maanantai 14. tammikuuta 2013

Hyppiväiset

Noni. Vihdoviime mää pääse näi pitkäl et ruppee postaamaa. Arkiporinaa oikee kaivattiinki jo, feispuukis. Ompas se hianoo, et oikee varrotaa porinoit.

Mää ole vaa nii nauttinu täst eläkkeel olo ideast ja siit ettei ol pakollissii velvollisuuksii. Silti meil o ollu kello soimas jopa viikovaihteesaki kahdeksalt aamusti. Must o äkkii alkanu tuntumaa, ettei siit mittää tul, jos päivis ei ol mittää rytmii eikä ryhtii.

Lisäks mää ole viäläki ihan vapaehtosesti travannu tyämaallani harvase päivä. Vaikken muut ni ole plokannu sin jättämiini paperikasoi ja heittäny vanhoi papereit menemää - ja muistellu menneit. Ja sit samal reissul voi syädäkki enttiste mukavai tyäkavereitte kans ja kuulustel hee lennokkait juttujas. Tuntuu kivalt sannoo sit pari tunni pääst siäl tyämaal taas et: "Hei sit, mää mene ny."

Ei ei, älkää luulkokkaa. Ei täsä ol mee Ruska-kissamme. Tämä kissafröökynä o Ruska pentu Mesimarja eli Mesi (Pinkkitassun Dorothy). Mää ajatteli tästäki kuvast taas, et tämä Mesi o ilmetty emos. Mut tarkemmas vertailus tuli hiukka toisellaisii ajatuksii.

Ja täsä taas o nämä veijjarit Minni (Pinkkitassun Diana) ja Didi (Pinkkitassun Dionysos).

Nämät kuvat o imuroitu feispookist. Eikä edes luppaa erikses ol kysytty. Ruska kolme pentuu, Mesi, Didi ja Minni o nimittäi feispuukis. Taik siis tarkemmi sanottun hee emäntäs. Yks pennuist, Sulo, puuttuu siält, ainaki toistaseks. Ja puuttuu isä Sinfoniaki.

Mää oli vannonu etten ikän men feispuukkii, ko yhdes plokis o ihan tarpeeks. Mukko nää Ruska pennutki oli siäl, ni täyty ihan niitte tähde men. Ja hauskaa siäl feispuukis o ollu, kaikemmoist, vaikken läheskää kaikkii juttui ymmärräkkää. Pinkkitassu kissaisäntä sano, et tämä Dee-pentue o häne ensimmäine feispuukkipentuees ja o syntyny "feispuukkiyhteisö": "Pinkkitassu Dee-pennut". Kuulostipas hianolt. Joku kyl huamas, et kissaisännä olis tarvinnu asettaa Sulonki myyntiehdoks, et hän mennee feispuukkii. Hianoo mul et ole voinu seurat näitte kissapentuje elämää uusis kodoisas.

No, kyl siäl feispuukis paljo muutaki tiätysti on ko näit kissakavereit.Vertailu vuaks pannaa tähe ny Ruskaki kaapi pääl kököttämmää. Yks yhteine piirre näis ainaki on: nää o kaapipäällys- ja katorrajakissoi.

Ainaki se ero täst näkkyy Ruska ja Mesi välil, et Ruskal näyttäs oleva isommat korvat ja Mesil piänemmät ja mu miälestäni nätemmät. Olisko noil Didil ja Minnilläkki piänemmät korvat ko emollas? Nuaret kissat o siit kivoi, et niil kassoo ensimmäittees täytee mittaas korvalehdet, häntä ja käpälät. Ja pää ja kroppa muuto kehittyy hittaammi.

