maanantai 20. kesäkuuta 2011

Sarpi perhoset ja porilaine kaffeesekotus


















Pori reissul pääsi sev vert poikkeemaa Sarpi kahvilas, et sai ostettuu juhannusherkuks ja tuliaisiks muutama perhospikkuleivä. Näit perhosemallisii kanapeepikkuleipii Sarpil o ollu ain, nii kauvva ko mää muista. Minust Sarpi leivonnaisii o ain yhdistyny kas asiaa: hyvä maku (joka tykkää makkeest) ja kaunis näkö. Näit perhosii o ollu tarjol mul Espoossaki. Ole millo siskoni ja millo äitini värvänny niit tuamaa. Niinko mee häihii äitini toi niit iso hivaka.


















Täl kerttaa osti kaffetuliaisiiki Porist. Enttise puuvillatehtaa tilois o joku kaffepaahtimo, ja siäl valmistettaa muummuas tätä Mu Porini -kaffeesekotust. Varmaa hyvvää, me ei ol viäl maistettu.

























Yks tärkee herkkupaikka jäi viäläki käymäti: Annan marenki. Ole kuullu et siält saa mailma  parhait marenkei. Se paikka o mu listallani seuraavie Pori-reissuje varal. 

12 kommenttia:

  1. Joo muuten, se on vielä käymättä. Minä ostin sieltä viime kesänä marengit yseampaan kakkuun.

    VastaaPoista
  2. Mietin just eilen, että millaisia olisivat marengit sitruunalla maustettuna ja ilman sokeria...? Eivät varmaan juuri millaisiakaan.

    VastaaPoista
  3. Eiks makkee tartte ol makkeet? Sitruunahapan marenki olis varmaa... hm... ei paljo mittää. Sokeri kans sitruunaki tulis paremmi esil.

    VastaaPoista
  4. Yksi viikonloppu kotikaupungissa on antanut meille lukijoillesi monta kivaa postausta. Tämä pikkuleipämuisto on ihan huippu. Ovat varmasti hyviä.

    VastaaPoista
  5. Daisy, kiitos. Mää jo vähä pelkää et lukijat o ihan korvii myäte täyn tätä Porrii, ko tuli nii paljo aiheit. Ja viäläki o varastos... Sarpil kannattaa poiket, yks niist kahviloist o tori syrjäs, muttei ol pyhäsi auki.

    VastaaPoista
  6. Sarpinhan leivät, pullat ja pikkuleivät Porissa niitä parhaita ovat. Aina sieltä jotain raahdataan mukana mökille.

    VastaaPoista
  7. Ni, Pipsa, et mää en ol ainoo, joka niist tykkää ja mukanas rahtaa.

    VastaaPoista
  8. Oon täs tätä tressii yrittäny purkaa leipomall. leivoi vaimoll pullaa ko se siit nii tykkää. Mist sais ohjee noihi sarpi perhosii, säästys pitkä penni ko ossais tommosii tehrä.
    Terveisin Markku

    VastaaPoista
  9. Kiva postaus taas, kuten muutkin Pori- aiheiset lähipäivinä. Ikävä ihan tulee kesä-Poria. Nämä pikkuleivät on jääneet jostakin syystä tuntemattomiksi - minulla pyörii mielessä pori plarit.. nimikin on hauska, ja murresivustolla jossakin on niiden ohjekin.

    VastaaPoista
  10. Markku! Mukavaa ko Markku poikkesit . Ei Sarpi varmaa an reseptejäs, mää luule et ne o liikesalaisuuksii. Se o totta et pitkä penni kyl säästys. Varsinki miäs vois viäl tehd aika vaikutuksenki, jos yhtäkkii vetäs pellillise tommosii perhosii. Mut jos muutama pikkuleivä joskus ostaa, ei siit konkurssii joudu, ei niit tartte kilokaupal ostaa.

    VastaaPoista
  11. Lea-Raija, kiitos. Sarpis myydää niit plarejaki. Mää harkittinki, ostanko niitäki. Mut en sit ostanu samal kerttaa. Ne plarit o tiäty mallisii, mul o semmone formuki (sai joululahjaks porilaiselt siskoltani).

    VastaaPoista
  12. Hei Paula. Käytiin kahvilla täällä Sarpin kahvilassa viime perjantaina. Se ukonilma vain juuri oli alkamassa ja riennettiin takaisin autoon aika nopeasti. Maistoin noita perhosiakin. Hyviä olivat. Kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!