maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kuus viikkoo

Eilispäivän Ruska pennut täytti kuus viikkoo. Kuusviikkospäivänäs he oppi kaikki yht aikaa kiipeemää pentuhuanee soffal. Täsä Dionysos näyttää mallii soffal olemisest.

Täs soffakuvas näkkyy, et pentuje kuvvaamine o vaikeet. Tai nykykiälel haasteellist. Se "haasteelline" tuntuu oleva yks tän hetke muatisana. Kuvauskohde o vaikee, siis haasteelline, jos se ei ol hetkeekää paikallas. Tullee epätarkkoi pääpyäritys- tai tassuheilutuskuvia. Täsä kuvas kohde o aloillas. Viäl suurempi vaikeus o siin, et vaik kohde kui pysys aloillas, ni kamera ei millää meinaa tarkentaa pehmeisii pentuisii. Kamera tarkentaa taustaa. Niinko täsäki kuvas epäolennaisee soffapäälisee. Voi harmi ko en ossaa säätää kameraa enkä ottaa parempii kuvia!

Rakkail lapsil o monta nimmee, niät emäntäki koht mennee ihan sekasi hee nimies kans. Sen tähde mää ny puhu heist täl kerttaa virallisil nimil.Pentuje kamaris o vanha neulomakone. Se kiinnostaa kauheesti pentui. Tästä Dorothy, 6 viikkoo, tutkii neulomakonet.Saako olla? Daniel - 6 viikkoo. 
Diana - leikkiväisel ja hyäkkääväisel tuulel. Hänki kuvas tasa 6 viikkoo.

Sit viäl muutama kuva tält aamult.Pennut herräili keskel huanet oleva matto pääl. Eilä meil kävi viarait ja yks pentui ymmärtäväine maatalo emäntä sano, et kyl pennuil täytyy matto ol. Pentuje o nii hiano tehd matto al tunneleit ja vaanii siält. Ja matto päälläki leikkii. Mää tei tyät käskettyy ja leviti matto laatteel. (Oli korjannu mattot pois, ettei pennut pissais niit.) Viäl ei pennut ol osannu tehd tunneleit mut muuto matto pääsi heti hee suasioos. Kyl  lautalaatteeki silti nii mukavasti tömisee hee tassujes al, ko he juaksee.
Täsä Dianysos kellii laatteel leluje keskel. Tai enne vanhaa Poris lelui kyl sanottii paijjuiks. Yks lelu, pitkä pirtanauha, o "emolt-pennul-lelu", Ruska rakas lempilelu, joka nyte o pentuje käytös.
Täsä Dionysos o aamupesul. 
Ruska-emo tykkää huilail pentuhuanee pöydäl - tai pöydäl olevas koris. Siin pennut ei uletu hännee ja hän saa ol omas rauhasas mut samal voi pittää silmäl pentui. Ussei hän mennee oleskelemaa viäreiseenki huaneesee, joho pennut ei pääs mut Ruska pääsee. Huaneitte välisel kynnyksel o levy jonka ylitte Ruska helposti hyppää mut pennut ei, ei ainakaa viäl.

29 kommenttia:

 1. Voi pikku ihmeitä, miten noista ollenkaan raaskii luopua aikanaan, on ne niin sulosia kullanmuruja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiuka helpottaa se, ettei nää pennut ol mu omiani koskaa ollukkaa, ko Ruska o meil sijotussopimuksel. Mää ole vaa tahtonu nauttii näist pennuist ja seurat hee kehitystäs. Toivottavasti kaikil hyvä koto löytyy, se kans helpottaa luapumist kullamuruist. Mut silti. Kyl kirpasee sikko he lähtee...

   Poista
 2. Onpa pennut taas kasvaneet. Onko pikkuprinssillä jo koti tiedossa? Ihan vaan muuten utelen...

  VastaaPoista
 3. Kyllä varmasti lukijoitakin kirpasee kun tulee eron hetki. Minua ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava näkökulma, ensi yhdes varrotaa ja jännätää, sit seurataa synnytyst, sit ihastellaa pentui ja tykätää kauheesti heist - sit erotaa heist ja ollaa surullissii ja toivotettaa heil hyvvää elämää.

