lauantai 8. joulukuuta 2012

Koukkaus Jordania pualel

JOULUKALENTERI 8/2024
Israelist siirryttii Jordania pual ja lähdettii köröttelemää kohti Ammanii. Tuntu et maasto ja värimailma muuttu erilaisiks. Olis tehny miäli pyytää et linjuri pysättäs niät sais ottaa kunno kuvia. Mää tyydyi vaa räpsimää kameraa autoikkuna läpitte. Sen tähde kuvis o heijjastummii ja epätarkkuuksii. Pehmeet ja ystävällise peikkomaiset maisemat kiisi silmäi ohitte. Jordanias ryhmäämme tuli uus opas, jordanialaine Suleiman. Oikee mukava ja hyvä opas, niinko mee suamalaine oppaammeki, Marjaana. Suleiman osas puhhuu selvää ja helposti ymmärrettävää englantii mut Marjaana lisäks tulkkas. Sama tiatotulva jatku mikä siihenki asti matka aikan. Korvat yritti kuulustel ja silmät lepäs kiahtovis maisemis. Mitä likemmäks Ammanii päästii, sitä jylhemmiks maisemat muuttu.


14 kommenttia:

 1. Oh, niin erilaisissa maisemissa taas matkanne jatkui! Vielä on tilaa uusille asukkaillekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mummeli, näyttäs läänii riittävä uusil asukkail.

   Poista
 2. Komeita maisemia tosiaan! Minäkin olisin halunut bussin pysähtyvät taannoisella Irlannin matkallani, mutta ei. Eteenpäin oli päästävä, sillä lento kotiin odotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N., mailmas olis nii paljo nähtävää, paljo kohteit, paljo kuvattavvaa. Yks ihmine kerkee elämäs aikan näkemää aika vähä, vaik reissaiski. Ja seki minkä kerkee näkemää, o ohikiitävää mones eri merkitykses. (Ny tuli ihan haikee olo.)

   Poista
 3. Oih, aikas eri näköistä kuin Jordanian alemmassa osassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, maisemat muuttu koko aja. Suamalaisel vuarimaisemat o aika puhuttelevii.

   Poista
 4. Hyviä kuvia, vaikka ovatkin ikkunan läpi otettuja. Näin voimme olla matkallasi mukana. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, ei ihan priimakuvia mut antaa osviittaa. Kiitos jokkaisel, joka jaksaa ol mukan mu jorina-porinasani, siis seurat matkakertomusjoulukalenteriini.

   Poista
 5. Ihanat maisemat, voi kun olisi tuolla kaikessa rauhassa kävelemässä. Jotenkin tuo tietynlainen välimerellinen kasvillisuus viehättää minua suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, matkal tahtos pysähtyy ja viivytel. Mut niinko jo sanoi, matkat o ohikiitävii hetkii ihmise elämäs.

   Poista
 6. Turistibusseihin pitäisi saada ikkunat, joissa ei ole heijastuksia. Minäkin aina kuvaan ikkunasta ja manailen heijastuksia. Lisäksi kun vauhdissa mennään niin yleensä keskelle kuvaa pläjähtää joku lehtipuu, joka peittää maiseman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, totta. Alkumatkas mää en viittiny ottaa klasi läpitte kuvia mut sikko matka jatku ja jatku ja ihanat maisemat vyäry peruuttamattomasti ohitte, aljoi ottamaa. Ussei jottai pläjähti ettee.

   Poista
 7. Ihan onnistuneet kuvat sait otetuiksi, tuo ensimmäinen on oikein taiteellinen. Tykkään siitä, vauhti on aistittavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, juu, vauhti näkkyy piänen epätarkkuuten. Määki tykkää tost ensimmäisest kuvast, erityisesti sen färeist.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!