tiistai 20. joulukuuta 2011

Koht joulu soittaa ovikelloo!

Mää en miälestäni ol vuaskausii kärsiny mistää joulukiiruist enkä -stresseist. Ole ollu siin onnellises ja helpos asemas, et o ollu mahdollisuus fiirat jouluu ihan omil ehdoillani niinko ole tykänny ja mikä o millonki huvittanu. Ja miähelläni o vähä sama asenne. Joulukuust ei hankit eikä ol paineit jouluruakienkaa kans.

No, joululahjoi ole kyl hiukka tänä vuannaki hankkinu. Ne o must ihana osa jouluu. Oikee erikoisesti niitte lahjoje paketoimine.

Mut tänä joulun onki jottai poikkeuksellist, ko stressaa ja käy hermoje pääl. No, ei itte joulu minnuu hermostut eikä kiiruiseks tee. Päivasto ole jo aikoi sit jutellu koton, et tänä vuan meil ei ol joulusinkkuu eikä -kalkkunaa. Livekallaa ei ol ollu ennenkää. Tänä jouluauttoaterial pitäs olemaa kyljyspattaa. Ko miäs ei tykkää sinkust eikä kraavist kalast, ni mitä sitä sit ain joulun tarttis laittaa piäntäkää määrää. En silti tiä, tykkääkö hän siit kyljyspadastakkaa. Tai tykkäänkö määkää. Mut ole sitä kuullu nii kehuttava, et se alko mu miälessäni paisumaa ihan jouluherkuks. Siin o kyl joulusii aineksii, niinko porsaakyljyksii, kuivattui luumui, inkiväärii ja kermaa. Aika tuhtii tavaraa, niinko jouluruuvvaat pruukaa ol. Muuto ruakalista o viäl aika lai alkutekijöis, paitsi punajuurilooraa ajatteli tehd, semmost mihe tullee sinihomejuustoo. En kyl tiä sitäkää, soppiiko punajuuriloora ja kyljyspata yhtee mut sen näkkee sit jouluauttoehtoosti. No, joulukaakkuuki ole kyl leiponu. Nii hyvvää, et ensimmäine kaakku meni parempii suihii ja täyty leipoo uus.

Tämä tyäviikko enne jouluauttoo o nii kiiruine ja ruuhkautunu ja kaikki myähäs, etten mittää oikee joulu hyväks kerkee tekemää. Se mua täs stressaaki.  Joulu o mul nii tärkee ja ihana juhla, et mun tarttis saad jo etukättee vähä pysähtyy, haistel joulukukkii, kuulustel joululaului, kirjottaa kaikes rauhas kauppalistaa, ol vaa hiljaa.

Tämä joulu al en edes kuvia ol ottanu, niät täytyy tyytyy viimevuatisii. Enkä ol kerriinny plokkii päivittämmää enkä teenkää plokejanne kattelemmaa saatikka kommentoimaa. Viime vuan mää pidi joulukalenteri tapast, päiviti plokkiini joka ikine päivä joulukuu alvust jouluauttoo astikka.

Ja ulkon vaa sattaa ja sattaa ja sattaa lotisee. Viime joulun oli hanket korkeat niatokset, niinko lapsuude joululauluis - niinko täst viimevuatisest kuvast näkkyy. Nyte ei voi ainakaa sannoo, et laps hankeen hukkuu, unhottuu...


Niät täytyy vaa selvit täst vuade viimisest tyäviikost ja antaa joulu tul ko o tullakseks. Tuntuu vähä niiinko olis kutsunu harvinaisii viarait muttei yhtää pannu huushollii viaraskuntoo. Ja vast ko viaras jo soittaa ovikelloo ja astuu sisäl, mää alja kattelemmaa ruakatarvikkeit konttuureist ja jääkaapist ja funteeraamaa, mitä mää viaraal trahteeraisi. No juu, kaakkuu on. Kaffeet voidaa keittää. Ja glögiäki on, ja rusinoit ja manteleit. Ja juu, hyväs lykys kyljyspata ja punajuuriloora o uunis kypsymäs.

Tämä viimine kuva o Ruskast viime joulun. Miäs täs leikittää kissaa. Kuvast näkkyy, et Ruskal ainaki oli hauska sentään. Viime joulu oli Ruska ensimmäine joulu, hänel oli sillo ikkää kahdeksa kuukaut.*****
Tervetulloo lukijaks, Anniina!

25 kommenttia:

 1. Kiireestä huolimatta sinulle mukavaa jouluviikkoa. ja mikä ettei, etteikö kyljyspatasi kävisi jouluruuaksi. Itselläni on nuo ruuhkajoulut jo onnellisesti takana eikä kiirettä minnekkään, kunhan nyt kolmen huushollin perunalaatikot saan täjjä viikolla tehdyksi. Ja vähän sellaista viimeistelyhommaa. Tää on sentään ihanaa joulun odotusta.
  Hyviä aluspäiviä sinulle ja Ruska on kaunis!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa joulunaikaa! :) Ruska on suloinen. :)

  VastaaPoista
 3. Minusta kyljyspata kuulostaa milenkiintoiselta. Luumut ja possunkyljykset vaikuttaa just sopivan tuhdilta suolasenmakealta jouluruualta.

  VastaaPoista
 4. Mummeli, hyvvää joulualusviikkoo sinullekki! Mullaki pitäs ol toiseks viimine joulu enne eläkkeel pääsyy. Mul jäi vissii rästii hommii ja sen tähde on tullu ruuhka, ko oli lokakuus kaks viikkoo pois töist Santoriinil ja sen jälkee oli ihan ylimääräne, iso vaikkaki mialuisa tyä, enttise esimiäheni väitöskirja taittamine. Se lohkasi mu syksystäni toiset kaks viikkoo.

