sunnuntai 23. tammikuuta 2011

KoivukujaMee oli eilä käsketty kyllää yksil 60-vuatispäivil Kurajoel. Kurajoki o kulmakunta Perttelis, joka nykyää kuuluu Salloo.

Koko menomatka sin Turu suuntaa mää päivitteli ja ihmetteli et kui kaunis mailma mee ympäril o. Tuli piänt lumehipsutust, ei mittää lumipyrryy ollu. Mettät ympäril oli puhtaavalkosii ja lumihuurteisii, lehtipuitte oksat kuura koristelemii. Taivas oli tasase harmaa.

Sit käännyttii viimisel pikkutiäl enne määräpäät, Siltasetiäl. Se vast kaunis oliki. Oli pakko pyytää et Esko pysättäs auto. Mää meni ottamaa valokuvvii.Viäl kotimatkallaki mää ajatteli tätä lumist kauneut, vaik oli jo pimmeet. Suunnitteli et mää kirjota täst plokikirjotukse ja laita näit kuvia tän näi. Ehtoosti koton mää avasi tiatokonnee ja kattoi, mitä siskoni plokis sinä päivän oli tapahtunu. Oho! Taas kerra hänel oli samallaisii kuvia ja ajatuksii. Hän oli ottanu kuvia lumisist puist ja hänel oli tullu joululaulu miälees. Hän oli pannu se laulu Winter Wonderland sanatki sin ommaa plokkiis. Mulleki tuli joululaulu miäleeni! Mun miäleeni tuli se, et Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas... Taivas ei kyl ollu sinine. Silti se harmaa taivas sen kaike kauneude yläpual näytti huikaselvalt ja kirkkaalt.

Tuli semmone miäli, et täl koivureunusteisel mättätiäl täytys välttämäti pääst uudemma kerra valokuvvaamaa kevvääl silloko nämä koivut o hiirekorval. Ja sit suviaikaa, ko koivut o oikee vihriäisii ja rehevii. Ja sit taas syksyl, ko tääl o keltane ruska.7 kommenttia:

 1. Nauratti heti tuo "meit oli KÄSKETTY" kun se on nii porilaist, nii porilaist. Ihania kuvia ja todellakin tuntuu, että meillä on vähän samanlaiset silmälasit millä tätä maapalloa katellaan kun usein tuntuu, että toisistamme tietämättä pohdimme samanlaisia ajatuksia. No, samoja geenejä, vois joku sanoa. Täällä oli taas tänään kaunis päivä ja täällä on kyllä taivas sininen jo toista päivää. No, nyt onkin sitten jo pakkanen kiristynyt!

  VastaaPoista
 2. www.puikkoellu.vuodatus.net23. tammikuuta 2011 klo 23.31

  Mää vast fiilikse sai noist sun kuvistas,
  et mää tällänki uure sivupohja porilaiste kunniaks.Luurast ko kerkke tuntuk tutult.
  Se o muu oma ottaman

  VastaaPoista
 3. Aulil se, et me sisarukset ei ol varmaa oikee koskaa oltu eri miält makuasjoist vaik muuto ollaanki erilaisii. Siis tarkota ny vaik siit, mikä näyttää nätilt ja kauniilt ja tyylikkäält, vaik ny värit ja väriyhdistelmät ja huanekalut tai vastaavat. Meil o aika samamiäline jollei ihan yksmiäline maku.

  Puikkoellul, et ompas jännää nähd, mimmone se uus luutasivupohja o. Mää ruppee sitä ny oikee vartoomaa.

  VastaaPoista
 4. Amazing beauty ! I can hardly imagine what it would be like to live in a landscape such as this. We have no snow in the city where I live. Occasionally, in winter, there is hail that covers the ground.
  I have seen snow, many years ago when visiting London and Europe, and found it quite exciting. :)

  VastaaPoista
 5. Alice! A year ago, last winter, we had exceptionally much snow and the winter was really beautiful. Now we are enjoying another very snowy winter. In South Finland where I live, often we have only a little snow, not even enough to ski. To have snow very little or not at all is actually very depressing, because it is rather dark here in the North during the winter and the sparkling white snow brings us light and beauty - even joy.

  VastaaPoista
 6. MINUA huvitti kun Sinä et koksannut,että luuraaminen on katsomista.
  En laittanutkaan sitä sivupohjaa kokonaan vaan ainoastaan sen kuvan .
  Käys "luuraamas" onko tuttu?

  VastaaPoista
 7. Ai tarkotit sitä talvist vesitornikuvvaa? Eiks ni? Mää luji et "luurast" tarkottaa "luudast". Kyl mää sitä kuvvaa ole jo käynykki luuraamas.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!