torstai 16. kesäkuuta 2011

Skriivari hiano trekooli
Pori kirjuriluados o nähtävää ja kuultavaa jos jotaki. 

Yks ihan uus nähtävyys minul oli Satakunna vihertiatokeskukse näyttelypuutarha. Puutarhaa sanottii vanhas poris trekooliks, puutarhuriii trekolsmestariks. 


Nyte jo alkusuvel siäl näyttelypuutarhas oli runsaasti kukkivii perennoit. Mut esimerkiks ankervot ei viäl kukostanu. Varmaa siäl o suve joka vaihees kukkivaa nähtävän. Täs o muutamii kukkii jokka mu miälestäni oli ihanii. 

Valkohaltiankukka.

Tähkähiatalijla. 

Punakissankäpälä.

Kääpiökurjenmiakka, poriks -miakkalilja. Sinileimu.

Arovuakko.
Mirrinminttu. 

Jos menette Porrii, kannattaa men tän näyttelytrekoolii Kirjuriluatoo! Kirjuriluatoo o Poris enne vanhaa sanottu Skriivariluaroks tai pelkäks Skriivariks tai Kriivariks.

12 kommenttia:

 1. Hieno otos niistä varmaan sadasta ottamastasi kuvasta!

  VastaaPoista
 2. Ollan koulusta lapsien kanssa käyty vihertietokeskuksessa. Kerrankin keväällä lapset saivat itse istuttaa äidille orvokin lahjaksi. Syksylläkin ollan käyty jos ilmat ovat vain sallinneet. Kiva paikka ja lapset tykää. Olet onnistunut ottamaan kauniita kuvia:)!

  VastaaPoista
 3. Auli, kiitti!

  Paula Kristiina, ei tullu miäleeni et lapsiikä tämä voi kiinnostaa, eikä Aulillekkaa tullu miälee sannoo. Se oli hiano paikka!

  VastaaPoista
 4. Skriivari :-D Se voisi olla stadin slangia.
  Ihania kukkia, tuo tähkähietalilja kukkiikin minunkin pihallani parhaillaan. Sinileimussa on todella kaunis väri. Ja haltiankukka on nimeään myöten suloinen. Minun täytyy nyt miettiä sille paikka omalta pihaltani ja laittaa ostoslistalle.

  VastaaPoista
 5. Saila, vois ehkä ol Skrivariki stadi slangiks, ja ehkä porikski, en ol varma. Mää muisti tähkähiatalilja sun plokistas, ja se on luannossaki nähtyn kaunis, niinko kuvassaki. Minnuuki ihastutti sinileimu färi. Haltiankukas heräs kysymys, minkätähde plakaatis sanotaa valkohaltiankukka, vaik kukka o sulose vaaleepunane. Minust tää oli hiano paikka, tämmesii yleensä näkkee vaa ulkomail.

  VastaaPoista
 6. Hei! Olen jo muutamaan otteeseen vieraillut täällä. Kiitos tuosta vinkistä, juuri kävin Porissa, seuraavalla kerralla käynkin tuolla katsomassa. Kesät mökkeilen täällä Satakunnassa.

  VastaaPoista
 7. Pipsa, kiva ko olet poikkeillu. Tervetulloo! Kannattaa men ton näyttelypuutarhaa.

  VastaaPoista
 8. Laitan paikan muistiin. Olen ajatellut poiketa Porissa nyt kesälomalla. Kahtena kesänä on ajettu pitkin länsirannikkoa Kalajoelta Turkuun ja piipahdettu rannikon kaupungeissa.(Porin ohi, ihan hävettää tunnustaa:) Nyt kun tällainen poritietoisuus on vallannut minut, niin ihan pakko tutustua vähän kaupunkiin. Siellä hautausmaalla, mausoleumissa pitää ainakin käydä.

  VastaaPoista
 9. Kissankäpälä tuo lapsuuden mieleen. Radan varrella asuneena niitä katseltiin ja kerättiin. Tykkäsivät kasvaa karussa hiekkamaassa. Nykyisin en ole juurikaan huomannut luonnossa niitä.
  Pori on lähes vieras kaupunkin. Yksi reissu tehty kymmenisen vuotta sitten Kirjuriin. Ray Charles oli voimissaan ja jäi lähtemättömästi mieleen. Muuten jäi Kirjurikin tutkimatta. Ehkäpä joskus.

  VastaaPoista
 10. Jerikonruusu! Paljo olis tutkimist täs kotimaassaki meil itte kullaki saati sit ulkomais. Minul o koko Keski-, Itä- ja Pohjois-Suami ja aikalai Pohjammaaki tuntematont seutuu. Aika hyvi jos olet yhde reissu tehny Porrii ja Skriivarii.

  VastaaPoista
 11. Farmarimessut oli vallanneet Kirjurinluodon, ei menty puutarhaa katsomaan :) Oli pori-listallani :)

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!