torstai 8. joulukuuta 2011

Kissat vartoo joululahjoi?
Yks ystävä lähetti mul lehtikirjotukse, jos valistettii ja muistutettii siit, et kissatki kaipaa joululahjoi yhtläi ko ihmiset. Tämä Aamulehde kirjotus kertoo Kaunost ja Pekost, joil o tilattu joululahjat naapuri isännält. Tämä o värkänny aikasemmi omal kissalles möki vanhoist mehiläislaatikoist. Ja Kauno o nähty vaivihkaa käyvä ottamas nokosii naapuri kissa mökis. No, ny naapuri isäntä o luvannu reerat samallaiset Kaunol ja Pekol ja kummallekki viäl omat. Mää kyl veikkaa, et täsä voi sattuu sillaiki, et Kauno jatkaa päivänokoste ottamist naapuri kissa mökis ja naapuri kissa muuttaa Kauno mökkii.

Jaaha, kyl varmaa kissat vartooki lahjoi. Ko tiätäs vaa mitä lahjoi. Viime vuan mää osti Ruskal miälestäni oikee hiano vaaleepunase lelu, monilonkeroise pehmee mustekala, mut ei Ruska ol ollu siit yhtää innostunu. Mut häne paras lelus o ikivanha pirtanauha, jonka hän o itte löytäny mu vaatekaapistani. Sitä hän vettää peräsäs ja kantaa ympäri ja ettiistakasi ja jokapual.  Välil se nauha on mee sänkys aamusti ko herätää. Välil se o ovesuus ihan ko se tahtos lähtee ulloos. Ja välil - aika ussei - se o Ruska ruakakupi viäres.


Tämä o tavalline näky: Pirtanauha Ruska ruakakupil (viäreine kuva). Mul ei ol viäl selvinny, onko tämä nauha Ruska miälest saalis, jonka hän tua einespöytää lisukkeeks. Vai onko se häne kaveris, jol hän trahteeraa ruakaa ja vettä?

Ruskal o vanhoilt kissoilt perinnöks jääny hiano punottu kori. Semmone oikee kissoi varte tarkotettu. Hänel o ostettu pehmee iso pesä. Hänel o ostettu toinenki piäni ja nätti pesä, josa o häne nimes mukaa ruskalehtii. Ja muutonki soppii häne väreihis. Ei ol mikkää näist pesist eikä kori kiinnostanu.

Mut minu korini o Ruskast mukavii.


Täsä kuvas Ruska makkaa minu käsityäkorissani. Esti hän tuuppas kori kanne pois kori päält, ilmeisesti et olis pehmeempi maat. Kuva o otettu eilä ehtoosti ko me isäntäväki kokkoonnuttii kattomaa televisioo. Ruska tuli sammaa selskaapii ja meni nukkumaa mu käsityäkorriini. Ehkä hän kuulustellee täs toisel korval Linna juhlai selostust.Ja on sanomalehti tai kokonaine lehtipinoki kissa miälest aika mukava paikka funteerat mailma mennoo. Näit erilaisii kissamaisii paikkoi olis vaik kui paljo mut lopeta ny täl kerttaa tähä.

*****
Tervetulloo lukijaks, Simpura!

17 kommenttia:

 1. Hyvin tutun kuuloista, että kissa valitsee suosikkipaikkansa ja lelunsa oma-aloitteisesti. :)

  VastaaPoista
 2. Sirpa ja Kollo, nii o, jo aikasemmat kissani oli samallaisii.

  VastaaPoista
 3. Hih..Ruska on mukavuudenhaluinen kisuli ja se haluaa ihan selvästi uuden/vanhan korin sinulta, suloisten pehmusten kera.

  VastaaPoista
 4. Tuttua touhua, meilläkin aikanaan. Huomasin, että paras lahja oli jotain herkkua jota ei ihan joka päivä ollut tarjolla

  VastaaPoista
 5. Pipsan postit, hyvä idea ja helposti toteutettavakin lahja kissalle. Tosin kissallemme parasta herkkua näyttää olevan jokapäiväiset kissanmurot. Ja seuraavaksi parasta pussiruokien kastikkeet ja hyytelöt.