Mul o ollu yks ihan uus lyhytaikane eläkeposti. Mää ole käyny kissavahtin, niinko siis catsitterin. Ihan kunnia-asia mul o ollu käyd seurustelemas Misu kans. Hän o yli 19 vuade vanha. Hän ei ol feispuukis.Misu hoitaa erinomasesti ittes, turkki o ilmava ja hyväs kunnos. Ja santalooral hän käy kans hianosti, niinko on ain pruukannu. Misu assuu Kauniaisis ja on minu ensimmäise kotikissani, rakkaa Sohvini, pentu. Mää muista niinko eilise päivä ko Misu ja kolme muut pentuu synty 14.12.1993. Kukkaa muut siit pesueest ei ol ollu näi pitkäikkäisii ja terveit ko Misu. Kyl hälläki jo vanhuude vaivoi o, munuvaiste vajaatoiminta ainaki ja huano kuulo ja eläinlääkäri mukkaa kuulemma nivelrikkoo.

Vanhal kissal o hiukka väsyne katse. Ja on vissii muutonki väsyny olo. Nuaret kissat o ihan toisemmoisii, kirkassilmäsii, uteliat, touhuu ja elämäilloo pursuvaisii, hyppiväisii ja riahakkait. Mut kyl tämäki vanhus ketterästi kööki tiskipöydäl hypähtää. Ei vois köpöttelijäks nimittää.

Misu isäntäväki o ollu matkal ja sentähde mää kävi hänt hoitamas. Pani ruakaa ja juamaa framil, siivosi santaloora ja seurusteli häne kansas. Aika kuuroks Misu o tullu, ei kerttaakaa heränny unistas siihe, ko mää, viaras ihmine, tuli huushollii. Ussei hän nukku sauna lavol. Mää meni herättämmää. Mukko hän virkos, kyl hänest vauhtiiki lähti. Hän hyppäs niinko höyhen lavo kaitee pääl kraappimaa. Siit kaiteest näki et se oli ennenki saanu kissalt kynsikäsittellyy. Ko mää meni yläkertaa, Misu suihkasi peräs niät krihaus vaa kävi, ketterästi ja virkosesti.

Lopuks me ain seurusteltii. Mää istui keinustoolis ja oti Misu syllyyni, tai hän hyppäs itteki syllyy. Hän nautti kauheesti krapsutuksest, silityksest ja turki harjaamisest.

Usiampin päivin Misu jäi kattelemmaa klasist pihal. Mää lähdi menemää ja heiluti häl: "Hei sit, Misu!"

Ny ole pikkuhiljaa opetellu eläkeläiseks ja nauttinu kauheesti ajatuksest. Virallisesti ole ny vast lomal ja eläke alkaa huhtikuu alvus. Yks piäni hommaki o viäl jälliil, jota mää jatka tämä vuade aja palkkiotoimisesti, vaik olenki eläkkeel. On lempee eläkkeel jäämine.

Ilmarise eläkepäätös tuli yhdes viikos. Perjantain läheti hakemukse postis ja seuraavan perjantain postiluukust putos vastaus. Ny o vilahtanu viikko enkä ol päivittäny plokiani enkä edes kattellu muitte plokei. Tiä sit mist johtuu. Ehkä siit et eläkkeel o lepposaa. Tai sit nii kiirut ettei kerkee. Ei näi äkkii voi viäl sannoo.

Ai ni. Lukijalooraa o ilmestyny uusii ihanii ihmisii, Anneli S, Tarja T ja Pico. Lämpimästi tervetulloo teil. 

15 kommenttia:

 1. Niin minäkin kävin välillä kurkkimassa, kun ei mitään kuulunut, että lomalleko sinä häipäsit?
  Leppoisia eläkepäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeviregina! Lomal mää periaattees olenki mut en häippässy minnekkää.

   Poista
 2. Kiva kuulla kuulumisiasi, eihän blogia tarvitsekaan niin usein kirjoittaa. Kirjoittelee silloin kun siltä tuntuu.
  Mesillä on todella kaunis naama, ollut ihan pennusta saakka. Kyllä siitä kuvasta mietin, ettei se kai ole Ruska, mutta en osaa sanoa miksi. Ruskalla on vähän toisennäköinen naama, en kumminkaan osaa oikein sanoa miten. Ehkä juuri ne korvat, ja Ruskan silmät on jännän muotoiset soikiot ja ainakin kuonon seutu on vaaleampi kuin Mesillä.
  Onpa Misu mahdottoman kaunis rouva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, määki huamasi, et Ruskal o vaaleempi kuano ja leuvvanalus ko täl Mesil.
   Misu o kaunis aika vaalee hoppeefärine frouvva, josa o hiukka punast färrii, mut nii vähä, ettei sitä helposti huamaa. Eli Misu o ns. kilpikonna niinko Ruskaki.

