tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kirpputorilöytöi PoristPoikkesi Pori Isolinnakadul yhtee myynti- ja ostoliikkeesee ja heti huamasi siäl ihana Arabia vanha Canton-sarja ruakalautase. Täyty kai mu se ostaa. Se soppii ko nakutettu mu sinivalkosee lautaskokoelmaani, joka o mee kööki seinäl. Enne Poris päi lautast o muuto sanottu taltrikiks. Mu isäni kerto semmost juttuu, et häne kummitätis huusi pojalles Henrikil: "Hentrikki, tuas tän se taltrikki!" Ja Henrikki, se isäni serkku, loukkaantu valla ja suuttu ja kloosus äitiis et: "Kui te pojallenne semmose nime olette antanu, ettette ossaa sitä eres sannoo!"

Poris o mu miälestäni hyvät kirpputorit. Niit o keskikaupunkil, mm. Sisätori Isolinnakadul ja Fida Lähetystori liki torrii, ja hiukka kaupunki ulkopual o mm. iso Superkirppis Paanakedokadul, Kontti Mikkolas (josa en ol muuto edes käyny mut ole kuullu kovi kehuttava) ja Jättilöytökirppis Vähälraumal  mu enttise kotoni naapuris.

Tämä Sointu-sarja pullalautase mää löysi kans Porist. Viime syksyn osti kaks samallaist Viherlaakso kirpputorilt. Ny sai sit kolmannee, ja kuppei o epälukune määrä. Ole alkanu kokkoomaa näit sen tähde, et meil oli koton lapsuudessani näit ja ne oli minust kauniit. Ja sit mää perei äitiltäni pari kuppii ja tassii ja kermaneka ja sokeriastia. Ain ko joskus harvo nää kirpputoril tätä sarjaa, osta.

Kuparipannukokoelmaani sai kans lisäyst, kaks pannuu. Isompi makso 10 euroo ja piänempi 7 euroo. Mää tykkää, et nämä o aikasemmi maksanu kirpputoreil kolmekympi paikkeil. En ymmär kui oli nii halpoi. Enempää en voi näit hankkii, kokoelma tuli ny täytee.


Vähärauma kirpputoril hyppäs silmääni pellavaine sauna- tai aamutakki. Usseinkaa en kirpputoreilt ossaa kattel vaatteit. Mut kui ny tämä sattu silmääni. Luultavasti tämä o virolaist tekkoo, siin o kauniit ruusukuvioit. Makso vaa 10 euroo, vaik o mu miälestäni hiano pellavavaate. Ja just sopiva mul.

15 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä olet tehnyt. Minäkin kävin sunnuntaina vähärauman kirppiksellä ja eilen isolinnankadun. Norsun löysin taas eilen hinta 3e ja farkkuhatun uuden 1e, jonka tuunaan jollakin lailla kesähatuksi. Kirpparilla on kiva penkoa odotan etttä pääsen Uudenkaupungin kirpparille ja siellä on vanhoja osto ja myytiliikkeitä niistä löytää kans kaikkea kivaa. Toivotaan aurinkoista päivää :)

  VastaaPoista
 2. Taas meillä on sama aihe samaan aikaan. Eli kirpparit. Keskuskartanoon alakerrassa on muuten tosi iso kirppis, kävin siellä. Siinä Isolinnankadun osto-ja myyntiliikkeessä en ole käynyt. Pitää poiketa, jos uskallan, kun tahtoo sitten mopo karata käsistä jos näen jotain kivaa.. Sitä pokaaliakaan en ole unohtanut, ettet luule. Pitää vaan vähän miettiä mitä siihen laittaa...

  VastaaPoista
 3. Paula, ostin tuollaisen samanlasien kylpytakin just Tallinnasta, kun vietimme niitä äidin kasikymppisiä. Se on ihanan vilpoisa ja sait sen halvalla.

  VastaaPoista
 4. Paula Kristiina, jännää men jonneki Uuteekaupunkii osto- ja myyntiliikkeisii. Hyvvää Uudekaupunki reissuu, sikko sin kun menette.

  Auli, mää vastasi jo su plokissas. Sin Keskuskartano kirppiksel tarttee kans joskus men.

  Päivi, me muisteltiinki Auli kans, et sää ostit Virost tommose kylpytaki. Mää miätei miälesäni, et olik se just tommone ruusune. Jotenki muista ekko sää ostit se ni sanoit et ny sää hemmottelet ittees.