   Poista
 4. Ihania kuvia pienokaisista. Nauti nyt vain pennuista äläkä haikele kaikkien tekemättömien puuhien perään. Tämä on ainutkertaista. Hienoa, että Ruska saa hieman hengähdystaukoa pentujen kanssa olemisesta. Olen muuten miettinyt samaa; miksi vaikea sana on lähes kokonaan korvattu haasteellisella. Se on minusta jotenkin laimea ilmaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, onneks tänäpä sato koko päivä enkä voinu men pihahommii. Pihahommii voi tehd muullostenki mut pennut o just vaa nyte.
   Ehkä se sana "haasteelline" yrittää muuttaa näkökulma positiivisemmaks ko "vaikee".

   Poista
 5. Kyl tää o iha mahrotonta, ku tääl täytyy alvariis kissojen takia ravat;-) Daniel vie erelles mu syränt ja sit tuo ihana harmaa rontkaunotar Diana.

  Mu pittää ny plarat, mitä sää sanoi mu Luviamurteest, ko mul ei ollu sillo aikka keskittyy. Mieti ny vähä, kun asui Luvial, oli töis Poris ja äit vaa puhuu ain sitä karjalaa, ni ei täs mitenkä voi päästä Porimurtee maisteriks. Ja sit ole vähä harrastan myös Rauma giält...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, se su Luvia murtees o ihan hianoo, emmää sitä yhtää ossaakkaa arvostel, ko en tunne sitä kunnol. Se oli must vaa hauskaa ko siin oli nii lyhkäsii sanoi ja yks sana oli "pik" ja mää ajatteli, et tollai porilaine lausus sana "big".

   Danielil ja Dianal o molemmil omat fanis. Sää olet ilmeisesti molempai fani. Ja on Dorothyl ja Dionysoksellaki fanis, heil o tiados jo oma kotiki. Mää taida ol näitte kaikkie fani.

   Poista
 6. Voi,mää en kestä...nuo pienet karvanavat on niin hurmaavia<3 tuo kuva,missä Dionysos kellii selällään,ah ja voi<3 jospa pääsis noita masu-untuvia haisteleen ja pusutteleen...Sulla on kyllä kesien kesä noiden pikkuisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Tiina, just noit masu-untuvii mää haistele ja pusuttele joka päivä. He o nii sulosii, piänii ja pehmeit ja haurait vauvveleit. Ja kumminki o kova meno pääl niät tänämpä mää oti pentuhuanee toisest klasist verhot pois, ko he alko kiipeemää pitki verhoi. Ja mää kuvitteli miälesäni, et he kiipee verhoi yls astikka ja sit puttoo katorajast pääs halki johonki pöydäkulmaa. Toise klasi verhoihi he ei viäl uletu kiipeemää.

   Poista
  2. Hauska toi Tiina vuoratus...Mää pääse samamoisse jos o kysees koirapennu, mut kyl mää näist su kateist kovast tykkä. Sul tule suru pusero, ko ne lähteväs.

   Poista
 7. Minä olen kyllä noiden kaikkien karvapallojen fani! On ne vaan niin suloisia ja söpösiä:) Kyllä aika on kulunut nopsaan, että jo kuusi viikkoa. Se tietää sitä että kohta on kesälomakin ohi. No, vielä keritään nauttimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kulluu kovvaa faarttii. Mullaki jo neljäs kesälomaviikko menos. Tämä viiko jälkee viäl yks viikko lommaa. Viäl siis kerriitää nauttimaa, totta! Sitäpaitsi tää o mu viimine kesälomani, talvel mää jää eläkkeel. Sitä o mukava ajatel, ei ol viäl tullu mittää kesälomaloppumisangstii.
   Nii äkkii o kulunu seki aika, ko nää pennut o ollu meil. Viäl toine samammoine aika, kuus viikkoo, ja he sit 12-viikkosin o luavutusijäs.