  VastaaPoista
 5. Sirpa ja Kollo, lepposaa jouluaikaa teil!

  Auli, mää kerro sit kui miälenkiintost ja hyvvää se oli se kyljyspata. Hyvvää loppuviikkoo sinul! Onneks sul o pari päivää vappaat enne jouluauttoo, ni kerkeet vettää vähä henkee.

  VastaaPoista
 6. Ainahan me naiset tressinaihetta kekesitään....näin joulun allakin...☺

  VastaaPoista
 7. Irmastiina, nii taidetaa keksii. Hyvvää ja stressitönt jouluviikkoo sinul!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti tressi helpottaa ja saat jouluna huilata!
  Mukavaa jouluviikkoa!

  VastaaPoista
 9. Niinhän se menee että kaikella on aikansa ja paikkansa.. Joulu tulee, teemme sitä tai emme. Itse aloitan tosi aikaisin joulujutut, jos sitten mikä puuttuu, sitä ilman ollaan ;) Mutta, minä nyt olenkin omanlainen ja jokaisella on omat juttunsa, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän ;D
  Mukavaa viikkoa ja teette ihan omanlaisen joulun!

  VastaaPoista
 10. Pipsan postit, kyl se varmaa helpottaa, ja jouluhuilaust mää toivo sinullekki!

  VastaaPoista
 11. Kirsikka, kiitos ymmärtäväisest kommentist! Mää ole huamannu, et sää olet niit aikasii. Ko kattelee plokei, jois o joulujuttui, ni toisaalt harmittaa ja stressaa et kunnemmää ol mittää tommost kerriinny. Mut toisaalt tullee iloseks ja o kiva pysähtyy ja hetke kattel toiste aikaasaamisii. Kiva ko toisil o jottai valmist, saa nauttiii siit eikä tarttekka itte ol yht valmis joulujuttuje kans.

  VastaaPoista
 12. Minä en ota joulustressiä edes tuosta yhdestä haasteesta oikeassa sivupalkissasi... se pyrähtää aina silloin tällöin mieleeni ja jonain kauniina ja yllätyksekäänä päivänä vielä sinun postiluukkuusi. Sitä ennen toivotan vaan iloisesti mukavan tunnelmallista joulunalustaa. ps. minulla on myös käytössä vuoden takaiset kuvat, kun miksi jättää jakamatta esim. ihanat paperileikkuukuvat...

  VastaaPoista
 13. Kyljyspata kuulostaa herkulliselta. Toivottavasti annat ohjeen meillekin.
  Olen itse sellainen viimetipan ihminen. Ehkä sen vuoksi pidän tämän jouluviikon yleensä lomaa. Vaikken mitään ihmeitä tee, etenkään nyt, kun lähden tyttären luo joulunviettoon.
  Toivottavasti saat nukuttua hyvin.
  Kynttilä palamaan ja punajuurilaatikko uuniin tuoksumaan, kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 14. Rouva Kameleontti! Kiitos, helpotti stressipoikane taas hetkeks. Tätä stressii saa näköjäs ihan kärpäslätkäl hakat pyärryksii pitki päivää, ettei se surisis pääs.

  VastaaPoista
 15. Daisy, juu kynttilä pallaa jo tääl tyähuaneeni ikkukapenkil. Joka kerta ko katto sinpäi, ni miäli hiljenee ja rauhottuu. Kynttiläliäkki o semmone tehokas muistuttaja: ei ol mittää kiirut minnekkää!

  VastaaPoista
 16. Kuulostaa hyvältä tuo kyljyspata! Ei täälläkään ole kun kinkku ostettu ja ostoslistaa täytetään. Huomenna aamulla vielä kouluun joulujuhliin ja sitten alkaa joululoma. Mukavaa joulun odotusta sinulle ja toivotaan edes vähän lunta:D

  VastaaPoista
 17. Kuulostipa hauskalta tuo syötävä sinkku, ihanko sinun murteessasi oikeasti kinkku on sinkku?
  En ole vielä hankkinut mitään jouluruuan nimistä, saatan joutua loppuviikosta ryysäykseen marketissa.

  VastaaPoista
 18. Paula Kristiina, sinul kans mukavaa joulualus- ja jouluaikaa!

  Pipsa-Pippuri, kyl meil Poris oikeesti sanotaa tai sanottii sinkku. Ehkä nykyporilaiset jo puhhuu kinkust. Mut vanhastas porilaiset syä joulusinkkuu. Eikä porilaine voi sannoo ittees sinkuks ko se tarkottaa kinkkuu.

  VastaaPoista
 19. Joulu tullee iliman sinkkuu, kalakkunaa ja livekallaa, se tullee vaan!
  Rauhaisaa ja lämminhenkistä joulua Sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
 20. Nälkähän tässä ihan tuli! Taidanpa lähteä jääkaapille...

  VastaaPoista
 21. Jerikonruusu, nii tullee. Ja ilma joulukuust ja ilma luntaki. Rauhallist jouluu sinul!

  VastaaPoista
 22. Naukulan Mamma - hyvä! Hyvvää ja leppoisaa jouluu sinul ja Helmil.

  VastaaPoista
 23. Samoissa tunnelmissa toivottaa Ilona hyvää joulua Ilonan kammarista!

  VastaaPoista
 24. Oikein Ihanaa Joulua! terveisin Riitta Sinikka

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!