lauantai 4. joulukuuta 2010

Joulu keskel suvvee?

JOULUKALENTERI 4/24

No onkos tullut kesä
nyt talven keskelle,
ja laitetaankos pesä
myös pikkulinnuille?
Ja laitetaankos pesä
myös pikkulinnuille?

- -
Ja vanhakin nyt nuortuu
kuin lapsi leikkimään.
Ja koukkuselkä suortuu,
niin kaikk' on mielissään,
ja koukkuselkä suortuu,
niin kaikk' on mielissään.

(Sanat J.H. Erkko)Kevvääl 2008 me oltii miäheni Esko kans omal autol kiertelemäs Saksas ja muis Euroopa mais. Yhten huhtikuu päivän me satuttii tiätämättämme ja sattumalt Hollannis Keukenhof-nimiseen kukkapuistoo. 32 hehtaarii sipulikukkii: eri färisii ja lajisii hyasinttei, helmisyasinttei, tulppaaneit ja narsisseit... Nurmikenttii, suihkulähteti, puit ja pensait.

Meil suamalaisil hyasintti o joulukukkane. Siäl Keukehofis niit hyasinttei oli keskel kevät, oli valkosii, vaaleepunasii, sinisii, kretliineit ja kaikkii färei  montaa eri sävvyy.

Päivä oli kaunis ja aurinkoine ja lämmin. Linnut laulo. Se lintuje laulu tuntu Eskost ihan jo liijjalliselt, niät hän eppäili, ettei se ollu oikeet linnulauluu, se täyty ol jottai lavastust. Hän katteli, näkyskö josaki puitte oksil linnulaululähettimmii. Mut sit hän näki, et kyl siäl oikeet linnut laulo.

Meilt meni mont tuntii siäl puutarhas pasteerailuu. Siäl oli kauheettoma paljo turistei joka pualt mailmaa. Kuulemma se o mailma valokuvatumpii paikkoi. Kaikist ihmeellisempää meist oli, et me mentii sin sattumalt eikä tiädetty koko Keukenhofist etukättee yhtikäs mittää. Ja toiset oli matkustanu vartavaste Japanist tai Ameriikast saakka. Sattu viäl kaunis ja lämmi päiväki.

Joskus elämäs voi tul tommosii ohikiitävii täydellise kauneude ja onne hetkii mist riittää ihmettelemist ja muistelemist lopuks ikkää.

Parhaat lahjat taitaaki ol semmosii mikkä pääsee yllättämmää. Niit ei ol välttämäti osannu vaatii eikä varrot.

3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tämä joulukalenteri on kyllä hieno juttu. Tulin tätä nytkin katsomaan vartavasten!

  VastaaPoista
 2. Siellä niitä joulun hyasintteja kasvaa, ne ei vaan voi meidän joulua sulostutaa kun vaimo on haju alerginen. Blogisi on hieno luettava ja katseltava.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 3. Kiitti kehuist Aulil ja Teuvol!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!