maanantai 5. joulukuuta 2011

Joen kaupunki

Jo aikasemmi ole kertonu, et viikko takasi oli käymäs Joensuu kaupunkis. Mul oli valitettavasti nii lyhkäne ja kiiruine visiitti, etten kerriinny oikee yhtää tutustummaa kaupunkii. Juna-asemal saavui perjantain ja samast paikast lähdi kotimatkal lauvvantain.Sevverra kerkesi kävelemmää siin ihan keskustas, et huamasi miälenkiintose Taitokortteli. Niinko kuvist näkkyy, siäl oli taitoshoppii, punast lankaa ja sinist kammarii ja muit kiinnostavvii pikku kauppoi, jokka oli täyn nättei piänii käsityä- ja taideteollisuustavaroit ja tekstiileit
Näis puareis olis voinu kiärrel vaik kui kauvva. Mut en kerrinny ko muutamas poikkeemaa.Etukättee oli jo sovittu yhde tyäkaveri kans et käydää jossai kirpputoril. Hän oli valmiiks kattonu sopiva välimatka pääst kirppikse. Se mainosti ittees Itä-Suame suurimmaks. Mut siälläki oli nii vähä aikaa, ettei paljo kerriinny syventymmää eikä osteskelemaa.


Ko Itä-Suames oltii, kyltit oli venäjäkski.


Väkkee oli kirpputoril jo lauvvantaiaamusti paljo ja parkkipaikka täyn autoi.

Tämä oli tämmene ihan pintapualine kraapasu Joensuuhuu.


Kuvist näkkyy seki, ettei sillo viikko takasi Joensuussakaa ollu yhtää lunta. Tänäpä tän Espoosee o satanu hiukka märkää sohjoo, jota kai hyväl tahdol vois sannoo ensilumeks. Saa nähd onko se viäl maas huamisaamun.

Hyvvää huamist itsenäisyydepäivää! 

8 kommenttia:

 1. Hyvää Itsenäisyyspäivää!
  Siellä näkyy kissatonttuja Jojensuussa. Kettujutut näyttävät hauskoilta, luulin lippahatuiksi mutta lienevät jonkinlaisia laukkuja.

  VastaaPoista
 2. Lunta on tullut meillekin, vihdoinkin maa valkoisena. Joensuusta muistan, että pääkadun (?) kummassakin päässä on kirkko.

  VastaaPoista
 3. Pipsa-Pippuri, kiitos! Kettujutut taisi ol kännykkäkoteloit.

  Cheri, lumi pysy täälläki yä ylitte, viäläki o osittai valkone maa. Mää muista aikasemmalt käynnilt Joensuust luterilaise kirko, jos oli vaikuttavat kattomaalaukset. Katto oli maalattu (muistaakseni) täytee erilaiste puitte lehvästöi. En ol mual nähny semmost. Täl kerttaa en käyny siäl kirkos lainkaa.

  VastaaPoista
 4. Ihania käsityöpuoteja ja käsitöitä! Noissa voisi loputtomasti kierellä. Ensilumi tuli myös tänne Poriin yön aikana. Anskatoo pysyykö, aika märkää on.
  Hyvää isenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihana kun olet kerennyt taitokorttelissa pistääntymään!! Siellä on... kaikenlaista ihanaa, kaunista, tarpeellista kivaa...
  Nyt on jo Joensuussakin lunta maassa.
  Rauhallista Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Tätini, äitini vanhin sisar asui Joensuussa. Olin rippukouluikäinen, kun pääsin hänen vieraakseen viikoksi. Hänellä ei ollut omaa perhettä ja hän asui kerrostalossa lähellä nykyistä keskussairaalaa. Tädistä on menenlaisia muistoja. Käsitöitä sain häneltä lahjaksi; pyyheliinoja ja pöytäliinoja. Hän oli myös suvun "auktoriteetti", jota me "lapset" vieläkin muistelemme.
  Itäsuomi on tosiaan muuttunut kaksikieliseksi. Myös täällä Lahdessa on paljon venäläisturisteja.

  VastaaPoista
 7. Paula Kristiina, tääl lumi näyttää melkei pualiks sulaneelt. Toivottavasti satas lissää, ko aamusti näytti jo mukava valosalt. Ko lumi sullaa, taas mailma pimenee.

  Kirsikka, ilmeisesti siis asut jossai siäl Joensuus päi. Mää ajatteli Joensuus, kuin kiinnostavvii suamalaiset kaupunkitki o. Olis kiva men ain vaiks pariks päivää johonki kaupunkii tutustummaa, vaik Joensuuhuu.

  Daisy, hauskaa, et sinullaki o muistoi Joensuust ja siäl asuneest tätist.

  Hyvvää itsenäisyyspäivä ehtoot teil kaikil!

  VastaaPoista
 8. Joskus vuosikymmeniä sitten lensin aamulla Joensuuhun ja illalla takaisin. Itse kaupunki jäi vieraaksi ajan puutteen vuoksi ja harmitti todella.
  Kiitos samoin sinulle myös!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!