  VastaaPoista
 5. Kröhöm. Tulin vaan kertoo et oon Wilma Ilona. Se toinen on Helmi Orvokki.

  VastaaPoista
 6. Siis niiku ku mä olin pieni, ni mun nimi oli sillinki Wilma Ilona. Ja sit vaa sen sanon, et kyl Ruskalle varmaa maistuu hyvin noist lautasist. Niin on nätit.

  VastaaPoista
 7. Oi-voi Wilma Ilona, kyl mää ny ole kauhee nolo, kui mää ny sillai tee flikkoje nimet sevotinkaa. Mut hianoo et sää tulit tän mu plokkiini oikee henkilökohtaisesti minnuu treffaamaa. Otaks vastaa mu anteekspyyntökrapsutukseni? San ny kauheesti terveisii sil Helmi Orvokil ja Mammal! Ruskaki lähettää terveisii.

  VastaaPoista
 8. Siellä keskuskartanon "Hyllymeressä" minullakin on ollut koko talven "firma"
  jossa olen niitä verhoja ja tyynyjäni myynyt.Nyt otin loman ehkä syyskuuhun asti.Se on porin siistein paikka,siitä tykkään.Hianoja aarteita olet löytänyt pitääpä olla silmät auki jos löytäisin sulle "taltrikin".Olin siellä Nöykkiössä kylässä,sellaisessa perheessä,kun hoidin sitä tyttöä isän opiskellessa porin tekulla,tyttö on nyt 17v ollessaan silloin vuoden vanha.
  Olen nähnyt hänen ensi askeleensa.Siitä saakka olen roikkunut
  mukana,varamummoksi kutsuvat.
  Perjantaina olin Leppävaarassa yhden blogi ystävän luona bigM,tämä oli kolmas tapaaminen,"parantelimme maailmaa moniltakin kanteilta."
  Ihana tyyppi.EILEN kotiuduin ja nyt olen mökillä.

  Hyvää jussinpäivää Sinulle ja perheelle.

  VastaaPoista
 9. Älä hei Paula välitä. Sä oot kiva ja me vastaanotetaa kyl kaikki rapsutukset. Toi nyt on vaan vähä tollanen.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa Helmi Orvokki, ihanaa, kiva ko tulit minnuu puskemaa! Kraps, Kraps!

  VastaaPoista
 11. Puikkoellu. Tervetulloo sin kotokulmil. Ai hyvänen aika, Hyllymeri-kirpputori o su "firmas". Mää ole kauheesti ihmetellykki, mikä se semmone "firma" o, mihe sää viät tyynyi ja verhoi.

  VastaaPoista
 12. Ihanat lautaset, eikös olekin tuo Sointu sellainen, missä kupissa on kukkasia? Minulla on sitä perintönä myös epäsuhtaiset määrät ja joskus olen lautasiin törmännyt, mutta aika huiseja hintoja niistä pyytävät välillä. Oikein mukavaa juhannusviikkoa sinulle. Pitäisi kyllä päästä hiukan kirppareita kiertämään. Täällä tulee vallan saarihöperöksi, kun ei tule missään käytyä :)

  VastaaPoista
 13. Hei Sarppu. Soinnus ei ol kukkasii, ne kupit ja tassit o yksvärisii, mut niit o erivärisii yksvärisii, vaalepunane, -vihriäine ja -sinine, beessi ja vaaleeharmaa. Niis o semmoset raidat pystysuarasti, samallaiset ko tos pullalautaset. Niist oli kuvia mu plokisani viime syksyn osottees http://paulaeskola.blogspot.com/2010/09/sointu-sarviisi.html. Kiinnostaa, et mitä särviisii sul mahtaa ol epäsuhtaset määrät, ko ei se Soinnult kuulost, jos siin o kukkii. Hyvää juhannusta sinullekki. Saarihöpereryys o varmaa toisaalt mukavaa.

  VastaaPoista
 14. Keskuskartanon "takana" kaupungilta päin Kiertokadulla korkeassa valkoiseesa talossa on Syöpäyhdistyksen kirppari. Sielläkin on hyvää tavaraa.

  VastaaPoista
 15. mm, kiitos vinkist, täytyy sinneki men kattomaa!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!