tiistai 11. joulukuuta 2012

Mosaiikkikoulu

JOULUKALENTERI 11/24

Matkertomukses o vilahtanu jo moniaki mosaiikkitöit. Yks paikka joka Jordanias o kuuluisa mosaiikeist, o Madaba. Siäl o yhde kirko laattees mosaiikkikartta Jerusalemist ja Lähi-idäst.

Liki Madabaa o perustettu mosaiikkikoulu, jonka tukija o Jordania kuninkatar. Meki käytii siäl ja nähtii muutamii nuarii flikkoi tekemäs mosaiikkitöit.Täs valmistuu puuaihe.
Mosaiikipalaset o kaikki luonnokiviä ja luannollise färisii, ei färjättyi.

Koulu yhteydes o kauppa josa myydää isoi ja piänii mosaiikkitöit, mm. koriste-esineit, taului, pöytii. Jordania valtio tukkee tätä mosaiikkitaitoo sillailaki, et isoi mosaiikkipöytii sais vaik suamalaine ostaa ja ne toimitettaa ilmatteeks kotiovel astikka. Valtio korvaa lähettämiskulut. Mut tämä etu koskee ainoastas isoja rautapöytii.

Täs pöydäs o puu- ja eläinaiheit. Hinta oli aika korkee, 1000 euroo tai monta sattaa ainaki. Kyl määki tämmese ottasi puutarhapöydäkseni. Kuulemma kestää sadet ja kuumaa ja kylmää.


Tämä teos o seinäl ripustettava.


Esineitte hintaa vaikuttaa seki, kui piänist paloist mosaiikki o koottu. Mitä piänemmist paloist, sen korkeempi hinta.

13 kommenttia:

 1. Kauniita. Ei tuommoisia ihan muutamassa tunnissa eikä varmaan työpäivässäkään rakenneta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, ei noit muutamas tunnis tehd. Mut jos nämä o läheskää yht hyvvää tekkoo ko ne vanhoist rakennuksist löydetyt mosaiikit, jokka o satoja vuasii vanhoi, ni sillo tyätunnit kannattaa. Tyän kesto o aika hyvä ja tyäaikaki tyä kestävyytee nähde lyhkäne.

   Poista
 2. Voi hyvänen aika, nuo puut varsinkin sykähdyttävät, ne ovat sellaisia paratiisipuita, oikein nuokkuvat hedelmien ja kukkien painosta. Ihania! Pitäisikö mennä tekemään kaupat ;-) Kiitos tiedosta, tässäkin tuli niin kiinnostavaa asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila - mää ymmärsi, et puuaihee nimi on "elämänpuu". Sää voit men ton JOrdaniaa tekemää kauppoi ja voit vaik ruvet myymää näit Elsan lempitualis. :)

   Poista
 3. On ne taitavia töitä. Kelpais sellainen pöytä minunkin pihamaalleni, sivullisten ihailtavaksi. Tarkkaa työtä kyllä on niinstä ihan pienistä paloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, pöytä sopis monelleki pihal. Ja vaik parvekkeel tai kuistil. Olis voinu kyl ostaa pelkä pöytälevy ja itte Suames hankkii tai teettää siihe pöydä eli jallaat al. Mut sillo kuljetus olis tullu kalliiks, koska Jordania valtio kuljetustuki koskee ainoastas kokonaisii isoi pöytii.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. En mittää, en yhtikäs mittää. Eli ny ei ol edes näytet. Mää katteli kyl piänii rasioit ja seinäl pantavii mosaiikkei. Mukko ne tuntu pelkilt lohdutuspalkinnoilt ja mää olisi tykänny kokonaisest pöydäst.

   Poista
 5. Upeita töitä ja hienoa, että koulutus ja taito on elossa. Olisipa kiva käydä tuollakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mailmas o nii kauheesti paikkoi misä olis kiva käyd... Ja misä vaa kulkeeki, o kauniit tavaroit ja hianoi töitä ja paljo ostettavaa.

   Poista
 6. Kiva seurata matkasi tätä osaa. Tuo kirkko on tosi kaunis. Aika monta vuotta sitten poikkesin viikoksi arabiaa opiskelevan ystävän luo Jordaniaan matkalla Kaukoitään. Madeba- Jerash tuttuja nimiä, Gerasan alueella käytiin ja noita mosaiikkeja oli Nebolla. Sieltä näkyi Jordanin laakso, sen lähemmäksi Luvattua Maata en päässyt. Joskus toisella kerralla sitten, jos on mahdollisuus...

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!