keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Ruska ja pennut

Ruska (Pinkkitassun Bette, EUR f 22) elämä muuttu kertakaikkisesti viime suven 10.6. ko hän synnytti neljä pentuus. Ruska muuttu niinko toiseks kissaks, hualehtivaiseks ja vastuulliseks emoks jonka elämää ei muut mahtunukkaa ko pentuje hointamine. Leikkimine ja sylisistumine loppu sihe paikkaa. Onko se ihme ko kova mure oli piänel kissal neljäst jälkeläisest.

Mukko pennut saavutti 12 viiko ijä, se oli ilmeisesti Ruskanki miälest passeli aika pentuje lähtee. Ko pennut häipy meilt, ei Ruska näyttäny yhtää kaipaava eikä jälkeläistes perrää maukuva.

Aika äkkii Ruska palas entiseks leikkiväiseks ja hualettomaks lemmikiks ja sylykissaks. Pentuje jälliilt Ruska vaikutti hiukka kankeelt ja jopa köntykselt. Esim. ko häl heilutti höyhenhuiskaa, ei hän jaksanu huiska peräs kauheesti hyppii. Ny o kissa vetreentyny täysi ennalles. 

Hiljattai meil oli viarait ja rouvva otti Ruskast kuvia. Ensi hyppykuva (ylimmäine). Mää avusta Ruskaa heiluttamal höyhenhuiskaa. Eiks olekki komia hyppy?


Ruska meni makkaamaa keinustooli karmil. Tämä o tyypilline paikka. Ensti kylläki Ruska näytti tempu ja kaato keinustooli. Se hallittu kaatamine o Ruskan bravuuri. Pentui olles piänii Ruska ei semmosii temppui tehny. Sitä paitsi keinustooli oli sillo tönkötty liikkumattomaks ettei kukkaa pennuist olis jääny jalaste al. Ruskan pennutki tykkäs täsä toolis kiipeil ja nukkuu yhdes läjäs. 

Pennut täytti 10.12. pual vuat. Heil kaikil kuuluu hyvvää. 
Mesi (Pinkkitassun Dorothy, EUR n 24) asustaa Helsinki Vallilas. Häne kaverinas o Pualu-koira. Heil o oikee luattavaiset välit ja he riahuu ja leikkii keskenäs. Hellyttävä ja liikuttava pari. Minni (Pinkkitassun Diana, EUR a 24) ja Didi (Pinkkitassun Dionysos, EUR d 24) sai yhteise kodo Espoo Suamenojalt. Heil o seuraa toisistas, mut on he kovia sylykissoi silti, ilmeisesti tullee emmoos. Onneks o huushollis kaks syllyy. Didi o miälistyny emännä ja Minni isännä syllyy   Kuvas he essiintyy Sankta Minnin ja Sankta Didin - heil o pyhimyskehät pääs. Ko sukukypsyys alkaa olemaa edes, toine heist oli leikattava. Toinenki sai sama sädekehä - ilmeisesti niinko seura vuaks. He pottee täsä yhdes - tai leikkii pyhimyst. Kuva ei kerro, kumpi leikattii. 


Danskustaki (Pinkkitassun Daniel, EUR e 24) o kasonnu komia kollipoika. Puale vuade ijäs häne painos oli 3,9 kg - hän o jo kasonnu selvästi emos Ruska ohitte. Danskul kävi huano tuuri siin suhtees et häne ensimmäisel isännälles tuli allergia ja hän muutti sejjälkee Pinkkitassu kissalaa. No, kyl siäl hyvät oltavat oli ja sinneki hän sopeutu loistavasti. Siäl hän kerkes jo olemaa melkei yht kauvva ko syntymäkodosas. Olis häne voitu pittää pysyvästi isoäitis Pupu, isoisoisäs Ludwigi ja tämä velipoja Leo sekä Riku-koira kaverin. Dansku o ollu sopeutuvaine, rauhalline, varma ja reipas poika. 

