perjantai 10. kesäkuuta 2011

Käsityäaarteet

Vanhat talot o yhdistelmä rähjäsyyt ja vanha lummoo ja aarteit. Sen mää huamasi viimeistäs silloko siskojeni kans tyhjennettii mee kototalloo äitimme kualema jälkee. Sen mää ole huamannu taas nykko ollaa oltu parin viikoloppun Koskel miäheni Särä-nimises kototalos. Yhdistelmä vanha ja rähjäse lummoo ja aarteit.

Yks aarrearkku mikä pistää siäl silmää o käsityät ja niitte arvostus: lankat, kankaat, vanhat ittekudotut tekstiilit, pellavaliinat, räsymattot. Valmiit ja keske jääneet käsityät.

Siäl oli hyllys sama kirja joka oli mu äitilläniki ja jost määki ole nuarempan ottanu pitsimallei. Tämä äitilt jääny Mary Olje pitsikirja o mu siskoni Auli hallus. Samallaine oli siäl Säräl.Näihii räsy- eli trasumattokirjoihi en kerriinny viäl paremmi tutustummaa. Kiinnostaa minnuu, ja jos mee suunnitelmat luanaa ja mennää sin taas juhannuksen, ni sillo meinaa kattel näit mattokirjoi tarkemmi.


Kankaspuis o miähe sisko jälliilt kutteil kaunis sinisävyne trasumatto. Varmaa toine sisko jatkaa sitä tai päättelee sen. Tämmest ihmise elämä o. Ain jää jottai keske ko lähdetää.
Alualkai ajatteli, et munki plokissani olis tärkeen aiheen käsityät. Mut toistaseks mu käsityätekemiseni o ollu aika olematoint. Täytyy kertoo joko omist vanhoist käsitöist tai toiste vanhoist, uusist tai keske-eräsist.


9 kommenttia:

 1. Tuttu kirja, tosiaan. Räsymatto näyttää ihan niiltä matoilta, joita kudoit pari vuotta sitten.

  VastaaPoista
 2. Käsityöt on puoleensa vetelevä aihe ja käsityöaiheisia blogeja on kiva lukea. Niistä saa lisäinspiraatiota uusien asioiden kokeiluun. Käsityöblogeissa vaan työt valmistuvat.
  Minusta sinun blogisi juuri tällaisenaan on mukava. Minäkin pidän käsitöistä, vaikken tuota juuri mitään.
  Oman blogini painopisteen voisin siirtää keskeneräisiin käsitöihin, jos vaikka kannustuksen voimalla inspiroituisi valmistamaan keskeneräisyyksiä edes hiukan valmiimmaksi. Tietyin välein aina postaisi samasta työstä ja inspiroituisi hiukan... Pitäisi vain uskaltaa kehdata avatua aiheesta. Haastan sinut. Tästähän voi tulla kivaa. Ehkä meitä on muitakin.

  Noista käsityökirjoista olen ajatellut, että niitä on kiva katsella!

  VastaaPoista
 3. Auli, mul tuli sama miälee. Tämä matto o kyl kokonas sinise sävyi ja näyttää kauniilt ko ne sävyt hiukka vaihtelee. Tai se o siis puis enkä ol sitä kokonaisen nähny. Mun mattoni oli "sateenkaarimattoi", jois värit muuttu enämpi.

  VastaaPoista
 4. Rva Pioni! Kiitos, otan haasteen vastaan, en vaikeana enkä vaikeutena vaan helpotuksena. Esitellään keskeneräistä!

  VastaaPoista
 5. Kirjan kannessa on tutunnäköistä pitsiä, vaikken itse olekaan sellaista virkannut.
  Blogin päivitys on minullakin ollut ainoa "käsityö" miltei koko kevään.
  Saan ensi viikolla uudet silmälasit. Sitten taas näkisi. Minulla on se suuri urakka kesken, se palojen ompelu...

  VastaaPoista
 6. Daisy, onnee uusil klaseil ja paloje yhdistämisel.

  VastaaPoista
 7. Heissan Paula!
  Blogissani on sinulle jotain...noudappa se sieltä...:))
  T:Marika Valkoista&rustiikkia blogista(bloggeri ei toimi edelleenkään,siksi anonyyminä...)

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!