torstai 23. kesäkuuta 2011

Köökiasiaa

Enne siivoomist.

Siivoomise jälkee. Hiljakkoi Lisa sisustusplokisas kehu kööki avohyllyi ja kyseli kokemuksii ja miälipitteit niist. Se aihe jäi pyärimää mu päähääni. Minust köökist tullee ilmava ja kaunis, jos o avohyllyi ja tavaraa esil. Emmää tykkää siit, et kööki o valkone laboratorio. Kööki o mum miälestäni tärkee huane, josa laitetaa ruakaa, syärää, oleskellaa, lujetaa lehtee, seurustellaa. Mut mää en sulat kovi kauvvaa sekasotkuukaa. Vaik ole aika hyvä pitämää tavarat ja paikat järjästykses, silti mee kööki avohyllyt ja tasapinnat tuppaa kokkoomaa kaikemailma sekalaist töönää. Eikä pelkästäs miähe jälliilt, yhtlai minu. O helppo laskee kädestäs. 

Enne siivoomist.


Siivoomise jälkee. (Tai taidakkaa ol suurt erroo.)


Mee köökis oli enne remonttii tilajakajan ruuvvaalaitto- ja ruakailutila välis iso, kattoo asti ulettuva kaapisto. Mu siskoni Päivi keksintö oli, et sihe panis matalemma kaapisto ja kaapie toine pää olis pelkkii avohyllyi. Sillai tehtii. Ja mää ole kovi tykänny näist hyllyist, vaik niis o se vika, mitä äskö selliiti. Lisäks o se, et pitäs pyhkii pölyjä, mut jos o liikaa sekalaist tavaraa, o vaikee pyhjet pölyjäkkää.

Täsä al o sama hyllykkö toiselt pualt kattottun.

Enne siivoomist. 


Siivoomise jälkee. 


Enne siivoomist.
Siivoomise jälkee.


Kööki pitkäl seinäl vastapäät ikkunaa hommattii tämmene astiakaapisto. Tämäki o Päivi suunnittelema kokonaisuus. Färit ja kaapisto ovimalli mää kyl valitti itte. Färi nimi oli "latte" mut mu miälestäni se muistuttaa enämpi maitokaakaoo ko maitokaffeet. Astiakaapis o keskul avohyllyi, muistaakseni se oli mu toivomukseni, ja klasiovet. Kaapi o sevvert matala, et se pääl voi kans pittää mialuisii esineit. Kaapi pääl o mu tooppi- ja kaffepannukokoelmani. 

Enne siivoomist.
Näil astiakaapi hyllyil o mu Pomona-purkkikokoelmani. Ja lisäks ussei tärkeet postii, laskui, reseptei, korui ja muit töpesköi, kumminauhoi, silmäklasei ja mitä millostenki. 

Siivoomise jälkee.
Siivoomise jälliilt Pomona-purkkikokoelma näyttää vähä kauniimmalt.Enne siivoomist ja se jälkee.

Sinivalkoset lautaset pyssyy ain järjästykses, ko ne o tarpeeks korkeel, ni et ei tul sevotettuu niit. Niitäki tarttis ain joskus pest, ko ne tullee pölysiks. Ja ko köökis se pöly o viäl jotenki rasvast.
Korkee kaapi päält haukottelee mee paras koristus, Ruska.Ussei Ruska oleskellee tääl kaapi pääl, jos meki ollaa köökis. Täsä o pesuhetki menos. Se o muuto klookii, et kissal o paras mahdolline pesuainekoostumus omas syljesäs, niät turkki tullee ilmavaks, puhtaaks ja tuaksuvaiseks. Sylki o ainaki kolmitehost, siin o pesu-, huuhtelu- ja hoitoaineet mukan.  

26 kommenttia:

 1. Kissan peseytymistä on ilo seurata - se on niin huolellista ja keskittynyttä puuhaa ja kissakin selvästi nauttii, kun tulee puhdas olo. :) Kissa käyttää taitavasti tassujaan ja sylkeään pesuvälineenä puhdistaessaan myös korvantaukset.

  VastaaPoista
 2. Sirpa, ussei määki sitä tarkkaa puuhaa kattele, ko kissa pessee korvatakuset ja posket. Ja varpaitte pesu o kans kiva näköst, ko kissa levittellee varpaitas ja nualee tarkasti varpaittevälit.

  VastaaPoista
 3. Se varpaiden välien puhdistaminenkin on hauskan näköistä - puhdasta tulee ja tarkasti. :) Kissa on uskomattoman taipuisa peseytyjä!

  VastaaPoista
 4. Juu Sirpa, takapuale peseminenki sujjuu yleensä notkeesti. (Paitsi vanha ja lihava kissa voi tarttee avitust.)

  VastaaPoista
 5. Kaunista on sun köökissäs! :) Meilläkin kissa tykkää olla korkealla kaapin päällä,sieltä saa rauhassa tarkkailla maailman menoa... Mäkin olen seurannut tuota pesurituaalia,ja uskomattoman järjestelmällistä on kissan peseytyminen :)

  VastaaPoista
 6. Ei lainkaan pahoja sun ennen-kuvatkaan. Kunpa itsekin rohkenisi tuohon ennen ja jälkeen kuvan ottoon. Kun mun ennen kuvat kun olis paikoitellen niin hurjia!