Just joulu al Danskul löyty uus, pysyvä koto Espoo Lintuvaarast, aika likelt syntymäkottoos. Hän pääsi lapsperheesee toise kissa kaveriks. Tämä toine, Sisu, o peräsi Pikku-Piun kissalast ja on ruskeetäplikäs eurooppalaine, just leikattu ja hiukka Danskuu vanhempi. Ni ja juu! Dansku o saanu uude nimenki. Hän o Sulo. Eiks olekki luannikas ja sulone nimi sulosel kissal? (Vaik ei kyl Danielissakaa mittää vikkaa ollu.) Perhees o kolme last, 4, 7 ja 10 vuade vanhat. Varmaa vilsket ja vilinää ja meininkii riittää näil kollipojil, Sisul ja Sulol, ja perhee kolmel muksul.

Kuvien ottajina:
Kuvat Ruskasta: Eija Leppänen
Kuvat Mesimarjasta, Puolukasta ja Sulosta: Mikko Murtonen
Kuva Didistä ja Minnistä: Eija Sipilä

20 kommenttia:

 1. Kiitos terveisistä! Olipa näitä kiva lukea.
  Ruskan hyppy on varsinainen tiikerinloikka. Ihastelen myös keinutuolin päällä olevaa hienoa peittoa!
  Pennut ovat niin kauniita! Tai nuoret, pitää jo sanoa. Mesi on aivan ihana koirakaverinsa kanssa, ja pienet pyhimykset sitten :-D
  Sulo ja Sisu ovat kivat nimet kissoille. Sulolle on kasvanut pienet kollinposket ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, keinustoolil oleva peitto o mun äitini tekemä. Hän o kutonu sen loppulankoist ja osittai ehkä ihan lankapätkistäki. Määki tykkää kovi täst ilosest peitost.
   Mää ole kauhee miälisäni Ruska ja Sinfonia pennuist, ne o kauniit ja kivoi nuarii kissoi.

   Poista
 2. Hyvä kuulla, että Ruska on palannut ennalleen. Ihanaa, että saat seurata pentujen elämää vieläkin ja tiedät mitä niille kuuluu. Niillä on kaikilla hyvät oltavat ja paljon uusia kavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, nämä pennut o onnellises asemas muttei tiätysti ymmär sitä itte, eikä tarttekkaa ymmärtää. Mone kissapennu elämä alku o paljo vaikeempi, vaik niilleki kuulus yht hyvät ja turvalliset oltavat.

   Poista
 3. Onpa ihanaa! Äitiys muutti Ruskan hetkeksi ja kun lapset muuttivat "omilleen" Ruska muuttui jälleen leikkisäksi itsekseen :) Ihanaa lukea kuulumisista! Todella ihania kuvia myös. Toivottavasti kuulemme vielä joskus lisää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kuulumisista <3 Hienoa, että Ruska on taas oma itsensä, hoidettuaan kunnialla äititehtävät ja vauvvat maailmalle. Hyvät kodit on kaikilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Pirkko, Ruska hoiti äitivastuu viimisel pääl hyvi mut osas päästää pennuist irti elämää ommaa elämääs eikä perrää kysel.
   Ihmisäitie osa onki paljo vaativampi ja raskaampi, ko omat lapset o ain omia lapsii, vaik olis kui vanhoi. Ain äitii koskee, mitä lapsil, lastelapsil ja lastelastelapsil tapahtuu.

   Poista
 5. Kiitos kun kerroit kuulumiset! Kauniita jälkeläisiä Ruskasinfoniasta syntyikin. Niin herttaisia ovat kaikki♥ Ja ihanan paksut posket Danskulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, Ruska-Sinfoniat o tosiaanki kauniit ja muutonki mukavii ja ihmisystävällisii kissoi. Ja koiraystävällisiiki, ainaki Mesi ja Dansku on sen todistanu, varsinki Mesi. Danskust eli Sulost ja Didist kassoo varmaa komiat kollipojat.

