maanantai 12. joulukuuta 2011

Kesä vai talvi? Kevät vai syksy?Tämä kuva o otettu tänäpä eli 12.12.2011 Kauniaisis. Ei vois helposti tiätää, et o joulukuu pualväli. Ny pitäs olemaa talvi. Vai onks tullu kesä keskel talvee? Vai syksy vai kevät?

Vuasi takasi näil kulmil (Espoo Viherlaaksos mee taloyhtiö parkkipaikal) näytti tält:Tämä kuva o otettu 8.12.2010.

*****
Tervetulloo uudeks lukijaks, Vanilja!

12 kommenttia:

 1. On nämä vuodenajat ja niiden vaihtelut vaan ihmeellisiä! Ja se vasta ihmeellistä onkin kun vuodenajan sisälläkin on vaihteluita hurjasti. (olipa sekavasti sanottu)

  VastaaPoista
 2. Hui kun olikin lunta viime vuonna jo tähän aikaan! Valtavat kinokset. Oli niin hassua, että juuri pääkaupunkiseutu sai pahimman lumikuorman, vaikka siellä se on kaikkein hankalinta, vie parkkipaikat ja auraus tukkii tiet eikä sille tahdo löytyä kaupungissa sijoituspaikkaakaan. Toivottavasti nyt ei ihan niin hurjaa lumitalvea tule pitkään aikaan, siinä oli monen pinna kireällä.
  Minusta tällainen kostea alkutalvi on ihan normaalia, kun olen syntyjään Helsingistä, niin ei siellä mitään valkoisia jouluja kovin usein ollut.

  VastaaPoista
 3. Ei ole vuodet veljiä keskenään, sen voi taas todeta. Meille sentään tuli lunta nyt viikonvaihteessa. Saa nähdä. pysyykö jo.

  VastaaPoista
 4. Naukulan Mamma, Saila ja Mummeli, kiitos kommenteist. Mää muista oma lapsuuteni Pori maalaiskunnas ja kaupunkis viätetyt talvet aika lumisin. EN tiä sit onko vähälumiset talvet tippunu muistoist pois. Sen tähde viime ja edelline lumitalvi oli mul mialuisii, ko ne muistutti lapsuude talvii. Varsinki ko ei tarvinnu tehd lumitöit. Mää oli jo valla unhottanukki se, et viime talven lunta oli paljo just tääl pääkaupunkiseudul eikä joka pual yht paljo. Opiskeluaja talvet Helsinkis 1970-luvul taas mu muistoni mukkaa oli aika lumettommii ja pimmeit. Ehkä tämä tosiaanki o aika normaali talvi tääl Etelä-Suames, ainaki melkei. Kyl loppusyksy 2006 oli kans lumeton Espoos.
  Hyvä sanonta, Mummeli: "Ei ole vuodet veljiä keskenään."

  VastaaPoista
 5. Minua ei kyllä yhtään haittaa viherjöivä nurmi. Ei palella eikä ole liukastumisvaaraa:)

  VastaaPoista
 6. Samalta näyttää täälläkin, sillä erotuksella vain, että vettä tulee joka armas päivä.

  VastaaPoista
 7. Eivät ole vuodet veljeksiä. Tuosta yläkuvasta on mahdoton arvata vuodenaikaa, olisin veikannut kevät.

  VastaaPoista
 8. Rouva Kameleontti, varsinki jo yli kyyskymppisel tämä liukastumattomuusnäkökohta o aika tärkee. Just täl hetkel tääl paistaa aurinko, ni lunta ei kaipaa valonkaa tähde.

  Irmastiina, eilä täälläki sato ja tänä aamusti oikee lotisi. Mut just nyte (12:26) aurinko paistaa siniselt taivaalt.

  Cheri, juu, määki olisi ehkä veikkannu toukokuu alkuu, vaik sillo kyl yleensä puut o jo hiirekorvil. Mukko nurmi o nii rehevä ja vihriäine, ni kovi kevväiselt näyttää.

  VastaaPoista
 9. Näyttää keväiseltä, kun pudonneet lehdetkin kaikki siivottu pois. En taida toivoa viimetalvista lumi määrää. Melkein jo tulikin, mutta onneksi muuttui vesisateeksi. Tänään jo pari tuntia aurinkokin pilkisti, näiden myrskyisten ja märkien päivien jälkeen.

  VastaaPoista
 10. Täällä Salpausselän harjulla kerkesi satamaan lunta aika paljon. Nyt on loskaista ja liukastakin.Lisäksi vettä sataa ja on pimeää. Päivällä tosin aurinkokin näyttäytyi. Kuulostaako valitukselta...

  VastaaPoista
 11. Nyt tulee verrattua "lumitilannetta" viime vuoteen, jolloin olimme hukkua lumeen. Helsingissä hiihdettiin keskellä katua niin kuin 1900-luvun alussa. Senaatintorilla on valtavat lumivuoret.

  VastaaPoista
 12. Pipsan postit, Daisy ja Anna Amnell, kiitos kommenteist! Totta o, et näit talvii tullee verrattuu ko ne o nii erilaisii. Takan o kaks lumist talvee, vaik toissa talven lumi taisi tul hiukka myähäsemmi ko viime talven. Ei sitä tiä, miks tämäki talvi viäl kehittyy, mut ny tuntuu, et viime talvi ja tämä talvi o talvie äärilaitaa, toine toisest pääst ja toine toisest pääst talvivariaatioit, varsinki tääl pääkaupunkiseudul. Hyvää joulualusviikkoo!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!