torstai 17. tammikuuta 2013

Lomakkeel

Joskus ihmine sekkoo puhheisas ja sevottaa sanat. Mää puhui puhelimes yhde ystäväni kans ja selliiti et mää ole jäämäs lomakkeel. Tarkoti et ole lomal ja koht pualii eläkkeel.

Ihanat villalankat huutaa: Kudo meit tillukkaiks tai vanttuiks! 


Lomakelaisel o täl viikol ollu muuto mukavaa mut välil tuppaa tulemaa kumma stressi. Aamusti mää funteeraa et kattosinko aamutelevisioo, kutosinko tillukkait, istusinko vaa kissa sylys (nämä kolme tekemist vois yhdistääki), mensinkö siivoomaa kissa santalaatiko, avvaisinko tiatokonnee, silittäisinko pyykkii, soittasinko yhdel ystävälleni, lukisinko kirjaa, lähtisinko Selloo ostamaa lisävalloo sinisalvia plantuilleni, leiposinko hedelmäkaakkuu ens viikovaihtee viarait varte, pansinko orkideat likkoomaa. Kaikki ihan mukavaa hommaa, mut mitä mää tee ja mis järjästykses. 

Tyäs o sentää ain jokku aikataulut ja määräajat ja tullee pyyntöi ja kysymyksii jokka vaatii heti vastaamist ja tekemist. Koton ei ol viäl jäsentyny aikataulut eikä ol pakko tehd yhtikäs mittää. 

No, tänä aamusti kyl oli hiukka helpompaa ko ihan ensimmäitteeks käytii miähe kans ottamas influenssarokotukset. Siin oli aikatauluu meil ko piikkitäti vastaaotto oli terveysasemal kahdeksa ja kymmene välil.   

Aamusti o hauskaa herät jo kahdeksa aikaa, nauttii kaikes rauhas aamukaffeet ja käynnistyy hittaasti. Ehtoosti taas mää ihmettele, kui vähä yhdes päiväs kerkee tekemää mittää. Jos tekkee jottai, ei muut tekemiset edisty lainka. Päivät kulluu hukkaa. Pelkästää yhde vaivase appelssiini kuarimissee ja syämisee kulluu julmetusti aikaa. Jos kuarii appelssiini, siin välis ei kerkee tekemää mittää muut, esimerkiks siivoomaa kissa santalooraa. 

Mehukkaat appelssiinit vaatii: Kuari meit! Syä meit!


Ilmeisesti vaihtoehtoje määrä ja valinna vapaus tuattaa paineit. 

Tänämpä mää kumminki tei kapina. Aikani arvoi  miälesäni, et mitä mää seuraavaks tekisi ja päätinki ette tee yhtää mittää. En ainakaa mittää siit top 10 -listastani. Mihe ihmeesee mu sitä aikaa tarttis säästää? En kyl kuarinu edes sitä vaivast appelssiinii. Istui karmitoolis ja oti mukava asenno. Sit lähdinki yllättäi träffäämää yht naapurii. 

Tuli kottii ja avasi tiatokonnee. Ja täsä ny ollaa, tuli yks arkiporina. Enkä edes päättäny. 

Ruska näyttää esimerkkii: "Mä en stressaa - mä en kuori appelsiineja enkä neulo sukkia!"

14 kommenttia:

 1. Olisiko niin, että yksi "tekeminen" päivässä riittää. Ja muuten vain vapaata viihtymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, ni et vois vaik alottaa sil, ekko mää saa ny tämä yhde vaivase appelssiini kuarittuu, ni sit kaikki tekemise listat romukoppaa! Joku oravapyärävaihde o vissii iskostunu jonneki selkärankaa.

   Poista
 2. Ruskaa kannattaa kuunnella! Sillä Ruska tietää mikä on elämän syvin olemus.

  VastaaPoista
 3. Lomakkeella :D kuulepas lomakelainen,tuon pitkän listan tekemiset voit nyt siirtää tuonnemmaksi.Nyt ois tarjolla puutarha-aiheinen haaste pohdittavaksi blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, taas, Tiina! Sinult o toinenki haaste ja tunnustus, joka ei ol mult unhottunu, vaikke viäl ol sihe vastannukkaa. Vastaukset tullee josaki vaiheesa.

   Poista
 4. Lomake-elämää! Vie varmaan aikansa ennen kuin tottuu uuteen hitaampaan rytmiin. Kysy aina vaan Ruskalta neuvoa jos unohdat miten olla jouten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, ain täytyy muistaa kääntyy tämä mee kokemusasiantuntija ja elämähallintakonsulti pualee, ko alkaa pyärii miäli ylikiarroksel. Häne palvelus o sitä paitsi ihan ilmasiiki.

   Poista
 5. Voin vain aavistella millaista tuommoinen lomake-elämä on. Lomalla sitä itsekään ei saa mitään aikaiseksi, vaikka aikaa olisi vaikka muille jakaa. Vaatinee sinulta vielä sopeutumista. Mutta aikaahaan siihen nyt on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, on se kumma, et tunne o ihan päivastane: aika loppuu, päivät jää keske. No ei silti, kyl kai se aika aikanas loppuuki, vaik toivottavasti sihe o viäl aikaa!

   Poista
 6. Hei sinullle ois tunnustus blogissani,joten käyppäs hakee.Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa ihan ihmisen elämästä tuo lomakkeella olo. Hyvää lomaa ja lomaketta sen perään!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!