perjantai 23. joulukuuta 2011

Arkijoulu
Ihmisel o tähä ikkää mennes ollu jo montaa lai jouluu. Ihmisel mää täs tarkota kai itteeni. On ollu hauskat ja jännittävät lapsuude joulut. On ollu nuaruude joulut, jollo koko joulu tuntu vähä tyhmält ja tyhjält touhult. On ollu yksinäiset joulut. On ollu perhejoulut. On ollu onnelliset ja onnettomat joulut. Jokusin jouluin o ollu läheisteni sairaut tai muit onnettomuuksii ja jokahetkine mure sydänalas.

Mää ole vissii alkanu tulemaa lapseks jällee, ko mitä vanhemmaks ole tullu, sitä helpommi o tullu semmone lapselline jouluilo ja juhlamiäli.

Elämäni aikan mää ole viättäny yhde korpijoulunki, silloko me jouluks 2006 ajettii Tohmajärve korpee Venäjä rajal miäheni kans. Miähel oli sillo siäl vuakral mökki, ko hän oli pitäny siäl mehiläisii. Yläpual oleva kuva o muisto siält mee korpijoulust: jouluvaloil koristettu joulukuusi pihal. Oli meil siäl kyl kuusi sisälläki.

Yhtää jouluu en ol viäl ollu ulkomail.

Tämäkertasee jouluu vissii sopis nimitys arkijoulu. Ei mittää kummempaa. Ei mittää suurempii murheit just nyte, ko et tartti tähä päivää eli autoauttoo astikka ol töis ja oli olevanas stressi ja kiiru. Seki o kyl onni, jos ei ol sen suurempii murheit. Se o suuri onni, ihan oikee juhlaa, jos tarkemmi ajattellee.

Hyvä joulu toivottelemine alkaa jo tuntuu silt, et mää häipysi jonnekki valla pimentoo. Emmää minkää häivy, tääl mää ole. Varmaa joulun tavallist enämpiki kattele toisii plokei.

Mut silti. Hyvvää jouluu kaikil jokka tän joulunne keskelt öksytte!

12 kommenttia:

 1. Oikein hyvää ja leppoisaa jouluaikaa sinulle!
  Totta, mitä sanot noista suurista murheista.

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua ♥

  VastaaPoista
 3. On hyvää elellä ilman isompia murheita. Nautitaan siitä. Siispä toivon hyvää, lämmintä, hellää ja
  konstailematonta joulumieltä !

  VastaaPoista
 4. Hyvää Joulua ja paljon rapsutuksia Ruskalle!

  VastaaPoista
 5. Oikein tunnelmallista ja rauhallista joulua sinulle ♥ syksy meni niin vauhdilla varsinkin tämä loppu, kun remonttikiirettä oli ihan yllin kyllin, nyt on remontti valmis, istutaan ja ihastellaan :). Toivotaan, että vielä saadaan luntakin jossain vaiheessa ja kunnon talvi, vesisade aiheuttaa kuvauskatkoja ja vieroitusoireita.

  VastaaPoista
 6. Rauhaa ja iloa jouluusi. Lapsenmielinen joulu on paras :)

  VastaaPoista
 7. Oho, onpas tullu paljo kommenttei. Kiitos kaikil. Jouluautto o menny mukavasti sallittiaineksii pilputes ja laatikoit laittaes. Mää ole tehny tavallist lanttulooraa, punajuurilooraa, semmost misä o sinihomejuustoo ja ohrakryynei mukan, ja lisäks viäl porkkanalooraa, jonka porkkanoist o pualet palsternakkaa.

  VastaaPoista
 8. Hyvää joulupäivää!
  No minulla on nyt ollut erikoinen joulu -aatto,en nim. ole koskaan ollut pois kotoa,missä se sitten milloinkin on ollut,mutta nyt olin nuorimman L-Lapsen luona joka asuu Kyläsaatessa,siis aivan lähellä.
  Sinne tulivat poika ja toinen tyttärensäTähän asti ollaan aina oltu tässä.
  Nyt olen jo kotona ja tuntuu tosi ihanalta.

  + 3 astetta on mittarissa ja vettä tulee tasaiseen tahtiin,onneksi ei ole mitään ohjelmaa tänään.
  Aijon löhöillä nostaa koivet vaakatasoon ja kuunnella äänikirjoja cd levyltä.

  Rapsuta Ruskan korvallista ja vaikka
  sen toisenkin "asukkaan".
  Hyvää jatkoa ja onnea tulevalle vuodelle.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!