sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Retki Pohjois-Galilea ja Golani maisemii

JOULUKALENTERI 2/24

Lentokentält ajettii suaraa Tiberiaksee, josa yävyttii kolme yäseet. Osa alkumatkaa ajettii valtatiät 6 pitki. Tämä valtatiä o rakennettu 2000-luvu alvus ja siit joudutaa maksamaa tiämaksu. Lasku kuulemma kolahtaa postiluukuu jälkikättee (jos oikee ymmärsi).

Ensimmäisen matkapäivän saapumise ja majottumise jälkee tehtii retki Pohjos-Galilea ja Golani maisemii. Kuvist ja paikoist o runsaude pula. Etukättee mää ajatteli, et panisi tähä joulukalenterrii 1-2-3 kuvvaa päivää kohti. Yht hyvi niit riittäs vain 10-20-30 kuvvaa. 

Genesaretjärve rannal käytii Taghbas, Pietarin kalasatamas eli Pietarin iso kalasaalii paikas. Istuttii valtava puu juurel ja kuulusteltii aamuhartaut. 


Ranta oli ensi hiljane mut yhtäkkii rannal pyrähti lauma nigerialaisii turistei. 


Iloset ja värikkäät nigerialaiset tuntu oleva joka pual Israelis joukottai liikkeel. Kuultii selliityski. Jo aikasemmi Nigeria valtio o maksanu kaikil muhamettilaisil kansalaisilles kerra elämäs pyhiinvaellusmatka Mekkaa. Muutama vuasi takasi tämä "kansalaisoikeus" o alkanu koskemaa kristittyjäki. He pääsee Nigeria valtio kustannuksel kerra elämäs pyhiinvaellusmatkal Israelii. Muuto heil ei olis varraa matkustaa. Eiks kuulostakki aika yllättävält suamalaise korvis?
Lämpimil rantakivil piti ommaa aamuavaustas ja paistatteli aurinkos tamaaneit. Kuulemma norsuje sukulaisii. Mää kuuli ensti et marsuje, ja ne oliski ollukki jotenki järkeekäyvempii sukulaisii ko norsut. 
Mää poseerasi Taghbas Genesareti rannal. 
Täs kuvas Genesaretjärvee kattellaa Kapernaumist isoje aaloeitte takkaa. 
Täsä näkymä järvel vuarisaarna vuarelt. Aurinko o jo laskemas. 


Aurinko laskee vuarte taa. Kuva otettu samast paikast eri suuntaa vuaril päi. Sama päivä aikan käytii Golani ylänköl. 


Täs ollaa ihan Syyria rajoil ja kuvas näkkyy Syyria pual. Golanil o paljo miinotettui alueit. Ko kaikkii miinoi ei ol viäl purettu, ni purkamattomat alueet o aidattu matalil piikkilankoil. Lehmät saa laiduntaa vappaasti, ja tääl voi kuulemma joskus nähdäkki lentävii lehmii, jokka o astunu miinaa. Voi lehmäparkoi.  

Niinko ole jo sanonu, ei millää jääny päähää kaikki, mikä meni toisest korvast sisäl. Laaksoje ja vuarte ja kylie nimet, vuasiluvut ja monet muut asiat tuli samatiä toisest korvast ulos. Linja-auto ikkunast näky ohikiitävii vuarii ja laaksoi ja paikkakuntii ja viljelyksii ja historia muistomerkkei. Mää yriti kyl ottaa kuvia klasi läpitte, mut ei ne kuvat oikee onnistunu. 

Minnuu yllätti maisemai vihreys ja vehreys Galileas ja Golanillaki. Syksy mittaa oli kuulemma saatu hyviä satteit. Rakettei ja pommei ei näihi Galilea maisemii ol satanu. 

Puut ja kasvit kiinnosti.Tämä puu o vissiinki jakaranda. Ja täs taatelipalmui, sypressi ja tuttu bougainvillea. 

Ilma oli lämmin, yli 20 astet. Ja niinko kuvist näkkyy, aurinkoine. Tämä sydämme mallise rantakive kuva o otettu Taghbast Genesareti rannalt. Hyvvää pikkujouluu kaikil!

22 kommenttia:

 1. Hyvää pikkujoulua. Innolla seuraan kuvakertomustasi. Nuo norsunsukuiset ovat kyllä huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko! Norsusukuset tamaanit oli hauskoi. En meinannu millää uskoo, et NORSU. Mää änkesi vaa et MARSU. Ihan selvästi nää muistuttaa marsuu eikä yhtikäs muistut norsuu.

   Poista
 2. Kiitos matkakertomuksestasi!

  Tulin myöskin tuomaan onnittelut, sillä voitit blogini arvonnassa itsellesi tossut. Laitatko yhteystietosi ja kokotoiveesi osoitteeseen elina.mementomoriblog@gmail.com niin laitan palkinnon tulemaan :)

  VastaaPoista
 3. Voi, kiitos, Elina! Olipas mukava yllätys. Mää ole alkanu lukemaa plokiystäväi plokei ja seuraavaks mene sinu Memento mori -sivuilles.