  VastaaPoista
 6. Täytyy tietysti olla lahjoja kissoille ja koirille! Meidän Pate ainakin sekoaa aina kun joku avaa pakettia. Paten täytys just päästä itte sen lahjan kimpuun. Ei se aina ole niin mielenkiintoista mitä siellä on vaan se et saa repiä sen paketin auki ihan tuhan päreiksi. Ja tämän jälkeen Pate kantaa paperit keittiöön(ainakin isoimmat palat) Roskisvaunu on auki ja hän pudottaa ne sinne roskiin. Ja sitten alkaa se kohkotus että eikö sitä namipalkaa jo tule kun hän noin hienosti siiivosi jälkensä.
  Kyllä nuo ovat niin vekkuleita, nuo lemmikit:D
  Nukkumapaikatkin on ihan tarkkaan valittu, eihän sitä ihminenkään mihin tahansa nukahda, eihän?
  Mukavaa joulun odotusta ja Ruskalle terveisiä:D

  VastaaPoista
 7. Voi sitä Ruskaa kun on fiksu kissa ja ymmärtää oikein perinnekäsitöiden päälle! Itse olen kyllä aika toivoton kissanlelujen suhteen. on vaikea aavsitaa missä kissat tykkää!

  VastaaPoista
 8. Olipa hauska tarina tämä, Paula! Kiitos.

  VastaaPoista
 9. Paula Kristiina, onpas tee Pate fiksu ko korjaa jälkeski. Kyl hän siit hyväst namupala ansaitteeki! Se koirie ja kissoje elämäilo ja mahdoton innostus on nii mukavaa kattel! Vai kyl koirat o siin kohkotukses paljo parempii, kissat o aika hillittyi koirii verrattun.

  Auli, sää olet aikoinas opettanu mu se pirtanauha tekemää, kui paljo siittäki mahtaa ol aikaa. En ennää ossais semmost valmistaa. Se o ollut vuadet ja vuaskymmenetki muu vaatekomerossani, eikä kukkaa enttisist kissoist sitä keksiny. Mut Ruska tempas se vaatekomerost hampaisiis ja rupes vetämää peräsäs.

  Naukulan Mamma, kiitos kiittämäst. Sul onki just samat kokemukset kissoje miältymyksist, ettei niist koskaa voi etukättee oikee tiätää.

  VastaaPoista
 10. Hauska tarina :) Sinulla se siellä asustelee ihana kisu <3

  VastaaPoista
 11. Ruskalla tuntuu olevan samanlaiset mieltymykset kuin meidän Boriksellakin :) Narut ja nauhat vain kelpaa,ei mitkään kaupan hienot lelut... Ja meilläkin maataan vaikka missä laatikossa ja korissa,oma kori ei kelpaa... On ne hassuja :)

  VastaaPoista
 12. Lila ja Sirpa, kiitos kommenteist. On nää ihanii sydämmevaltaajii - ja hassui.

  VastaaPoista
 13. Ruskan turkin kuviointi on harvinaisen kaunis.

  VastaaPoista
 14. Anna Amnell, kiitos kommentist! Mää ole ihastunu Ruskaa ihan ensi silmäyksel, ko näi häne vauvvakuvas netis. Ruska o ns. tabbykuvioine. Lisäks Ruska o kilpikonna, niät häne turkissas o aika paljo oranssipunast, mikä tekee väri erityise lämpimäks. Kissoje kuvioitte (ja värienki) perinnöllisyys o miälekiintone asia. Ussei eurooppalaiskissoje kasvattajat keskittyy joko tiikeri-, täplikäs- tai tabbykuvioiste kissoje kasvatuksee. Viime suven yks tiikerikuvioiste kasvattaja kerto tabbykuvioisest pennust, jonka yllättäi synty tiikerikuvioise kolli ja tiikeritaustase emo pentueesee. Yllätyksiiki voi joskus tul. Jos Ruska sais pennut täplikäskuvioise kolli kans, niinko o vähä suunniteltu (jos luanaa), pennuist todennäkösemmi tulis täplikkäit ko tabbykuvioisii.

  VastaaPoista
 15. Ruska on tosi kaunis kissa, ihana kuviointi. Itselläni on myös kaksi pitkäkarvaista kissaa, olen ottanut ne "käytettynä". Kissat viettävät nyt meillä eläkepäiviään. t: nainen Porin seudulta

  VastaaPoista
 16. Kiitos et poikkesit, Vanilja, "nainen Porin seudulta". Terveisii eläkeläisillenne, niil kahdel kissal!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!