   Poista
 6. Kiva nähdä kuvia Ruskan lapsista, jotka ovatkin kehittyneet todella kauniiksi! Ja mukava kuulla, että kaikki ovat sylissä viihtyvää sorttia.

  Rapsutuksia Ruskalle t. Monika ja Mikki-isoisä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Monika ja Mikki-isoisä! Ihmisystävällist sorttii nämä kaikki on. Ja me kaikki ihmisosapualet, Pinkkitassu kissala isäntä, Ruska sijotus/sijaisemäntä (minä) ja Mäkikatin kissala emäntä voidaa ol tyytyväisii näihi aikaasaannoksiimme eli ts. Ruska ja Sinfonia aikaasaannoksii tiätysti.

   Poista
 7. Mun muistissani Sulo alias Dansku säilyy aina Prinssi Danielina! Hyvää pyhien jatkoa, Paula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä Sulo alias Dansku onki: Prinssi Daniel! Se o yks puali hänt.

   Poista
 8. Oi miten kiva kuva on tuo kuva kissasta ja koirasta.

  Mulle Daniel on 4-ever Daniel eikä mikään Sulo;-)

  Toivottavasti uuden perheen lapset ovat jo isoja, ettei kissaa pidetä leikkikaluna. Olen nyt sivusta seurannut erästä sukulaistani, jonka 6-vuotias retuuttaa kissaa miten huvittaa, mutta kun ei totelllut kun napakasti hänelle siitä sanoin, jäi tänä vuonna ilman Välikaton Feetun lahjaa ja hän kyllä tietää miksi jäi.

  Danskussa on taikaa, sillä minähän olen pinttynyt koirapersoona, mutta maailmassa on ollut muutama kissa, jotka ovat vieneet sydämeni. Yksi on ollut suomentaja Eve Rehnin Ida, joka on saanut somistaa blogianikin....Rilken runon Kirkon ruusuikkunassa muistaakseni.

  Kyl mää su Ruskastaki pirä;-)

  Lumoavaa vuotta 2013, Paula♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, mu siskoni Päiviki sano, et Daniel on ja pyssyy hänel Prinssi Danielin. Sää et ol ainoo, jol Danskus o taikaa ja erikoist hohtoo. Sentähde mää ihmettelinki kauheesti, kui Danskuu ei heti ensimmäitteeks tultu meilt omaks kissaks ostamaa. Sää olet ollu liikuttava otettu Danskust ja heristelly nyrkkiis häne pualestas, et hänt täytyy pittää hyvi. Mää ole ihan sammaa miält. Minust Suloki o hyvä ja osuva arkeinimi Danielil. Dansku perhee lapset o aika piänii, toivottavasti vanhemmat opettaa heil, ettei kissaa saa retuttaa. Eikä kaikki lapset retuut, ei edes päinetkää. Mää ole nähny millai piänet lapset saa liikuttava kosketukse eläimee. Dansku/Sulo o rauhalline ja oma arvos tunteva kollipoika.

   Poista
 9. PS. Tässä iki-ihana edesmennyt Ida, joka esiintyy myös kirjassa Der Grosse Wille/Tahto tahtojen

  http://leenalumi.blogspot.fi/2009/08/kirkon-ruusuikkuna.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kävi kattomas. Mahtava pyäreesilmäne kissapersoona tuijotus. Pitkät viikset ja mikä turkki. Tämä o niinko joku salaperäne mettä elävä.

   Poista
 10. PPS. Mesi istuu yhtä nätisti kuin koirat halutessaan jotakin;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mesi ja Pualu o kiva pari. Jokku koira- ja kissaomistajat sannoo, ettei hee kissa ja koira ossaa kommunikoid keskenäs. Mut Mesi ja Pualu ossaa, he ymmärtää toisiis ja uskaltaa riahuuki keskenäs. Lisäks heil o kauhee ymmärtäväine ja mukava emäntä ja koti. Jännä nähd omaksuuko Mesi Pualult koiramaisii piirteit tai päivasto vai pyssyykö he täysi kissan ja koiran.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!