torstai 23. joulukuuta 2010

Joulupuu on rakennettu

JOULUKALENTERI 23/24


Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella.
Namusia ripustettu ompi kuusen oksilla.

Kuusen pienet kynttiläiset valaisevat kauniisti.
Ympärillä lapsukaiset laulelevat sulosti.

Kiitos sulle, Jeesuksemme, kallis Vapahtajamme,
kun sä tulit vieraaksemme, paras joululhajamme.

(Sanat G.O. Schöneman)Laulu Joulupuu on rakennettu o minul kaikist tutumpii ja rakkaampii joululaului. Sentähde, et mää ole itteki sitä lapsen nii paljo laulanu. Se o tarpeeks helppo minul, ni et määki ossaa sitä laulaa. Varsinki nuarempan oli kovi arka laulamaa, ko mul oli käsitys, etten ossaa.

Tuttuu lauluu soppii tutut namut: Fazeri parhait o ollu ain. Mää luji just, et niit o aljettu myymää 1935. Karkkivalikoimaa o vaa ain välil muuteltu. Ny mää osti yhde pussillise ja siäl oli tuttui karamellei: Kiss-Kiss, Tosca, Rex, Appelsiini (Orange), Lakta ja Jääkarhu (Islanti). Geisha ja Regina ja jokune muuki puuttu ja Suami-karkki oli tullu lajitelmaa uuten. En ainakaa muist ennestäs mittää Suami-karkkei Fazeri Parhais ollee. Karkkie koko oli piänentyny ja imeskelypinta joissaki muuttunu. On se kumma, et nämä Fazeri Parhaat o melkei selkäytimes ja niihii liittyy isoi tunteit, ainaki minul. Varmaa sama toisillaki, ko netist löysi keskustelui siit mikä karkki näist Parhaist o parempi ko muut. Siäl kaivattii Krappuuki ja Pähkinää, joit ei ennää ol siin lajitelmas. Nämä Fazeri karkit o varmaa mummuje ja faarie karkkei, ko niit o ollut jo hee lapsuudesas.
Äitini kansakouluaikane piirustus 1930-luvult: "Laatikko". Laatiko syrjäs lukkee Marmelad. Olisko tämä marmelaadilaatiko nimes piäni painovirhe ni et pitäs lukkee Fazer? Vai mahtaako Zazer ol taitelija vapaut taik miälikuvitust?

Mu lapsuudesani joulupuuhuu pantavii namui oli semmoset hapsupäiset kuusekarkit. Ne hapsut oli silkkipaperii, keskel oli kirkkaa färine tinapaperikääre ja siin tinapaperi pääl kiiltokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!