lauantai 9. kesäkuuta 2012

Aikani kuluks...
Orkideat o taas riahaantunu kukkimaa. Aikani kuluks mää niit kuvasi, ko Ruska poikimine ei ol viäl alkanu. Tähe ensimmäisee orkideaa o nousemas kukkavarsi, tullee valko-pinkkikirjavii kukkasii.
Kaikist vanhempi orkideani lykkäs tämmese monihaarase kukkavarre. Just o alkanu avvailemmaa kukkasii.

Tämä toine vaaleepunane orkidea oli mul arvotus, ko se o perintöorkidea, kälyni peruja Koskelt. En ol tiätäny, minkäfärisii kukkii tullee. Melkei samallaisii tuli ko toho toisee, ja samallaine monihaarane kukkavarsiki. Ensimmäitteeks aukes "kaksone", yhdes kukas o kaks kukkaa toine toisesas kii.

Tämä keltane o kukostanu koko kevvää ja ain vaa lykänny uusii kukkasii.
Sama täsä, ainaki helmikuust astikka o kukostanu.
Niinko tämä valkonenki...Ruskaa mää täsä päätöikseni jännää. Täsä Ruska makkaa kööki pöydäl ko miäs lukkee lehtee. Tämä o Ruska tavaomane aamupuuha, "lehdeluku". Muutonki Ruskal o tämä lauvvantaiaamu menny aika normaalisti. Hän o ollu mont kerttaa parvekkeel tiirailemas ja vetämäs happee, kastellu mu kansani orkideoit, valvonu pesukonnee käymist kylpyhuanees ja välil huilannu siäl ja tääl ja käyny haukkaamas huikopallaa. Kuvas ei nävy millai häne vattas kupruilee... On hän käyny kääntymäs pesäsäki ja pettailemas kuljetuslaatikosas. Nyt tääl vaa varrotaa...

28 kommenttia:

 1. Jännittävää, jännittävää. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja seuraavassa postauksessa saamme lukea iloisia uutisia!

  VastaaPoista
 2. Sulla on selvästi orkideapeukalo, kun saat noin kukoistamaan. Mulla ei onnistu, ei.

  Jännitys tiivistyy, pääsisipä kärpäseksi teidän kattoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Must kyl tuntuu et nua orkideat ihan ittelläs viihtyy. En mittää ihmeellist niitte hyväks tee. Yks juttu o se, et meil o varmaanki orkideoil sopivat ikkunat ja valo.

   Poista
 3. Jännittäviä aikoja, voi että. Pidän peukkuja, että kaikki sujuu mutkattomasti, malttamattomana odotellaan pentukuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasi ihan unohtua orkideapuoli, ne ovat ihastuttavia. Ymmärrän kyllä, että ne ovat palkitsevia ja niihin varmaan hurahtaa jos onnistuu kasvatuksessa.

   Poista
  2. Pentukuvia tullee heti ko o kuvattavvaa.
   Mää en ol itte ostanu ko yhde ainoo orkidea. Kaikki muut o tullu lahjaks, tuliaisiks tai perinnöks. Se o mullekki jatkuva ihmettely aihe, et ne viihtyy ja jaksaa kukostaa. Toiset o kyl lepotilas mut joku ain joukost kukkii.

   Poista
  3. Hienoa, että saat orkideasi jatkamaan elämistä;-) Minä jos saan orkidean tai jos ostan vaikka kliivian, sitä ei enää kohta ole eli olen sisäkukkien superkiller.

   Kaunista viikonloppua sinulle!

   Poista
  4. Merkillist, et puutarhaihmine o sisäkukkai superkiller. Jos sul o semmone viherpeukalo, joka toimii vaa ulkoilmas ja o epäkunnos sisätilois. Hyvvää viikovaihdet sulleki, Leena!

   Poista
 4. Kauniisti kukkivat orkideasi! En minä ole saanut kuin kerran orkidean kukkaan uudestaan. Ne vissiin vaativat aika säntillistä hoitamista, mikä ei tällaiseltä Hulda Huolettomalta onnistu. Ihailen orkideapeukaloasi!
  Ja Ruska siinä köllöttelee massu koholla. Aika jännää kuulla, montako sieltä putkahtaa kun aika on. Pidetään peukkuja että kaikki menee hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anja. No, kyl mää orkideat joka viikko aika säännöllisesti kastele (pidä ainaki tunni verra likkoomas vedes). Viime suvel kasteli kahde viiko välei eikä ne siittäkä huanoo tykänny.
   Muaki jännittää kauheesti, kui mont siält Ruska masust putkahtaa.

