maanantai 24. joulukuuta 2012

Beetlehem

JOULUKALENTERI 24/24


"Sillä seudulla oli paimenia vartioimassa laumaansa..."

Matkakertomusjoulukalenteri alko Beetlehemist ja päättyyki sin. Mää oli jo enne matkaa ajatellu et voisi ostaa joulukortit jostai matkani varrelt. Muut sopivaa ei sattunu silmiini enneko tämä lampaitte ja paimente kettoo esittävä kortti. Sitä myytii yhdes ainoos paikas, Beetlehemis kristittyje arabie myymäläs. Pääasialline myyntiartikkeli oli öljy- eli oliivipuust käsi veistetyt seimiasetelmat ja niihii kuuluvat yksittäiset hahmot, Joosef, Maria, Jeesus-laps, enkelit, itämaa tiätäjät, paimenet, lampaat, aasit.

Mee ryhmäs muukki ko minä tykkäs täst kortist ja se ostettii koko kaupast loppuu. Määkää en saanu näit riittävästi niät olis riittäny kaikil. Suunnilles joka toine sai meilt tämä joulukorti ja joka toine jonku muu korti.

Samast myymäläst mää osti matkamuistokseni puuveistokse josa o Maria ja Joosef ja Jeesus-laps ja Beetlehemi tähti hee yläpuallas. Tämä o käsi veistetty yhdest ainoost puukappaleest.Selvää o, ko minust o kysymys, et jos silmiini olis sattunu viäl piäni kissahamo, se olis kans lähteny mu mukkaani Suamee. Mut ei kissaa ollu. Cherin seimiasetelmas on kissaki. Mää oleta samallai ko hän, et kyl siäl alkuperäsenki seime lähettyvil kissa täyty ol, jos oli lampait ja aasejaki. Melkei joka paikas misä me nykki käytii, näky kissoi.

Hyvvää ja rauhallist Joulujuhlaa kaikil!


16 kommenttia:

 1. Tosi on muuten, enpä ole tullut ajatelleeksi. Aivan varmaan navettojen tienoilla ja sisällä navetoissa oli kissoja!
  Oliivipuu on kaunista, ostin joskus Ranskasta oliivipuisia nappeja neuleisiini, niissä oli tuo sama sävy ja hienot puun syyt kuin sinun veistoksessasi.
  Onpa todella hieno joulukortti! Erilainen, ei mitään amerikkalaistyylisiä pukkeja, vaan sitä toista joulun merkitystä ja sanomaa.
  Iloista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista joulun jatkoa sinulle ja kollipojille sinne saareen. Toivottavasti ei kohta koko saari peity lumivällyihin ja nukuta teitä talviuneen, josta heräätte vasta huhtikuussa yhdessä lumikellojen kanssa. Täällä Espoossa ainakin on lunta sataa tuprutellut koko joulun.

   Poista
 2. Hyvää joulua ja kiitos matkakertomuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna! Sitä parempi jos matkakertomust jakso jokku seuratakki joulukiiruitte keskel.

   Poista
 3. Kiitos ihanasta joulukalenterista <3
  Oikein hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa, Pirkko. Hyvvää joulujatkoo sinul!

   Poista
 4. On ollut mukavaa saada matkustaa Lähi-Idässä kuviesi ja tarinoittesi kanssa. Kaunis seimi Beetlehemistä ja kyllä ihan varmasti alkuperäisellä seimellä oli myö kissa tai muutama. Oikein mukavaa joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri! Mukavaa joulujatkoo sinul ja Nerol!

   Poista
 5. Aivan varmasti seimen äärellä on ollut kissojakin.
  Hyvää joulua teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvvää joulujatkoo sijaiskottii Myrskyl ja sijaisemännäl!

   Poista
 6. Oli ihan tämä sun joulukalenterisi. Kiitos kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa kiittämäst! Oli vähä tyäläs tekijäl ja ehkä lukijalleki, ainaki kiiruisil. Onneks loppu ja viiminenki luuku aukes.

   Poista
 7. Siellähän mun perheestäni suurin osa asuu, Betlehemin kedon lähettyvillä... Mullakin on vähän samantyylisiä paimen-kortteja.
  Joskus olisi ihanaa olla siellä jouluna, vaikkei siellä juuri joulua vietetä. Mutta saisi olla sen pienen hetken aattoa suvun kanssa yhdessä. Haaveilua...
  Meidän kissat muuten tykkää oliivipuusta! Olen tuonut oliivipuusta tehtyjä kirjeveitsiä, ristejä ja oliivipuun oksia kotiin ja kissat nuolee niitä ihan hulluina!Kiitos matkakertomuksestasi, oli mielenkiintoista lukemista!
  Oikein hyvää ja rauhallista Joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähd millo Ruska ruppee hullun nualeskelemaa mu seimiveistostani. Kiitos kiittämäst ja matkaseurast! Ja kiitos asiantuntijakommenteist, osasit täsmentää joitaki asioit minul.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!