torstai 9. kesäkuuta 2011

Raparperiherkut
Koskelt saatii korjattuu tämä suve ensmäine sato: raparperit. Kottii päästyy mää tei raparpereist piirakkaa, mehhuu ja hiukka hyytelöö.Piiraka pohja o perinteine Mamman marjapiiraa pohja.

Täyte o eri reseptist:
1 prk kermaviilii 
1 prk maitorahkaa
2 kanamunnaa
2 dl sokerii (mää pani vaa 1,5 dl ja tuli ihan tarpeeks makkeet)
2 rkl sitruunamehhuu
1 tl valniljasokerii. 

Kaikki aineet sevotettaa keskenäs ja pääl asetellaa tai ripotellaa raparperipaloja, jokka o leikattu pitkittäi tai poikitta - kuki makus ja käsialas mukkaa. Pitkittäi leikatut suikaleet o hauska näkköisii, mut sillo olis hyvä käyttää neliskanttist tai suarakulmast vuakaa.

Mehhuu mää tei yhde maijjallise niisanotusti omast päästäni. Raparperei joukkoo lisäsi viimesuvisii vanhoi marjapakasteit, hiukka mansikkaa, punast viinimarjaa ja karviaist. Ja sokerii 1 kg neljä litra kattilallisee. Hyytelöö taas tei marmelaadisokeripurki kyljes oleva ohjee mukkaa.Mikä joukost puuttuu, vois kyssyy. No raparperikiisseli tiätysti. Ihan vaa ploki merkeis olsi voinu tehdäkki. Mutten kumminkaa tehny ko ei meil oikee ol kiisselil syäjii. 

16 kommenttia:

 1. Tämä resepti on tuttu mulle. Varmaan olen sen tehnyt just pitkittäin suorakaiteeseen. Huvitti eilinen postaukseni. Ruokablogit saa varmaan tosi paljon lukijoita kun mun blogille tuli eilen oikein lukuhuippu: pitkälti yli neljäsataa. Mehut näyttää tosi ihanilta.

  VastaaPoista
 2. Auli, mulleki tuli eilä lukuhuippu ja mää ihmetteli. Mul oli kissa-aihe. Lukijoit oli liki kolmesattaa, mun plokini huippu. Sää leivoit täl reseptil ensi ja kehuit ja sit leivoi mää.

  VastaaPoista
 3. Raparperi on hyvää! :) Minä sain ystävältä raparpereja ja keitin kiisseliä.

  VastaaPoista
 4. Voi kun asut kovin kaukana Paula, olisi ollut kiva syödä raparperipiirakkaa ja juoda kuppi kahvia. Mutta kopsaampa tuosta reseptin niin eiköhän sitä täältäkin raparperia löydy, ainakin pojan tontilla kasvaa.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 5. Sirpa ja Kollo, hyvä et täydensit tämä puuttuva osa, kiisseli!

  Teuvo, piirakkaa o kyl meil viäl pari siivuu, niät riittäs tarjot viaraalleki! Mut jos itte teet, ni voit herkutel omas perhe- ja ystäväpiiris. Jos raparperit leikkaa pitkitelle pitkiks suikaleiks, ni tullee oikee näyttävä näköne ja vähä erillaine piirakka.

  VastaaPoista
 6. Tämä asenne on just sitä meidän leikkiä:
  tehdä kiisseli blogiin...
  Tai niinkun minulle kommentoitiin kotona, kun kehaisin orkideani innokkuutta kukkia,
  että ei kun kamera esiin ja blogiin päivitystä;)

  On se niin ihana, olla innostunut omasta istumaharrastuksestaan... ja löytää toisia samanmoisia:) TYKKÄÄN:))

  VastaaPoista
 7. Rva Pioni! No mun ei sentää tarvinnu tehd sitä kiisselii oikeesti ko Sirpa ja Kollo lainas mul sitä virtuaalisesti. Ja Teuvo Noormarkust kävi meil virtuaalisesti raparperipiirakkakaffeil.

  VastaaPoista
 8. Naukulan Mamma! Haukkasit just pikku siivu virtuaalist raparperipiirakkaa, ja hörppäsit kulaukse tätä visuaalis-virtuaalist raparperimehhuu. Tuntuu mukavalt tarjot piirakkaa, mehhuu ja kaffet plokiystävil.

  VastaaPoista
 9. On tämä kesä vaan ihanaa, voi tehdä kaikkia herkkuja omasta puutarhasta. Nauttia lintujen laulusta ja katsella kauniita kukkia. Ja ihan vaan
  välillä olla köllöttää!

  VastaaPoista
 10. Paula Kristiina! On kyl kesä sulost aikaa. Mun täytyy varrot lommaa viäl tämä ja kaks seuraavaa viikkoo. Mut kyl töissäki olles suviaika ihanalt tuntuu.

  VastaaPoista
 11. Olen tehnyt raparperimehua niin, että kattilaan laitetaan raparperinpaloja, sitruunaviipaleita ja sokeria ja kiehuva vesi päälle, annetaan seistä yön yli ja siivilöidään seuraavana päivänä. Mehua voi maustaakin esim. mintulla tai kanelilla. Kehuttu on! Muuten alkukesän raparpereista tulee punaisempaa mehua kuin loppukesän.

  VastaaPoista
 12. Ilona H, kuulostaa raikkaalt suvijuamalt! Mu mehustani tuli näi punast senki tähde, et siin yhdes mehumaijjallises oli vähä viimevuatisii punasii pakastemarjoi lisän - mansikoit ja punasii viinimarjoi.

  VastaaPoista
 13. Ihania herkkuja olet tehnyt raparperistä.
  Mehu on varmasti hyvää.
  Minullakin oli eilen ennätyspaljon lukijoita. 98 kpl ja kiisseliblogissakin 48, vaikkei siellä yleensä piipahda kuin jokunen silloin tällöin.

  VastaaPoista
 14. Daisy, hassuu et eilä oli joku ihme plokivillitys, ni et ainaki meil kolmel oli lukijaennätys.

  VastaaPoista
 15. Kuvittelin, että minun "summertime" jotenkin bongasi lukijoita ympäri maailmaa, mutta se olikin tämmöinen paikallinen raparperihurmos, tai jotain..
  Hauska juttu, kun on lukijoita :)

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!