keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Sireenit ja pupuSireenie huumaava ihana tuaksu pysätti mu ja pakotti ottamaa muutama kuva.

Kumma juttu, et tuaksui ei ossaa kovi tarkasti sanallisesti kuvail. Hyvä taik paha, raikas taik ummehtunu... Esimerkiks tuame, sireeni ja kialo kukat tuaksuu kaikki erilaisilt, mut ei ol sanoi, joil vois selliittää, mikä niis o erilaist. Kialo tuaksuu kialolt, sireeni sireenilt, tuami tuamelt, ruusu ruusult... Kaikki suloselt, ihanalt, hyvält...

Me isännä kans innostuttii viime viikovaihtee Koske-reisust nii et päätettii men sin ny uudesti, ko o tavallist pidempi viikoloppu edes. Miähel jäi hiukka puutaimie istutus keske. Minnuuki jäi harmittammaa, ko pualet kukkamaist jäi viäl kitkemäti. Vaik kyl niit muutki voi kitkee, ei se mu vastuullani ol.

Miäheni o tehny sukupolvevaihdokses semmose sopimukse, et hänel o käyttöoikeus kototalloos. Ei meil silti ol mittää pitkätähtäime suunnitelmii. Mennää sin vaa niinko päivä kerrallas tai viikolloppu kerrallas. Ko on toivotettu mee tervetulleikski.

Tänäpä aamusti tyäpaikkani pihamaal oli arka pupu. Näi lähel mää pääsi ottamaa hänest kuvvaa, ko hän oli maastoutunu vanha talo kivijallaa suajaa, mut ko astui viäl yhde askelee lähemmäs, sillo pupu lähti kiiruusti pomppimaa.


Hyvvää helatorstait ja viikovaihdet!

12 kommenttia:

 1. Täällä ei kuki vielä syreenit. Tuomi sensijaan kukkii ja J sanoi , että se haisee ummehtuneelta :). Jollakin tavlla se pitää paikkansa, se on aika ummehtuneen makea tuoksu, syreenit tuoksuu kyllä paremmlat! Hyvvää reissuu!

  VastaaPoista
 2. Minusta tuomen tuoksu on jollakin tavalla kiehtova,vaikkei sitä hyväksi voikaan sanoa :) Syreeni sen sijaan tuoksuu aivan ihanalta!

  Mukavaa viikonloppua teille sinne!

  VastaaPoista
 3. Ahaa, ei ollukkaa ihan ittestässelvää edes se, et tuami tuaksuu hyvält. Mää ole ain pitäny selvän et "tuoksussa tuomien" o ihanaa. Mut ole huamannu sen, et jos ottaa tuameoksa sisäl ja pannee se kukkavaasii, sisäl se alkaa haist hiukka ummehtunneelt.

  VastaaPoista
 4. Tuomi on minustakin ihana tuoksu mutta jotkut eivät voi sitä sietää.
  Kiva että voitte taas mennä maalle. Muista tehdä alkuverryttely ja venyttely ;-)

  VastaaPoista
 5. Saila, kiitos muistutuksest! Viime viikovaihtees ei muistettu tehd minkää sorti verryttelyi ja sit oltiinki ihan kankeit ja raajarikkoi.

  VastaaPoista
 6. Minä taas tykkään että tuomi tuoksuu tuomelta, voimakkaalta, kesän alulta. Syreenissä aivan ihana kesän tuoksu, mutta voittanutta ei vielä ole, kielo, aina ollut minulle ykkönen! Vietimme viime kuussa 27-vuotis hääpäivää ja vieläkin pikkasen harmittaa kun en silloin kieloja kimppuuni saanut... Oli kuulema liian aikainen aika kieloille ;( Mutta, ei surra menneitä, kieloja taas nyt on ja tuoksuttelen niitä ;D

  Söpön kuvan olet pupusta kuitenkin kerennyt ottaa!
  Mukavaa loppuviikkoa!!

  VastaaPoista
 7. Kirsikka, kialo o mustaki ehkä ihanin, muistoissani liittyy koulu loppumissee ja kesäloma ja kesä alkuu. Mut valkolehdokki oli viäl ihan ehdoton, se kukki hiukka kialoje jälkee, joskus vast juhannukse aikaa. En oikee edes muist sitä tuaksuu ko siit o nii kauvva, mut varmaa tunnistasi heti.

  Hauskaa viikolloppuu sinulleki ja teil kaikil muil!

  VastaaPoista
 8. Kivoja tuoksutulkintoja. Tuoksuihin liittyy tosiaan usein joku muisto. Itselleni tuli pitkään rexona-saippuan tuoksusta mieleen rippukoululeiri. Saippua oli siellä mukana.
  Kukkien tuoksu lienee parhaimmillaan ulkona, tulee sopivan mietona, ei niin päällekäyvänä kuin sisätiloissa.
  Pidän kovasti tomaattikasvin ja samettiruusun voimakkaasta aromista.
  Hyvää viikonvaihdetta :)

  VastaaPoista
 9. Oi ihana, oikein tunnen sireenien tuoksun täällä, nyt ne kukkii valtoimenaan myös meillä mökillä.
  Pupu on söpö, mitä lie miettinee :)
  Kauniit kuvat!

  Kysyit siitä punaisesta kukkivasta puusta Paula, se kukkii täällä kaupunkiasuntomme pihassa, ja tässä ikänsä eläneet vanhat rouvat kertoo, että se on villiomenapuu, uskon siis heitä, netistä en saanut oikein tietoa, sovitaan että se on siis villiomenapuu ;D
  Nyt kukat on jo haalistuneet hiukan, mutta on se upea.

  Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 10. Lukaisin läpi pitkät pätkät. Tartto teki minuunkin vaikutuksen yhden yön matkallamme. Samoja paikkoja kolusimme. Kaunista oli. Kun tutkin siellä kaupungin historiaa, luin, että Neuvostoliiton aikaan ulkomaalaisten ei ollut lupa yöpyä siellä. Paikalliset ovat siis nähneet monenlaista elämää ja ne vanhat rakennukset vieläkin monenlaisempaa...

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteist kaikil. Meni aikaa ennenko pääsi kattomaa tän, ko tuli piäni plokitauko.

  Daisy, ulkon tuametki tuaksuu paremmalt ko sisäl. Sireeneist tulvahtaa ihana tuaksu, ko kulkee ohitte. En ol enne tullukkaa ajatelleeks, et kukkie tuaksu o parhaimmillas ulkon.

  Seijastiina, kiitos vihjeest, et punakukkane puu o villiomenapuu. Sovitaa sillai.

  mm, tosiaanki, ne tarttolaiset ihmiset o nähny monellaist elämää ja vanhat rakennukset viäl monellaisempaa. Vaikee mee o sitä edes ymmärtää tai kuvitel.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!