   Poista
 5. Ihastuttavat orkideasikin odottaa pikku.Ruskasia synryväksi. Ovat valmiina onnittelemaan pikkuäitiä kun h_hetki koittaa!

  VastaaPoista
 6. Voi mahdoton miten ihania orkideoita sinulla on!

  Ruska näyttää niin hyvinvoivalta...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa, Irmastiina. Kyl näyttää silt, et Ruska voi ihan hyvi. Saas nähd millai hän voi poikimise jälkee. Sillonki varmaa ihan hyvi. Tai... sillo hän vast hyvi voiki, niinko yleensä kissat.

   Poista
 7. Kauniit orkideat. Minulta ei taitaisi onnistua.
  Käyn vähän väliä vilkuilemassa, jos jo aika koittaisi. Ruska näyttää jännittävän vähiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskal o tänämpä ollu aika tavalline leppoisa lauvvantaipäivä. Päält päi kattoe ei erikoisempaa jännityst kyl nävy.

   Poista
 8. Huomennahan se vasta oli, se laskettu päivä?! Malttia vaan, kyllä ne tulee...ajallaan. Tosin kyllä minäkin heti ekana kiirehin tänne sinun blogiin, jotta onko jo Ruskalla pennut:D Orkideat on kyllä kauniita, itse en ole niitä yrittänyt kasvattaa. Vanhan kliivian kanssa olen vähän ihmeissäni, että lienenkö hoitanut sitä vähän liikaa keväällä, kun on niin huonon näköinen. aiemmin se aina unohtui pitkiksi ajoiksi, tosin sen huonekin on ollut paremmalla lämmöllä talven...Eikun jännätään lähestyvää synnytystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just me syliteltii Ruska kans nojatualis ja mää silitteli Ruska kupruilevvaa vattaa. Laskettu päivä o huamen, juu. Kokemukse mukkaa jos pentui o monta, niinko oletettaa Ruskal ny oleva, pennut voi syntyy hiuka etujas. Mut Ruska ei ol ennenkää pitäny kiirut. Me ihmiset vaa pidetää kiirut ja hättäillää ja jännätää...

   Poista
 9. Voi hyvänen aika kun ihanat orkideat, juu enkö kehtaa edes mainita miten omilleni kävi, menivät juuri kaatopaikalle. Olivat lastenhuoneesa ja jäivät koko talven niin vähälle huomiolle, että niistä ei ollut mitään jäljellä :(. Olisi pitänyt olla keittiön ikkunalla, niin olisivat saaneet vettä. Orkidea on kyllä yksi lempikukkasistani. Nyt on vaan mielessä pihakukkaset ja eilen tein yrttitarhaa. Ei minua saa sisälle millään, paitsi tänään olen siivoillut sisällä, kun on satanut koko päivän. Ihanaa kun on kesä ja loma. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki olis miäles pihakukat jos olsi maal mut tääl kerrostalos o vaa lähinnä noit orkideoit. Mu orkideoistani suurin osa o kööki klasil ja muutama olohuanee pual. Sin pual huaneit tullee kokemukseni mukkaa sopiva valo, aurinko paistaa länsisuunnast pitkä ehtopäivä mut ulkon kassoovat isot koivut siivilöittee valo sopiva lempeeks. Köökis niihi orkideioihi kiältämäti kiinnittää huamioo. Talvel ne viihtyy itäikkunoillaki mut tälläi suvel siält päi tullee aamupäivisi liikaa raakaa aurinkopaistet.

   Poista
 10. Minustakin on jännää odotella kuulumisiasi! Onnea vaan!

  VastaaPoista
 11. Kauniita ovat orkideat, olet onnistunut hyvin niiden kanssa.
  Hyvää vointia Ruskalle ja emännälle!

  VastaaPoista
 12. Ihania nämä sinun orkideasi! Täällä jännitetään ja odotellan myös! Ruska näyttää ottavan rennosti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Ruska näytti ottava rennosti. Viime yän kylläki must tuntu et hän touhus koko yä ja mää nukui koiraunta huanosti ko jatkuvasti jottai paukku ja kolahteli josaki tai Ruska makas mu tyynylläni ja kehräs kauheesti. Mää heräsi siihe ko Ruska oli kömpiny mee peito al ja pettas siäl kauheesti. Sit alkoki tapahtummaa...

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!