torstai 27. tammikuuta 2011

Ärrämäine olo

Joskus elämä murjoo piänesti tai suuresti ja tullee ärrämäine olo. Kyl onki hyvä, et mää ole jättänyt tämä porilaise ree eli ärrä käyttämäti ja tyytyny enttisen porilaisen, nykyisen ja pitkäaikasen espoolaisen vaa deehe. Mää voinki ottaa tämä ree käyttöö ain silloko o ärrämäine olo.

Onneks meil o tämä ilone ja eläväine lääke ärrämäist olloo vastaa, Serotoniini Extra Prolong. Suameks erikoispitkävaikutteinen hyvänmiälenilopilleri, nimittäi mee kissa Ruska, joka joka ikine päivä kaataa keinustooli hyppäämäl ilosesti täyres faarttis se karmil. Me vaa tyynesti nostetaa se keinustooli pystöö. Mut jos ilopilleri jonaki kauniin päivän onnistuu hajottammaa mu keinustoolini, sit minnuu kyl harmittaa, ottaa oikee syrämmest. Mää ole saanu se viiskymentvuatislahjaa äitiltäni. Hän taas oli ostanu se huutokaupast. Se o hiano vanha keinustooli, nakkilalaise näkköine mut piäni ja siro. Äiti o itte kunnostanu se ja maalannu valkoseks.

Sikko tämä ilopilleri ehtomyähäl tullee uniseks ja rauhalliseks, hän tuppaa minu syllyyni. Jos mul o sillo tiatokone eli sylimikko sylys, hän ottaa oikeurekses puskee ittes sylimiko al ja mun o pakko siirtää vehje syrjää ja nauttii levollisest ja laarukkaast hyrräyshetkest, silitel hänt kärelläni ja ol vaa ja istuu hiljaa, mittää muut tekemäti.

Yks yksinkertane tapa helpottaa ärrämäist olloo o men Ärräl, sin mist voi larat liikennekorttii arvoo tai aikaa tääl pääkaupunkiseurul. Ja sit siält voi ostaa Fazeri sinist. Seki helpottaa olloo ja tullee heti parempi miäli. Kävely ulkon raittiis ilmas o kans aika tehokas konsti torjuu ärrämäist olloo ja ärrämäisii ajatuksii. Tai sit semmone et mennee kirko takapenkil istumaa sillo ko kirkko o tyhjä mut joku harjottelee urkumusiikkii, istuu siäl hiljaa eikä ajattel oikee mittää, korkeintas et täsä mää ny taas ole ja mu ja mu asjani kyl nährää. 

1 kommentti:

  1. Hyvää viikonloppua kaikista ärrämäisyyksistä huolimatta ja ota siitä hyvämielen pilleristä Ruskasta kaikki ilo irti!

    VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!