sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kissakoristeine joulukuusi

Joulukimppu o kaunis viäl loppiaisen ja kuihtuneenaki. Tilattu ja hajettu
floristimestari Pirjo Kopilt enne jouluu. Tänä joulun meil oli pitkäst aikaa joulukuusi, ihan ilone yllätys mul loppui lopuks. Minul yleensä riittää joulukuuseks joulukukat enkä ol kovi hanakka ehdottammaa et hankittais joulukuusi. Tänä joulun miäs oli mult kysymäti tuanu joulukuuse mailt. Hän kanto se sisäl ja laitto valmiiks kuusekynttilät. Mää sai koristel.

Ruska katteli sitä kuusekoristelluu ja villiinty ihan riahakkaaks mut jostai kumma syyst tyyty leikkimää omie lelujes kans. Tämä oliki ensimmäine joulukuusi Ruska elämäs. Kaks kuusetoint jouluu häl o ollu tätä enne.

Vast ko joulukuusi o ollu kauvvemma, Ruska o tutustunu siihe ja alkanu käymää se kimppuu. Näyttäs silt, et hän pruuvvaa milt tuntus ol joulukuusekoristeen.Vähä näytti Ruskaa hämmentävä ko yleensä hänt komennettaa poispoispoispois kuuse kimpust ja sit yhtäkkii yllytettää kuusekoristeeks ja ruvetaa ottamaa kuvia.

Kuusi o kumminki viäl pysyny pystös. Mää ole itteki nauttinu kuuse kattelemisest. Tänä joulun kuusi sai seime lapse, lasipalloje, -käpyje, enkeleitte, tonttuje, lintuje ja kultanauhohe lisäks yhde klasise kissakoristuksenki.Kuusekynttilöihi tiivistyy koko elämähistoria, ko nämä muistuttaa lapsuude kodost, matkoist, ystävist, sisarist ja hee lapsistas ja yleensä eri elämävaiheist misä näit o hankittu. 
Lopuks kuva jouluruusustani. Sitä ja muutamii pelakuit varte mää ole pitäny yht huanet viileempän ko muit. Jos ne sais selviimää henkis lopputalve ja kevvää ylitte. 

28 kommenttia:

 1. Juu, heti vaan jouluruusu maahan kun se on sulanut! Mulla on jopa jouluruusu selvinnyt ja lähtenyt kasvuun niin, että olen kaatanut kiehuvaa vettä maahan, jotta siihen saisi kaivettua kuopan, ja istutin kasvin sitten siihen. Hyvin lähti, ihmeellinen kasvi! Tosin multa ei varmaan enää siinä vaiheessa kiehunut, vesi jäähtyi aika nopeasti ;-)
  Hassu Ruska näyttää tosiaan isolta kuusenkoristeelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, josaki vaihees enne istuttamist mää siirrä jouluruusu parvekkeel. Siäl se varmaa pärjää vaik piänes pakkases ja saa valloo paremmi ko sisäl. Hassu Ruska järjästää meil huppii.

   Poista
 2. Ruska on mitä kaunein kuusenkoriste <3 Meillä roikkui samat lasikisut kuusessa, joulun uutuuksina. Jouluruusuni on vielä kukassa olohuoneen pöydällä, uutta lehteä on tehnyt. Toivottavsti saadaan maahaan hengissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina. Ruska o kauneimmillas joulukuusekoristeen... Mut rasittava liikkuvaine kuusekoriste. Toivotaa yhdes et saadaa jouluruusumme maahaa henkis.

   Poista
 3. Ruska <3 joo,muistan kun meillä oli lapsuuskodissa sopivan ikäisiä kissanpentuja,kuuseenhan ne kipaisivat ennen pitkää :) sit piti kuusi sitoa latvasta kiinni,ettei kaadu koko höskä. Veera 14 vee käy nytkin joka aamu nappaamassa kuusen alaoksilta pallon ja käy sen kanssa villiä pallorallia ilmeisesti tavoitteena saada meidät hereille.
  Onpa sun jouluruusu hyvinvoivan näköinen,varmaan pääsette hyvin kevääseen.Mun molemmat kellastutti kaikki lehdet,toisen oon jo peitellyt lumihankeen odottelemaan kevättä.Toisen kans vielä harkitsen.Pitäiskö kokeilla tuota Sailan niksiä,mahtaisko se toimia täällä pohjoisessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, määki rupesi eppäilemmää et yks joulukuusee menemise syy Ruskal o se et sais huamioo. Ko hän ei näyt edes huamaava koko kuust muutoko me ollaa liki näkemäs häne touhujas ja komentamas.
   Munki jouluruusuni lehdet kellastu muttei ihan kaikki. Sit alko tulemaa uusii lehtii. Toivotaa et sunki jouluruusus selvii ja ruppee suvel kassoomaa.