   Poista
 8. Fanitan koko laumaa ihan täpöillä! Aivan ihanat kuvat ja tietysti mäkin haluaisin sen selällään kellistelevän Dianysoksen vattakarvoja haistella ;)

  VastaaPoista
 9. Minäkin fanitan koko pentuetta, suloisia ovat kaikki kuin mitkä! Ruskakin näyttää oikein hyvinvoivalta, menee vielä tovi ennenkuin saat Ruskan takaisin itsellesi. Nyt täytyy iloita ja nauttia pikkuisista, ja senhän sinä epäilemättä teetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täältäki löyty yks fanittaja.
   Olet oikees, et Ruska o yllättävänki hyvävoipane. Muutonki hän o melkei niinko eri kissa. Ei yhtää semmone "höpönassu" joka hän o aikasemmi mu miälestäni ollu, mee piäne perhee keskipiste. Miäs ja mää ollaa jääty ihan syrjää, vaik kyl hän meitäki miälelläs puskee ja meil kehrää. Kaikki häne aikas kulluu pentuje vahtimissee ja hointamissee. Ain ko pennut ylittää uude raja ja keksii jotaki uut, Ruska selvästi hualestuu ja kurmuuttaa pentui, et koittakaas ny ol aloillanne. Esim. ko pennut kiipes soffal, se herätti Ruskas hualt ja hermostust. Mut hänki tottuu sihe, et pennut oppii koko aja uut ja vallottaa mailmaa. Minu silmisäni Ruska o saanu ihan kunnioitettavat mittasuhteet täsä uudes tilantees. Jos olis hattu pääs, nostasi häl hattuu, kui hyvi ja luatettavasti hän hointaa pentus.

   Poista
 10. On ne niin suloisia, nyt selvästi pyöreämpiä kuin silloin kun käytiin katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiks kuvitel, pentuje paino o noussu keskimääri 300 g tee käynni jälkee. Ny Diana painaa hiukka yli 700 g, Dorothy ja Dionysos hiukka yli 800 g ja Daniel melkei 900 g.

   Poista
 11. Hei vaa Paula ja Ruska

  Hianosti olette pennut hoitanu, nin ne o kasonnu ja kehittyny! Ja sulosii, siit ei pääs mihinkä, tua kuure viiko ikä o iha mahtava, sillo kissapentu o vissii sulosimmillas? Ja kui kiva o seurat, ko he oppii uut joka kikine päivä, ninko Paula pränttäsit.

  Mää tahro taas kiittää Paulaa Miska kuulumiste välittämisest tääl plokis, unhottamati kaikkii teit lukijoit, jokka olette seurannu Miska vaiheit ja ny viimeksiki onnittelitte häne rekisteröimisestäs eurooppalaiseks ja kihlauksestas. Me viätetää Miska kans yhres suvvee Maskus ja ollaa kamala tyytyväisii toine toisiimme. Oikee luanikast suve jatkoo teil kaikil!

  Pirkko, Miska emäntä, Lumihelme kissalast

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko, mukavist terveisist Lumihelme kissalast!

   Poista
 12. Voi miten suloisia söpöläisiä teillä asustaakaan... ♥

  VastaaPoista
 13. Niin ihania pentuja.

  Hauskoo ja vaativoo ymmärtee porin porinoo.Jottai tää savollaene kuitennii ymmärti tahi ainakii koetti ymmärtöö.

  Ja nii ihanii mattoloit lattial ja kommee laatalattiaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina, kiitos savomurteisest porinast. Ihan helppo ymmärtää mu miälestäni, vaik vaati hiukka funteeraamist, esim. et tarkottaako laata laattaa mut sit välähti: ei sunkaa se mittää laattaa tarkot, se tarkottaa tiätysti lautaa.

   Poista
  2. kyl suu neloses ova sit ihani,käsityätaitossi näyttä oleva joukos.
   ..tämä meijä vuaratukse homma ova päi..sanonk.kaik kuva ovalentän avaruutte.
   Ei se vieläkään ole kunnossa,toinen kohta on minulle parantunut,mutta paljon vielä uupuu.
   Olen mökillä luvialla ja tänään on ollut helle.Mustikat ovat siihen nähden kypsiä,koska kuistin kivellä oli linnun jättämä pläjäys.
   ovato pennut olleet myös Koskella?
   Hyvää alkavaa elokuuta sinne.

   Poista
  3. Puikkoellu, Koskel ollaa kaikki oltu, pennutki tääl karraa peräkamari lautalaatteel. Harmi et Vuadatukses o pahoja vikoi, toivottavasti vijat pia korjaantuu. Hyvvää kuukaudevaihdet sinulleki!

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!