perjantai 3. joulukuuta 2010

... vaan on hauska sentään!

JOULUKALENTERI 3/24
Esko leikitti Ruskaa ja mää yriti ottaa kuvvii häne mahti-
hypyistäs. Ei onnistunu kuva korkeest hypyst mut täsä o
hallittu alastulo. 
Reippahasti käypi askelet,
äidin hommat on niin kiireiset.
Lahjat peittyy kääröihin,
ukset kiinni pantihin,
vaan on hauska sentään!

(Sanat Emmy Köhler)

Tämä laulu Reippahasti käypi askelet kertoo ilosest kiiruust ja reippaasti kopisevist askelist, ko äiti valmistaa perheelles ja lapsilles jouluu.

Meil o piäni perhe ja ollaa kumpiki, Esko ja mää, opittu nauttimaa yksinäisistäki jouluist elämämme aikan, niät me ei kauheesti stressat joulukiiruitte kans.

Mu kummiflikkani Anu kerra piänen määritteli mu tälläi: "Sää olet se äiti kenel ei oo lainkaa lapsiikaa!" (Ei sillo ollu miästäkää.) Minul se oli oikee söpö kohteliaisuus, vaikkei Anu sitä varmaa semmoseks tarkottanu.

Nii, tua kissa kyl o ihan uus mee perheesämme. Mää en kyl ol mikkää kissan äiti, siit mää ole tarkka, vaik helllittele kissaa ja höpöttele häl. Tämä o ensimmäine jouluaika meil sillai, et Ruska-kissa on meil. Ja tämä o Ruska elämä ensimmäine joulu. Ollaa kissa tähde ajateltu, ettei viittit ottaa joulukuustakaa vaivoiksemme.

Kissa itte kyl olis onnesas, jos joulukuusi tuatas sisäl. Mää voi kuvitel, mimmost olis koristel kuust hoppee- ja kultapalloil ja roikkuvil ja heiluvil tontuil ja enkeleil ja joulunauhoil. Kuusi olis varmasti kumos jo enneko se olis koristeltu. Jos kuusi tuatas, se tarttis tuad ihan kissa ehdoil ja antaa häne sit vappaasti riahuu se kuuse kimpus. Ko ei kenenkää hermot kestäis koko aja ol komentamas kissaa ja kiältämäs hänt pitämäst hauskaa kuuse ja siin häälyvie koristuste kans, tai sit pitämäs hänt arestis suljettuje ovie takan. Siin menis joulu piloil ihmisilt ja kissaltaki.

Jos kissalt kysyttäs, tämmesii
joulukuusekoristeit hän varmaanki
valkkais ilokses. 
Jos taas mää hankkisi oikee kissa miäleisii koristuksii, ni ne olis varmaa ilose kirjavii höyhentupsui ja kulkusii, jokka kilisis kuuse oksil. Kissa tekis yli metrisii mahtihyppyi ja pyydystelis niit höyhentupsui ja sit välil huilais hyppyjes välis. Ja kiipeis puuhuu niät kuusi olis kumos mont kerttaa päiväs.


Tämmene hassu otus pannaa Ruskaa varte
joulupakettii. Tämä otukse pitkät jallaat o
rapisevvaa ainet ja joka jallaa pääs o
kilisevä kulkune. 
Olemmää kyl ostanu Ruska-kissal lahjanki. Mää voi se tälläi paljastaa ko ole aika varma, et kissa ei tul mu plokkiini kurkkimaa eikä kukkaa häl kerro, mimmose lahja hän saa. Tämä lahja o luultavasti kissa miälest ihan lapselline lelu niihii höyhentupsuihi verrattun. Höyhentupsut villittee häne hyppimää ilmaa ja tekemää kiäppei ilmas. Saa nähd millai tämä höpsötyslelu hänneesee vaikuttaa.

Tuntuu silt, et tämä ilose ja leikkiväise luantokappalee viimine lause joka päivä päätteeks  jos hän vaa ossais puhhuu  olis: "Vaan on hauska sentään!"

Yhdes pääkaupunkiseudu lehdes kerrottii, et Korkeesaare nettisivuil o lumileopardijoulukalenteri. Siält voi seurat viime suven syntyneitte lumileopardipoikaste elämää. Yhten päivän he kattelee pesäs oviaukost varovasti, ko heit varte rakennettaa lumiukkoo. Ja seuraavan päivän he vissii antaa sil lumiukol kyytii. Se kalenteri löytyy täält.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta. Ei tule meillekään joulukuusta, samoista syistä. Ja yksi kissan lahja on ostettuna täälläkin!

    VastaaPoista
  2. Mää kuvitteli Auli et ilmam muut teil tullee joulukuusi, vaik onki kaks kissaa! Valla unhottu mult et teil onki jo ihan aikuishuusholli.

    VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!