keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Nasaretin perinnekylä

JOULUKALENTERI 5/24Nasaret o pääosaltas Israeli arabie asuttama kaupunki. Asukkaitte joukos o enemmistö muslimei ja vähemmistö kristittyi.

Naserati keskustaa o entisöity Nazareth Village, jota voi sannoo perinnekyläs. Se esittellee: "Semmost oli elämä Jeesukse aikan..."

Perinnekyläs o mm. hyvi vanha kaivo, ei mikkää lavastettu, ihan aito ikivanha kaivo. Kaivo oli "mediakeskus" - siäl treffattii tuttui ja joskus tuntemattomiiki, siäl kuultii juarut ja uuttiset, siäl tehtii joskus naimakauppojaki.Puine o tiätysti uudempaa tekkoo ko itte kaivo.

Lisäks alueel o vanhoi rakennuksii, puusepävertas, käsityäpaja, öljypuristamo, synagooga. Ja ihmisii jokka esittää alkuperäsii kyläläisii, mm. paimen, kutoja ja puuseppä. Ja eläimiiki o.

300 vuade vanha oliivipuu.
Krookuksii.

Kruukus apila näkösii kasvei. Kaikki kuvat o otettu samasest paikast. 

4 kommenttia:

 1. Ehdit näkemään ja kokemaan paljon tuolla matkallasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkal oli kyl nii paljo elämyksii ettei ehtoosti tahtonu muistaa mitä aamusti oli tapahtunu.

   Poista
 2. Voi että, kun olet nähnyt paljon mielenkiintoista matkallasi! Ja tämä on vasta alkua reportaasistasi...
  Ihana kuva noista krookuksista, ostin kukkakaupasta viime viikolla puoli-ilmaiseksi viimeiset pussit syys- ja maustesahramia (kumpikin on syksyllä kukkivia krookuksia), joista jompaakumpaa tuossa sinun kuvassa varmaan on. Istutin ne ruukkuihin sisälle ja nyt katson jännittyneenä, kun niistä puskee vähän vihreitä lehtiä esiin – sipuleissa oli tietysti jo pitkät idut, kun ne olivat näin pitkään olleet kaupan hyllyssä, syyskuusta asti. Ehkä ne tekevät jopa kukkiakin!
  Tuo turkoosi pulikointikokemus pusukalojen kanssa vaikuttaa todellakin maanpäälliseltä paratiisilta. Voi että mikä matka, kiitos näiden kokemusten jakamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää ajatteli noist krookuksist/sahrameist, et ne oli varmaa jotaki villi- tai luannovarasii kukkii tai alkuperäslajike, mut en varmistanu oppailt. Mun ymmärtääkseni Israelis ja ehkä muallaki siäl päi kassoo villisyklaameitaki. Luulis et ne kukkis syksyl, mut mää en kyl nähny luannovarasii syklaamei. Kevätaikan luannokukkie näkemine Israeli kukkuloil olis elämys.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!