   Poista
 4. Kaunis kimppu, ja kauniita kuusenkoristeita. Varsinkin Ruska! Tuo jouluruusuhan näyttää varsin hyvin viihtyneeltä! Luulenpa, että onnistut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N., kiitos. Mee Ruska koristaa kuuset ja korit.

   Poista
 5. Tuollaisen ihanan elävän kuusenkoristeen minäkin huolisin! Tosin mulla ei ole kuusta mutta jos olis:)) Toivotaan jouluruusullesi menestystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula Kristiina, Patest ei taitas ol kuusekoristeeks mut Ruskast o, silmäpido alasen kylläki, ei muuto. Meilläki tämä kuusi oli ny pitkä tauvvo jälkee. Mut se oli kivempi ko mää muistinkaa.

   Poista
 6. Ihanat kuvat Ruskasta kuusessa :) Molemmat kissakoristeet ova upeita. Jouluruususi näyttää voivan hyvin ja valon lisääntyessä varmaankin pärjää jos saa olla viileässä. Minullakin on kaksi jouluruusua hyvissä voimissa, yhden upotin hankeen Tiinan ohjeen mukaan, mutta luulen, että se oli jo hengetön. Tuota Sailan konstiakin voisi kokeilla ja suojata istutettu kasvi lumella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, eks tykkääkki et o kauniit koristeit. Mut niiko jo aikasemmi sanoi, tämä elävä koristus o hankala ja o parempi ystävällisesti hätistää häne pois kuusest.

   Poista
 7. Ihana kissakoriste ja Ruska niin herttainen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Myrsky. Ruska o söötti ko hänel o jekkui miäles kans.

   Poista
 8. Ihana Ruska! Ruskan isotäti Sissi kiipeili nuorena kissana tekokuusessani niin, että parin joulun jälkeen kuusi oli niin rujon näköinen, että joutui roskikseen. Parina jouluna meillä ei ollut kuusta lainkaan, mutta tänä jouluna toin sisään n. 70 senttisen (teko)kuusen. Vasta reilun viikon päästä jouluaatosta Ruskan Mikki-isä keksi, että kuusenhan voi koristella uudelleen ja kissalla olikin siitä paljon hupia. Aikansa sai leikkiä, mutta sitten kuusi siirtyi kellariin odottamaan ensi joulua.
  Monika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinul o oikee kissaystävälline meininki. Et kissahuushollis kuusi o kissoje hupi niinko lapsperheis se o laste hupi ja ihastus. Ja sit taas kuusi kellarii vartoomaa seuraavaa jouluu. Ei kuust voi kauhee ryppyottasesti koristaakaa, jos samas huushollis o kissoi. Vaik, niinko sanoi, meil ei ol kuusi edes kaatunu ko nii nätisti Ruska o tual kuuse juurel kurotellu koristeit.

   Poista
 9. Meidän kissatkin koristelee kuusen uudelleen, mutta tänä jouluna ne antoi sen olla aika rauhassa.
  Olkipukkejakin pitää vähän maistaa, samoin joulukukkia.
  Sun jouluruusu onkin hieno, mulla on aika rupunen. Aion kyllä istuttaa sen keväällä ulos, siellä ne kasvaa entisetkin.
  Härkäviikot alkaa, mukavia tammikuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, kiitos sulleki ja hyviä tammikuu päivii! Me lähdetää ny Ruska kans riisumaa kuust.

   Poista
 10. ♥ Oi,miten ihania kuvia,Paula ♥

  VastaaPoista
 11. Koristeet ovat monelle kissalle vastustamattomia - Kolloakin koristenauhat ovat houkutelleet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Kollo, koristeet houkuttaa, juu. Ihme vaa, et mee kuusi pysy pystös. Ja on se pelkkä kuusiki jännittävä.

   Poista
 12. Onpas Ruskalla ollut ihmettelemistä.Ihania kuvia olet saanut otettua Ruskasta ja kuusesta.

  Kauniita kuusenkoristeita sinulla muutenkin.

  Karisiko teidän kuusi.Meillä karisi niin kovasti,että laitettiin se ulos heti joulunpyhien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina, ihmettely oli kova. Ensalkuu Ruska tyyty vaa ihmettelemää, sit häne tartti pääst kokkeilemmaa omil tassuillas, milt se ihmetys tuntuu.
   Mee kuuses neulaset pysy aika hyvi, ei varissu kauheesti. Ihan vihriäisenäs se säily loppiaisee astikka.

   Poista
 13. No hyväne aik sentä: Teil o valla unik ja eläv joulkoristelu;-)

  Su joulruusus näyttä ni hyvält et saa istutta se puutarha suvel.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Leena, ihan uniikki ja eläväine kuusekoriste. Ny kuusi kylläki o lähteny vaik koriste o jääny ympärivuatiseks. Määki toivo et saisi istuttaa jouluruusuni pihal kevvääl.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!