  VastaaPoista
 4. Siis lämmintä on sinulla ollut. Mutta eikö siellä kuitenkin ole nyt sadekausi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rva Pioni, siäl oli kyl satanu mut meil on hyvät ilmat. Oikeastas yhten päivän vaa sato muttei sillonkaa pahasti.

   Poista
 5. Kyllä näitä kuvia voi enemmänkin katsoa! Komeita maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N., mun jäi ihan ikävä sin ko oli nii kaunist, voisi men vaik heti uudestas, Israelii ja Jordaniaa, kumpaanki.

   Poista
 6. Voi kauhistus. Lentäviä lehmiä, ei kuulosta kauhean kivalta:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, ei olis kiva näky. Me ei onneks nähty. Mut varsinki lehmäl miinaa astumine o kohtalokas. Ja on ihmisetki astunu miinaa, jos ei ol uskonu varotuksii, ettei saa men kävelemmää piikkilanka-aitoje taa.

   Poista
 7. Ihania, niin tuttuja maisemia!
  Oletko käynyt Ein Gedissä? Blogissani on juttua sieltä.
  Tunnelmallista joulukuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, en käyny Ein Gedis. Muistaakseni me ajettii sen ohitte sinä päivän, jollo matkattii Akabast Jerusalemii. Matkal pysättii Masadal ja Kualleelmerel, ei muis paikois. Opas kyl selosti, mitä millonki tiäviäres nähtii. Hän mainitti Ein Gedinki.

   Poista
 8. Ihania lämpöisiä kuvia kun nyt on ulkona -17! Ja kyllä ihmetyttää nuo norsun sukulaiset, ovatpa kutistuneen joka suhteessa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula Kristiina, tääl Espoos ei ol ihan nii kylmää. Mut kyl mul lämpötila laski ympärilläni liki 30 astet ko matkusti koto-Suamee.

   Poista
 9. Mukavia muistoja tulee mieleen. Kun me Kyproksesta käsin kävimme Israelissa omatoimimatkalla, löysimme Tiveriaasta yösijan nunnaluostarista. Hyvä kokemus sekin oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm, jännä kui monil o muistoi näist paikoist. Mun miäheninki o käyny joskus ihan yksinäs omatoimimatkal Israelis ja on matkustanu Tel Avivist Tiberiaksee ja siält Haifaa ja Kyprokse kaut Rodoksel.

   Poista
 10. Kiva päästä mukaasi matkalle. Olen viettänyt jonkin aikaa Tiberiaksessa, minulla oli siellä asunto. Odottelin pääsyä Syyriaan. Genetsaretin järvessä oli mukava uida, vetten päällä kävely ei onnistunut ollenkaan. Uskomaton tempaus Nigerian valtiolta nuo pyhiinvaellusmatkat, hyvä että eri uskontokunnat otetaan huomioon. Nuo miinat ovat tosi ikävä juttu sekä ihmisille, että eläimille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, mää rupesi ihmettelemää täst, et kui mää ole kirjottanu Gennesaretijärvi ja sää kirjotat Genetsaretin, mikä kuulostaa kans tutult. Kaikki vaihtoehdot "Gennesaretin", "Genesaretin" ja "Genetsaretin" löytyy guuglaamal. Hmm, jääköö ny viäl arvotukseks. Ei meenkää 36 henke matkaryhmäst kukkaa edes kokkeillu, pystysko kävelemmää vede pääl. Yks kyl vähä jutteli et uskaltasko sentää koklat, mut se jäi puhheeks. Jännä et olet oikee asunu tual Tiberiakses, se o sul tuttu paikka. Mää en siihe varsinaisesti tutustunu, ko meil oli nii tiukka retkiohjelma aamust ehtoosee, et liikuttii vaa linja-autol.

   Poista
  2. <ja sitten on vielä Galilean meri...

   Poista
 11. Minua ihmetyttää kuinka hyvin muistat näitä asioita matkaltasi. Mulla on yleensä suuri määrä kuvia, joista tiedän, että se on otettu jollakin tietyllä reissulla, mutta muu on suureksi osaksi pimennossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, mää ole huamannu sama, matka yksityiskohdat painuu heti hämärä peittoo. Sen tähde mää joka ehtoo hotellis pani läppäriini kansiot paikoist jois oli käyty, ja päivämäärät kans. Sit siirsi kamerast kuvat oikeisii kansioihii. Yhten ainoon päivän näki ja kuuli nii paljo, ettei ennää ehtoosti meinannu muistaa mitä kaikkii sinä päivän oli tapahtunu. Mukko pinnisteli ni muisti mut matka jälkee ei ennää olis mittää mahdollisuut muistaa mikä kuva o mistäki paikast otettu. Ko kuvat o aika- ja paikkajärjästykses tiatokonnees, se ehkä auttaa muutonki jäsentämmää matka tapahtummii ja helpottaa muistamist.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!