulee? Siis jos tulee ja toivotaan,et tulee pentuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinataa, et Ruska synnyttäis tääl kaupunkis eli Espoos. Sit heinäkuus ko mennää lomal maal ni Ruska ja ne toivomuspennut pääsee mukkaa.

   Poista
 12. Toivotaan että on tärpänny! Oikein ihania kuvia rakastavaisista♥

  VastaaPoista
 13. Kivat tunnustukset teiltä molemmilta.
  Mietin tässä, että käykö Ruska "neuvolassa", jos mahdollinen odotus tuosta etenee? Vai hoituuko asia ihan luomusti ja intuitiolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Daisy. Ruskal ei ol tehty "raskaustestii" ja luultavasti hän ei käy neuvvolassakaa. Ihan luamusti vaa, toivotaa. Kyl kissoilleki tehdää ultraäänitutkimuksii, josa tiineys varmistettaa, mut me tarkkaillaa vaa Ruska painoo ja muit merkkei.

   Poista
 14. Mää ole kuunnellu Maijaliisa Mattilan
  cd levyjä kröönruuska prohtaamissi.
  olen löytäny sanan jota olen itsekin käyttänyt,kaverien iloksi,"trykfeeli"
  tunnetko tämän kirjoittajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mää tiärä Kröönruuska, mut en varsinaisesti tunne. Mut en tiä trykfeelii. Mikä se o, kiinnostaa kauheesti?

   Poista
 15. Se tulee nähtävästi ruotsinkielestä,mutta on sanana luvialtsittain sanottu.
  Tarkoittaa ,mokaa,epäonnistumista ja Ruskallekin tavallaan tuli trykfeeli eka kerralla Sinfonian kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just, aika hyvä. Just trykfeeli Ruskal tuli ensimmäisel kerral.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!