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti paras koristus :) Hyvää juhannsuta.

  VastaaPoista
 8. Hyvää juhannust teil kaikil, Sirpa ja Kollo & Sirpa, Auli ja Amalia - ja muut!

  Auli, olethan sinä jo ihan hurjia kuvia rohjennut julkaista, kun julkaisit niitä Miu Miu Nekku Neilikan raatelemia seiniä. Ei sulla mitään sen pahempaa siellä enää ole.

  VastaaPoista
 9. Jälkeen,ennen kuvat on kivoja, ja kaunista sinulla onkin!
  Minä hulluna sisustusjuttuihin, vaikken jaksa kotona paljon sisustella, mutta siistiä pitää olla.

  Ihana Ruska, ihankuin hämmästelis tuolla ylhäällä jotain ;D
  Tykkääkö puurosta?

  Leppoisaa ,antoisaa Juhannusta Paula!
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 10. Ei tykkää Ruska puurost. Kattelee muute vaa ja seurailee emännä ja isännä touhui. Hyvää juhannust!

  VastaaPoista
 11. Keittiö on kodin sydän, ja kaapin päällä istuva kissa kruunaa koko komeuden.
  Mukavat Jussit!

  VastaaPoista
 12. Kävin selailemassa linkistä Suomi-Pori-sanakirjaa ja nyt minulle selkisi, mikä on tarkalleen knääkkä, kun tätini käytti aikoinaan sitä sanaa. :) Samoin heillä oli puheessa paatti, ja suntti (salmi), joka erotti saaren mantereesta.

  VastaaPoista
 13. Köökki, tuli ihan lapsuus mieleen, kun isä usein puhui köökistä. Nuo ennen jälkeen kuvat kivoja, mutta ei nuo ennen kuvatkaan ollenkaan pahalta näytä.
  Tuo Ruskan peseytyninen on kovin tarkkaa puuhaa ja nautinnollisen näköistä.
  Hyvää jussin päivää!

  VastaaPoista
 14. Hyvää juhannusta, Mummeli! Himmulle myös.

  VastaaPoista
 15. Mää olen tehnyt samaa koko aamun,ennen ja jälkeen.Täytyykin joskus näyttää miltä näyttää ellun "ennen" Täällä alkoi sataa.Olen samaa mieltä,että paras koristus on ylinnä;))

  Hyvää juhannusta,vaikka ei oikein siltä nyt näytäkkään.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Puikkoellu, hyviä juhannuspyhiä sulleki. Täälläki o ihan satteise näköst.

  VastaaPoista
 17. Välillä on mukava viettää taiteilijaelämää ja jättää kaikki sikin sokin. Sitten taas järjestellään kaikki paikoilleen, kun siltä tuntuu :) Hauska postaus.
  Sinulla on kiva keittiö, kivoja esineitä ja ihana Ruska. Oma keittiöni taitaa olla samanikäinen, ainakin kaapit ovat aika tutun näköiset, vaalean harmaat tosin minulla.
  Oikein hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 18. Nätti ja avaran tuntuinen köökki sulla. On tuttua tuo että kaikki tupaa kerääntymään hyllyille ja pöydille. Sit aina välillä rupee kattomaan et ny tarttis tehdä jotain. Ruskalla on oikee aitiopaika tuolla korkealla. Hyvää Jyhannusta! :)

  VastaaPoista
 19. Jerikonruusu, Daisy ja Paula Kristiina, kiitos ko poikkesitte ja hyviä juhannuspyhiä teil kaikil!

  Jerikonruusu, kiitos. Keittiö on kodi sydän ja sen tähde siäl näkkyy asumise jälkii ja sin kokkoontuu tavaraa. Sää sen sanoit! Ruska oikeesti kruunaa mee huusholli.

  Daisy, mee koti o 1960-luvu lopust, remonttii tehtii 2007 kevättalvel.

  Paula Kristiina, Ruska lähettää aitiopaikaltas terkkui tee Patel.

  VastaaPoista
 20. Kaunis kettiö Sinulla :) Mukava oli taas piipahtaa täällä! Oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 21. Kiitos, Henna, ja hyvää juhannust sul kans!

  VastaaPoista
 22. Kyllä siivous tekee ihmeitä, meillä vaan pysyy järjestys niin hetken aikaa. Ja sitten muuta asiaa, porilaista, Ukko oli keskustassa kahvilla ja istuskeli pöydän vieressä, kun joku vanhempi pappa opasti "Naisten ponkailu on parhaimillas kylmä-altaa viäres" Minulla meni hetken ennenkuin tajusin, mutta kyllä murre on kivaa. Oikein leppoista juhannusta.

  VastaaPoista
 23. Kaunis keittiö ja vielä kauniimpi Ruska! Hyvää juhannusta teille kaikille!

  VastaaPoista
 24. Sinulla on ihania retro-astioita siellä hyllyillä!!Ja kiitos minulle ranta ihmiselle Yyterin vinkkauksesta. Itse en ole tosiaan koskaan siellä käynyt. Lähdenkin tästä rannalle kävelemään....minun lähistöllä olevalle rannalle....ihana tuo sinun murre, jolla kirjoitat. Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 25. Ihanasti murteella:)Minun kotona se on kyökki:D

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!