   Poista
 3. No niin, siinmä ne kiireiset eläkeläisen päivät hyvällä alullaan, menoa sinne ja täne. Mutta on ystävilläsi hyvä tuuri, kun hoidat heidän vanhaa kissaa että lomalle pääsevät. Tosiaankin Misun silmistä' näkee että ikää jo on, Kunnioitettavan paljon. Ruska on vielä niin pirteä ja kaunis, kissa parhaassa iässään. Vieläkö Ruskalle tulee pentuja joskus?
  Oikein hyvää tammikuun loppupuolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, tuntuu silt ettei aika yhtää lissäänny vaik eläkkeel oliski. Kumma juttu.
   Olis haaveis et Ruska sais viäl toiset pennut josaki vaihees. Ruska itte o pidättyväine näis haaveis, ei yhtää ol ollu merkkei mistää "poltteist" sejjälkee ko pennut lähti mailmal.
   Hyvvää tammikuut sinul ja Himmul!

   Poista
 4. Oikein kiva kuulla sinusta. Minäkin ajattelin ensimmäisestä kuvasta että eihän tuo Ruska voi olla, vaikka sillähän on tapana kiipeillä. Ruskalla on paljon suuremmat korvat kuin Mesillä.
  Ja sitten tuo ihana vanha rouva, Misu♥ (Jotenkin olen heikkona vanhoihin kissoihin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, aha, sääki äänestät et Mesil o piänemmät korvat ko Ruskal ja et heis o muutonki erroo. Varmaa hee luanteisaski, vaik mää ajatteli ain Mesist et hän luanteeltaski enite muistuttaa Ruskaa. Kyl Mesi ysilö sentää o, ei mikkää emos kopio.

   Poista
 5. Vaikka erot tarkemmalla silmäyksellä Ruskan ja Mesin välillä huomaakin, on kyllä nopealla ensivilaisulla Mesi äitiinsä tullut! Mukava kuulla uutisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, on tainnu. Mesi saattaa ol äitiis hiukka söpömpi naamastas. Kuviot niil o erilaiset ja färitki, siin suhtees o helppo erottaa.

   Poista
 6. FB-kissoja :) Kiva kun voit seurata lapsien elämää somessa. Misulla on ollut asiantunteva hoitaja, kelpaa isäntäväen luottavaisena lomailla.

  VastaaPoista
 7. Minäkin täällä jo kaipasin :) Mutta blogin ihanuus on, että saa kirjoittaa just niin usein kuin ite tahtoo! Meidän Gebsun kasvattaja ja sisarukset on myös facebookissa, kiva seurata elämäänsä. Suloiset aina vaan nuo Ruskan lapset. Ihanalta kuulostaa vapaat eläkepäiväsi, nauti <3

  VastaaPoista
 8. Hyvä kun taas tulee tekstiä. Aika aikas kutakin, välillä kun on sellanen päivä että juoksee pää kolmantena jalkana haaveilee eläkkeellä olosta, mutta nyt on vielä työnteon aika aikas pitkään. Lokoisia päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 9. Daniel ei siis oo feisbuukis? Mitäs häl kuuluu?

  Mesi tuol ylhääl o mahtava näköne ja häl niin hyvä paik sielt pittää vahtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy, Leena, ottaa Danskust selvää. Viimitteeks ole kuullu Danskust silloko hän oli virallise kasvattajas fölis kissanäyttelys Lahdes tammikuu loppupual. Siäl hän oli ollu kaiki puali edukses, rauhalline ja reipas, selvinny matkoist ja koko viikovaihteest hyvi. Dansku velipojast ole kuullu et painaa jo 4,2 killoo. Dansku luultavasti painaa ainaki 4,5, kos hän o näist isompi. Dansku alkaa olemaa siin ijäs, et voi alkaa tulemaa kolli elkeit.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!